zondag , 19 augustus 2018

Bestuursupdate december

Beste leden,

 

Het jaar 2017 gaat voor het Nederlandse mannenvoetbal niet bepaald de geschiedenisboeken in als een topjaar. Op Europees- en wereldniveau doet ons land voorlopig niet meer mee. Ajax haalde weliswaar de finale van de Europa League, maar was kansloos tegen Manchester United. Het spel van het Nederlands elftal was met regelmaat van een werkelijk bedroevend niveau. Gelukkig maakte de prestaties van het Nederlands dameselftal en het kampioenschap van Feyenoord veel goed.

Er klinken steeds meer geluiden om de teruggang te accepteren en met een nieuwe generatie aan een terugkeer te werken. De jeugdopleiding van de clubs krijgt dan ook meer aandacht. Mooi voorbeeld is AZ. Met relatief weinig middelen is de afgelopen jaren een gedegen jeugdopleiding gerealiseerd die haar vruchten begint af te werpen. Veel (voormalig) jeugdspelers weten het laatste jaar de weg naar de selectie te vinden. Goed voorbeeld doet goed volgen. Ook Ajax en Feyenoord zien jongens uit de eigen kweek doorstromen. Hier ligt een grote kans voor het Nederlandse voetbal om zich weer te herpakken. Vormen Boadu, Stengs, De Ligt, Pierie, van Drongelen, Vente en De Boer de basis voor de nieuwe generatie?

FC Aalsmeer heeft ook ambities en wil de komende jaren meer rendement uit de jeugdafdeling halen. De eerste stappen zijn zichtbaar bij de zondagafdeling, waar de eerste (voormalige) onder 19 spelers zich manifesteren. Een mooie ontwikkeling, maar de club wil meer. Het streven moet zijn dat ook jeugdspelers tot het eerste elftal van de zaterdag reiken. Om dit te bereiken, wordt veel van de spelers gevraagd, te beginnen met beleving en inzet. Nu blijft de aanwas nog beperkt tot spelers van buiten de club, die het overigens zeer verdienstelijk doen.
Het bestuur zoekt met Voetbaltechnische zaken naar de juiste weg. Onderdeel daarvan is het aanstellen van een betaalde coördinator die verantwoordelijk is voor een doorgaande voetballijn en aansturing van de trainers.
De komende maand wordt met alle trainers over de toekomst gesproken en een wervingsprocedure gestart.

Het bestuur is blij met het aanblijven van Cor van Garderen als trainer van de zaterdag 1. Het snel verschaffen van duidelijkheid aan alle partijen (trainers, spelers) geeft blijk van vertrouwen in de ingezette lijn en de keuze voor continuïteit. Het elftal presteert naar behoren in de eerste klasse en heeft zich na een reeks van mindere wedstrijden weer herpakt. Met de overwinning op Vitesse Delft wordt een (bijna) mooie eerste helft afgesloten.
De zondag 1 is nog op zoek naar een constante lijn. Tegen hoog geklasseerde teams worden mooie resultaten neergezet, mindere teams blijken daarentegen een lastig obstakel. De selectie is naar verwachting vanaf januari weer op volle sterkte en moet zeker in de middenmoot kunnen meedraaien.
Ook de zondagafdeling streeft er naar op korte termijn duidelijkheid te verschaffen over het aanblijven van de hoofdtrainer.

Zaterdag 16 december stond in het teken van de opbrengst van de Grote Clubactie. Dit jaar zijn m.n. jeugdspelers erin geslaagd om maar liefst 5.700 euro voor de club op te halen. Wat een geweldige opbrengst! De spelers die de meeste loten hebben verkocht, zijn dit middag extra in het zonnetje gezet. Voor het team met de meest verkochte loten staat een rondleiding door de Johan Cruijff Arena op het programma. Het bedrag krijgt een goede bestemming.

De voorbereidingen voor het plaatsen van lichtmasten op veld zes krijgen vorm. Naar verwachting gaat in januari de schop in de grond.
Een bron van ergernis is nog steeds het parkeren van fietsen en scooters. Ondanks de nieuw aangebrachte verwijsborden en voldoende ruimte in de fietsenstalling worden m.n. fietsen nog steeds pontificaal voor de ingang geparkeerd. Wanneer dit het nieuwe jaar blijft gebeuren, worden de fietsen en scooters verwijderd.

Tot slot
Zaterdag 6 januari 2018 staat de jaarlijkse autorally gepland. Voor meer informatie zie onze website.
Dezelfde dag vindt ‘s middags de Nieuwjaarsreceptie plaats. Vanaf 17.00 uur zijn alle leden van harte welkom om elkaar nieuwjaar te wensen. Om 18.00 uur volgt het officiële gedeelte. Voor de oudere leden is er tijdens de receptie voldoende ruimte om te zitten en elkaar te ontmoeten.
Twee weken later (zaterdag 20 januari) is er voor alle seniorenteams vanaf 19.00 uur een groot beachvolleybaltoernooi. Voor informatie over inschrijving e.d. (zie website).

Het bestuur van FC Aalsmeer wenst iedereen Goede Kerstdagen en een Voorspoedig en Sportief 2018.

Namens het bestuur,

Eef Niezing

(Voorzitter FC Aalsmeer)

Bekijk ook

Bestuursbijdrage juli 2018

Beste leden, De maand juni is vooral gebruikt om de selecties voor de zaterdag- en …