Begin » Mededelingen » Bestuursbijdrage april 2018

Bestuursbijdrage april 2018

Beste leden,

Het overlijden van Rob de Vries heeft ons deze week als vereniging geraakt. Rob was weliswaar al geruime tijd ziek maar wanneer hij zich, als voetballiefhebber in hart en nieren, ook maar even goed voelde was hij als supporter tweewekelijks op zaterdag met vaste maat Henk Volkers bij de thuiswedstrijden van het eerste elftal te vinden.
In gesprekken gaf hij met regelmaat aan trots te zijn op de ontwikkelingen die FC Aalsmeer als vereniging had doorgemaakt (een prachtige accommodatie, een topamateurclub waardig) maar wat betreft het niveau er nog de nodige uitdagingen lagen en er veel meer uit te halen viel.

Rob heeft als voorzitter van VV Aalsmeer midden jaren negentig mede aan de basis gestaan van een van de meest succesvolle perioden uit de geschiedenis van de club. Ruim twee perioden was hij voorzitter van de club die promoveerde naar de hoogste afdeling van het zondagvoetbal en de beker in het district West 1 veroverde. Hij stak zijn ziel en zaligheid in deze club waar hij na een korte periode als profspeler van de Pittsburgh Phantoms in Aalsmeer verzeild was geraakt. Een profloopbaan voerde hem verder langs o.a. Blauw Wit en Telstar. In het jubileumboek van de laatste club is te zien dat hij contractspeler was in de zestiger jaren en een scorende aanvaller tegen clubs als Feyenoord, SC Enschede, PSV en DOS.
Menig Aalsmeerder herinnert Rob als de topscorer met het verwoestend harde schot dat het net deed bollen.
We zullen hem missen bij de club.

De zaterdag 1 heeft een veilige positie in de middenmoot bereikt. Kansen voor deelname aan de nacompetitie lijken verkeken. Neemt niet weg dat het elftal van Cor van Garderen in deze fase een geweldige inzet blijft tonen. De wedstrijd tegen het hogergeplaatste Forum Sport was daar een sprekend voorbeeld van. Misschien niet altijd even mooi, maar wel tot de laatste minuut op zoek naar die ene kans om de wedstrijd in het voordeel te beslissen.

De zondag 1 is met een geweldige reeks bezig en is van degradatiekandidaat tot een stevige middenmoter uitgegroeid met volop kans op de derde periodetitel. Het zou een geweldige prestatie zijn wanneer het elftal, na veel blessures, het seizoen zo kan afsluiten. Mooie ontwikkeling daarbij is de doorgroei van verschillende jeugdspelers. Een aantal van hen heeft inmiddels een vaste basisplaats veroverd. Daan Vaneman en Jeremiah Veldman maken volgend seizoen de overstap naar de zaterdag 1 selectie. De stap naar een hoger niveau toont eens te meer aan hoe waardevol de doorstroom van jeugdspelers naar de zondagafdeling is. Naar verwachting zal (opnieuw) een aantal O19-spelers volgend seizoen hun opwachting bij zondagselectie maken.
Verder bevinden wij ons in de laatste fase van het onderzoek naar de mogelijkheid om jeugdteams weer op zondag te laten voetballen. Naar verwachting zal komend seizoen met 2-3 teams worden gestart. Op korte termijn worden ook de ouders van de beoogde teams geïnformeerd.

Er is recentelijk met de zoektocht naar nieuwe bestuursleden gestart. Voor het nieuwe seizoen is het bestuur op zoek naar een nieuwe voorzitter voor de zaterdagafdeling en een bestuurslid technische zaken. Rob Springintveld en ondergetekende gaan op korte termijn met (beoogde) kandidaten in gesprek. Doel is om voor de zomervakantie kandidaten te vinden die vanaf augustus, in de aanloop naar de Algemene Ledenvergadering van november, al gaan meedraaien.
Eventueel geïnteresseerden kunnen zich melden bij het bestuur.

De trainersstaf bij de jeugd is grotendeels ingevuld. Wel is het jeugdbestuur nog op zoek naar een opvolger van Anton de Haan. Anton heeft laten weten vanwege studie en (nieuwe) werkzaamheden niet langer de kinderen van de Champions League te kunnen trainen. Zijn vertrek is een behoorlijke aderlating voor de training en begeleiding van de nog steeds groeiende jongste leeftijdsgroep. Verder zoekt de jeugdafdeling naar iemand die communicatie naar ouders en kinderen (verder) kan verbeteren. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Ruben Uithol (jeugdvoorzitter).

Ook onze club kan en mag niet voorbijgaan aan de nieuwe wetgeving rond de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). De wet gaat per 26 mei 2018 in. Zo zullen alle leden in het vervolg (jaarlijks) aan het begin van het seizoen moeten aangeven of zij akkoord gaan met het gebruik van foto en/of persoonlijke gegevens. Het bestuur dient verder voor een gedragscode te zorgen en afspraken te maken over het bewaren van persoonlijke gegevens.
Het bestuur is met de voorbereidingen bezig

De plaatjesactie van de Hoogvliet is een groot succes. Veel jeugdspelers en senioren (!!) hebben het er druk mee. De actie is inmiddels uitgebreid met het bestellen van een mok, sleutelhanger en poster met eigen afbeelding.

Tot slot
Zaterdag 5 mei a.s. staat de Vrijwilligersavond 2018 gepland. Deze avond is voor iedereen bedoeld die op enerlei wijze als vrijwilliger bij de club is betrokken, in het jaar een bijdrage heeft geleverd of de club een warm hart toedraagt.
Thema van de avond is dit jaar “De vrienden van Aalsmeer”. Met vorig seizoen nog in herinnering moet deze avond, waarin de waardering voor de vrijwilliger van FCA centraal staat, wederom een groot succes worden. Volg daarom de komende weken de aankondigingen via Facebook, twitter en/of website.

Namens het bestuur,

Eef Niezing
(Voorzitter FC Aalsmeer)

Bekijk ook

Contributie inning seizoen 2019/2020

FC Aalsmeer heeft de contributie-inning voor seizoen 2019/2020 ook dit jaar weer uit handen gegeven …