Begin » Mededelingen » Bestuursbijdrage januari 2019

Bestuursbijdrage januari 2019

Januari is, mede door de weersomstandigheden, tot op heden een magere voetbalmaand. Beide standaardteams zijn de tweede competitiehelft met een nederlaag gestart. De zaterdag verliest half januari met de nederlaag tegen BOL de aansluiting met de top vijf. Zondag 1 verliest kansloos de thuiswedstrijd tegen DIOS en kan zich opmaken voor de strijd om lijfsbehoud in de derde klasse.
De jeugdafdeling is door winterstop en afgelasting nog weinig aan spelen toegekomen.

Van het trainersfront valt er tot op heden geen nieuws te melden.
Het bestuur is druk doende met de invulling van de trainersvacature voor de zondag 1. Naar verwachting ontstaat in de komende maand duidelijkheid over de opvolging van Marco Bragonje.
Met de overige (jeugd-)trainers en technisch jeugdcoördinatoren is een start met de gesprekken gemaakt. Volgende maand meer duidelijkheid.

De KNVB vraagt begin februari aandacht met het organiseren van regiobijeenkomsten voor clubs over sportiviteit en respect. Het bestuur juicht dit initiatief toe en hoopt hier gehoor te vinden voor het eerdergenoemde, soms respectloze, gedrag tijdens wedstrijden en te nemen maatregelen. In februari hier meer aandacht voor.

Het zal ongetwijfeld iedereen zijn opgevallen dat de staf van het Weekaatje uitbreiding behoeft. De oproep prijkt niet voor niets deze maand bovenaan de website. De toekomst van dit geweldige evenement staat immers op het spel. Met de toename van het aantal verantwoordelijkheden en gewijzigde wetgeving (Algemene Verordening Gegevensbescherming) neemt de druk op de huidige staf dusdanig toe dat het onmogelijk is in de huidige samenstelling het Weekaatje te blijven organiseren. Alleen met uitbreiding is er toekomst vanaf 2020. Dit jaar nemen zij de organisatie nog voor hun rekening.
Dat het evenement leeft, blijkt wel uit het aantal inschrijvingen voor dit jaar. Binnen ruim een half uur (!!) zijn de 250 plaatsen voor de deelnemers vergeven.

In deze periode vinden er veel (extra) activiteiten plaats. De Club van honderd timmert al jaren geweldig aan de weg met mooie evenementen. Was de autorally op vijf januari al een geweldig succes, nog nooit deden zoveel rallyrijders mee, het beachvoetbaltoernooi met 24 teams deed er niet voor onder. Opvallend bij het evenement in The Beach was dat er geen kosten voor de deelnemers aan was verbonden. De reden heeft te maken met het 20-jarig bestaan van de Club van honderd. Een mijlpaal die niet onopgemerkt voorbij mag gaan.
De organisatie slaagt er al jaren in om een grote variatie in leuke evenementen neer te zetten. Wat te denken de komende maand van de Voetbalquiz en het Tennistoernooi voor (oudere) gevorderden. Chapeau voor jarenlang zoveel organisatietalent.

Ter herinnering: donderdag 7 februari organiseert Business Club FC Aalsmeer voor haar leden en alle (bord-)sponsors van FC Aalsmeer een avond met Frans van Seumeren, eigenaar van FC Utrecht. Vanaf 19.30 uur zijn de sponsors van harte welkom in The Beach.

Namens het bestuur,

Eef Niezing
(Voorzitter)

Bekijk ook

Bestuursbijdrage mei/juni 2020

Eindelijk is het zover. Na ruim negen weken Coronacrisis zijn de maatregelen door de overheid …