Begin » Mededelingen » Bestuursbijdrage april 2019

Bestuursbijdrage april 2019

De aankondiging dat er volgend seizoen een pilot wordt gestart met jeugdvoetbal op zondag heeft in maart tot veel reacties geleid. Deze reacties hebben het bestuur voldoende aanleiding gegeven de keuze om een aantal niet-selectieteams van JO-15, JO17 en JO19 op zondag te laten spelen nog eens grondig tegen het licht te houden en zorgvuldig af te wegen. Uiterlijk in de week van 15 april worden de leden over eventuele aanpassingen geïnformeerd. Het bestuur realiseert zich dat met de gemaakte keuzes niet iedereen tevreden wordt gesteld, echter zij ziet in dat veranderingen wel voldoende draagvlak behoeven en, waar nodig, om heroverwegingen vragen.

Na een week van rust deze maand belangrijke wedstrijden voor de eerste elftallen. De wedstrijd van de zaterdag 1 tegen ARC gaat, na een goede eerste helft waarin FCA duidelijk de bovenliggende partij is, in de tweede helft helaas verloren. Een gelijkspel was zeker verdiend geweest. De emotie krijgt in de tweede helft de overhand met (mogelijk) de nodige schorsingen tot gevolg. De komende wedstrijden zijn voor het eerste elftal stuk voor stuk finales om uit de degradatiezone te blijven.
De wedstrijd van zondag 1 tegen VDH wordt bij een 4-4 stand vlak voor tijd gestaakt. Het spectaculaire scoreverloop weegt niet op tegen het onplezierige verloop van de wedstrijd. Fair play is ver te zoeken. Met het (mogelijk) gelijke spel blijft het team om de eerste twee plaatsen strijden. Deze geven recht op directe handhaving in de derde klasse.

Deze maand wordt benut om de doorstroming van JO19-spelers naar de senioren vorm te geven. De jeugdspelers hebben inmiddels hun keuze voor het nieuwe seizoen bepaald en aan trainers, TJC en technische commissie bekend gemaakt. Zowel de zaterdag- als zondagselectie krijgen versterking van spelers met de ambitie om t.z.t. door te groeien naar het eerste elftal. Een goede ontwikkeling voor de club.

Recentelijk zijn 230 zonnepanelen op het dak van de kantine en kleedkamers geplaatst. Wij zijn bijzonder blij dat, mede dankzij gehonoreerde subsidieaanvragen en de inzet van onze vrijwilligers, FC Aalsmeer de kans krijgt een steen aan duurzaamheid bij te dragen.

Het mooie initiatief van Favela Street staat de komende maand volop in the picture. FC Aalsmeer toont graag haar maatschappelijke betrokkenheid door dit mooie project om jeugd in sloppenwijken tot voetbal te krijgen volop te ondersteunen. De komende weken zullen jeugdspelers bij familie en bekenden aankloppen voor financiële ondersteuning. Zij zijn bereid daarvoor de handen uit de mouwen te steken. De actie wordt op zondag 19 mei afgesloten met een heuse voetbalclinic verzorgd door Street Legend Roxanna (Rocky) Hehakaija.
Maandag 8 april heeft de aftrap voor 40-50 jeugdspelers plaatsgevonden. Deze prachtige actie verdient vanzelfsprekend nog veel meer deelnemers. Aanmelden kan nog steeds.

Tot slot: zoals kort geleden al aangegeven, is ons wedstrijdsecretariaat voor de zaterdag op zoek naar versterking. Geïnteresseerd of behoefte aan meer informatie? Neem contact op met Ingrid Kempers.

Namens het bestuur
van FC Aalsmeer,

Eef Niezing

(voorzitter)

Bekijk ook

Bestuursbijdrage mei/juni 2020

Eindelijk is het zover. Na ruim negen weken Coronacrisis zijn de maatregelen door de overheid …