Begin » Verslagen » JO8-2 deelt de punten met RKDES in derby

JO8-2 deelt de punten met RKDES in derby

Afgelopen zaterdag stond de derby RKDES – FC Aalsmeer op het programma voor de boys van JO8-2. De jongens hadden er zin in en waren toch wat ligt gespannen voor de derby.
Na het eerste fluitsignaal op het knollenveld ging het over en weer en was het voor beide partijen even aftasten. Toch was het onze Speedy Gonzales Jestin die een paar keer met een versnelling langs de verdediging van Des raasde maar de afwerking bleef achterwegen.
Zo werden er her en der wat foutjes gemaakt van beide kanten maar niemand wist te profiteren….Nathan was een paar keer dicht bij met een bal die net langs de kruising vloog en een bal op de paal. En Daniël die de bal voor het inschieten had maar werd door mysterieuze wijzen gekeerd door een verdediger op de lijn.
De voorsprong hing in de lucht voor FC Aalsmeer maar je raad het al dan gebeurd meestal het omgekeerde en dat gebeurde ook zo was er een mis verstand tussen Thomas onze keeper en onze verdediger Mathijs de Ligt of te wel Joep, waarvan Des kon profiteren en de 1-0 binnen schoot.

Dit was tevens de ruststand en gingen onze jongens naar de kleedkamer naar wat tactische aanwijzingen van de leiders en een yell van onze aanvoerder gingen de boys weer het veld in.  En duurde het ook niet lang voordat de gelijkmaker terecht op het scorebord kwam te staan, weer een goede actie van Jestin de de verdediging te snel af was en de bal achter de keeper krulde en zo stond het 1-1 Dit gaf de jongens vleugels en was het nog een fraaie bal van Jayden die de paal raakte maar de score bleef uit en ging Des opzoek naar de winst maar stuitte regelmatig op onze goed keepende Thomas.
Toch was het FC Aalsmeer die de 1-2 aantekende het was een snoeihard schot van Tygo die de keeper het nakijken gaf. Maar we wilde meer zo was het Lukas die de bal op de kruising zag belande en kwamen we toch nog een aantal keer dichtbij maar de score bleef uit….. en dan gebeurd het weer waar een ieder bang voor was zo was het Des die de 2-2 binnen schoot.

En stond het weer gelijk nu geloofde Des in de winst en kwamen een aantal keer dichtbij maar stuitte vaak op onze verdedigers Jayden en Joep maar vooral onze sluitpost Thomas hield ons in de race door een paar prima reddingen. En zo bleef het 2-2 en zijn de boys na de winterstop nog steeds ongeslagen.

Er waren een aantal niet geheel bij de les vandaag dus weer werk aan de winkel voor de trainers en nu weer op naar volgende week.  Koppies er weer bij en dan komt het vast weer goed jongens.
Verders goed jullie best gedaan jammer dat de winst niet mee naar huis genomen kon worden….maar nog steeds ongeslagen na de winterstop ga zo door…trots op jullie.

Groet Robin

Bekijk ook

Champions League strikes again en neemt afscheid!!!

Toen wij in september begonnen aan dit avontuur met ze vijven. Werd ons al snel …