Begin » Bestuur » Bestuursbijdrage februari 2020

Bestuursbijdrage februari 2020

Beste leden,

De maand januari heeft bol gestaan van (sportieve) activiteiten.
Na een drukbezochte nieuwjaarsreceptie en geslaagde autorally in de eerste week, zijn de voorbereidingen voor de tweede helft van het seizoen gestart. Met name voor de beide standaardteams staat er in de tweede competitiehelft veel op het spel. Beide selecties hebben op mooie locaties een goede voorbereiding gehad. De trainingskampen hebben de chemie bevorderd en de mogelijkheid geboden onder goede omstandigheden te trainen.

De eerste elftallen hebben in januari en het eerste weekend van februari wisselende resultaten behaald. Zo wordt de zondag 1 op 26 januari door koploper Bloemendaal afgedroogd. Een wedstrijd om snel te vergeten.
Gelukkig is er met een gelijkspel sprake van een voorzichtig herstel in de uitwedstrijd tegen Voorschoten 97. Dit moet een goed gevoel geven na zes nederlagen op rij. Zaterdag 1 wint de “topper” tegen CSW en klimt naar de tweede plaats. Het team kan slechts een week van de toppositie genieten. Een afgetekende nederlaag tegen OSV brengt het elftal weer terug bij af. De krachtsverschillen in de tweede klasse A zijn niet groot. Tussen de koppositie en plaats zeven bedraagt het verschil slechts vier punten. Volgende week wacht nummer vijf HBOK.
Er breken belangrijke weken voor beide standaardteams aan. Vooral de zondag 1 moet de weg omhoog zien te vinden.

Er is goed nieuws van het trainersfront. Het bestuur is bijzonder blij met de contractverlenging van Jesse Donker. Jesse is er dit seizoen in geslaagd een hecht eerste elftal te formeren dat voetballend progressie toont.
Het vertrek van Marco Bragonje is bij de zondag 1 opgevangen met de aanstelling van Peter Neuvel. Peter is een bekende binnen de club, zowel als speler (VV Aalsmeer) als trainer (tweede elftal zaterdag). Na twee jaar VV Kockengen keert hij komend seizoen terug op het oude nest. Met deze twee jonge ambitieuze trainers moet de club stappen kunnen zetten.
De komende weken streeft het (jeugd)bestuur na om ook de gesprekken met de technisch jeugdcoördinator en jeugdtrainers met goed vervolg af te ronden.
Verder is het bestuur drukdoende om de invulling van de technische staf voor Dames 1 voor het nieuwe seizoen te regelen.
Met ondersteuning vanuit de KNVB wordt op dit moment gewerkt aan het ontwikkelingsprogramma Dames- en meidenvoetbal. Deze tak binnen de club groeit snel en heeft daardoor een goede doorgaande lijn nodig. De KNVB heeft een mooi programma ontwikkeld.
Ook wordt voor de jeugdafdeling met de KNVB aan de verdere ontwikkeling van het jeugd- en technisch beleid gewerkt.

FC Aalsmeer staat voor prestatie en plezier. Het statement van de club en de bijbehorende visie krijgen op dit moment uitwerking. Zoals al eerder aangekondigd, wordt 2020 gebruikt om de onderliggende vijf pijlers Prestatievoetbal, Ontwikkeling & opleiding, Maatschappelijke betrokkenheid, Clubgevoel & plezier en Recreatievoetbal nader uit te werken. Dit moet resulteren in een plan van aanpak voor de verschillende deelgebieden voor de komende jaren.
Bij elke pijler is een bestuurslid vanuit het hoofdbestuur de regievoerder. Zo is de werkgroep Prestatievoetbal recentelijk al gestart.
(Jeugd)leden en ouders die geïnteresseerd zijn actief mee te denken, kunnen zich melden bij het jeugd- en hoofdbestuur (Ruben Uithol, Dave van Voorst, Eef Niezing).
Het bestuur houdt de leden van de verdere ontwikkelingen op de hoogte.

Een van de vijf pijlers is Clubgevoel en plezier. Veel activiteiten passen daar deze weken bij. Wat te denken van de reeds genoemde Nieuwjaarsautorally, het succesvolle beachvolleytoernooi, keezen en de voor maart geplande tennistoernooien. Welke club in de omgeving organiseert, naast het voetbal, binnen een kort tijdsbestek zoveel activiteiten? Een compliment gaat uit naar onze Club van honderd. Zij slaagt er steeds weer in het clubgevoel te versterken.

Waren er vorig jaar nog zorgen over de toekomst van het Weekaatje, inmiddels is de inschrijving voor deelnemers aan de editie van 2020 al gesloten. Vrijdag 31 januari was binnen achttien (!!) minuten het maximum aantal deelnemers bereikt. Maar liefst 280 kinderen hebben zich ingeschreven voor dit geweldige evenement. Het bestuur wenst de nieuwe kartrekkers veel succes bij de voorbereidingen.

Ook Ajax maakt in augustus weer haar opwachting bij onze club. De club is bijzonder tevreden over de accommodatie en geboden condities. Voldoende reden om de vierde editie van het Ajax Camp bij FC Aalsmeer te organiseren.

Namens het bestuur
van FC Aalsmeer

Eef Niezing
(voorzitter)

Bekijk ook

Bestuursbijdrage maart/april 2020

Beste leden, Het coronavirus heeft ons in de greep. Ook als voetbalclub ondervinden wij hinder …