woensdag , 23 januari 2019

Bestuursupdate januari

Beste leden,

We kijken terug op een druk bezochte Nieuwjaarsreceptie. De combinatie met de finale van de autorally blijkt goed te werken. Veel clubmensen en familie spreken elkaar en dragen bij aan een mooie start van het nieuwe jaar. Het realiseren van voldoende zitplaatsen voor (oudere) leden is goed bevallen en heeft tot positieve reacties geleid.
Kortom: voldoende ingrediënten om de huidige vorm te handhaven.

Terwijl overal in de wereld gewoon in competitieverband wordt gevoetbald, kennen wij in januari een winterstop. Klinkt niet echt geloofwaardig met deze temperaturen. Alleen op het hoogste amateurniveau wordt in de januari maand gespeeld.

De eerste helft van januari is door de selecties vooral gebruikt als voorbereiding op de tweede helft van de competitie.
De eerste elftallen hebben inmiddels een trainingsweekend en een aantal oefenwedstrijden achter de rug en gebruikt om naar de tweede seizoenshelft toe te werken die (nog) alle kans biedt op een beter resultaat.
Helaas kennen zowel de Zaterdag 1 als de Zondag 1 een valse start met een nederlaag tegen respectievelijk Xerxes en Altior.

Voor beide selecties is er inmiddels duidelijkheid over het aanblijven van de hoofdtrainers. Zowel Cor van Garderen (december) als Marco Bragonje (januari) blijven nog een jaar aan onze club verbonden. Het bestuur is blij met de contractverlenging en heeft het volste vertrouwen in de plannen van deze trainers. Zoals al eerder in de media genoemd, is zondag 1 het beoogde elftal waar talentvolle jeugd vanuit de club naar doorstroomt om mogelijk op termijn de stap naar de zaterdagselectie te maken.
Het hart van de selectie van zaterdag 1 heeft inmiddels aangegeven ook volgend seizoen voor Aalsmeer uit te komen. Een goede ontwikkeling, waarmee continuïteit wordt gewaarborgd. Spelers als Burak Sitil, Calvin Koster en Nick v.d. Wiel gelden als voorbeelden voor menig jeugdspeler.

Ook binnen de jeugdafdeling wordt deze maand met trainers gesproken. Zoals het zich nu laat aanzien, blijven de meeste hoofdtrainers in de verschillende leeftijdsgroepen ook komend seizoen actief.
De procedure bij het vinden van een betaalde technisch coördinator nadert zijn voltooiing. Volgende maand meer hierover.

Januari is de maand van de Club van honderd. Met het prima georganiseerde Beachtoernooi is de eerste succesvolle activiteit van het kalenderjaar al weer achter de rug. In de eerste week van februari volgt de Voetbalkwis.

Januari is nog niet de maand van lichtinstallatie voor veld zes. Op dit moment is het vrij stil aan het gemeentefront. Het zal ongetwijfeld met de voorbereidingen te maken hebben.

Vrijdag 26 januari is de inschrijving voor het Weekaatje 2018 van start gegaan. Binnen een tijdsbestek van acht uur hebben maar liefst 241 (!!!) kinderen zich aangemeld voor dit geweldige evenement in juni. Ondanks het feit dat het Weekaatje dit jaar noodgedwongen na de Pinksteren plaatsvindt, is het duidelijk voor de kinderen geen beletsel om zich aan te melden. We zijn benieuwd naar het thema van dit jaar.

Tot slot:
Maandag 19 februari staat een buitengewone algemene ledenvergadering gepland. Informatie hierover valt vanaf de eerste week van februari op de website terug te vinden.

Namens het bestuur,

Eef Niezing
(Voorzitter Football Club Aalsmeer)

Bekijk ook

De staf van het Weekaatje is dringend op zoek naar versterking

Het grootste en leukste meerdaagse evenement voor kinderen in Aalsmeer en omgeving is voor de …