Begin » Mededelingen » Bestuursbijdrage juli 2018

Bestuursbijdrage juli 2018

Beste leden,

De maand juni is vooral gebruikt om de selecties voor de zaterdag- en zondagafdeling op orde te krijgen. Dit heeft een hoge (extra) tijdsinvestering van trainers en bestuur gevraagd.
Het is teleurstellend wanneer op anonieme wijze via een website kritiek op de rol en betrokkenheid van het bestuur wordt geuit en met een crisis wordt gedreigd. Het is in zo’n geval fair om met kritiek rechtstreeks naar het bestuur te reageren. Zoals inmiddels bekend moet zijn, staat het bestuur altijd open voor een constructief gesprek. Op deze wijze naar buiten treden draagt niet bij aan een constructieve dialoog.

Belangrijkste nieuwsfeit is deze maand ongetwijfeld de oplevering van ons prachtige nieuwe hoofdveld. Kenners spreken vol lof over de kwaliteit. Recentelijk is het veld opgeleverd en daarmee geschikt voor alle leeftijdsgroepen. Tijdens het Vanemantoernooi op 22 en 25 augustus zullen de eerste teams van RKDES, KDO en FC Aalsmeer voor het eerst gebruik maken van het veld.

Zaterdagmorgen 22 september vindt door wethouder Robbert Jan van Duijn de officiële opening plaats. Jeugdteams zullen hem daarbij ondersteunen.

Het komend seizoen zullen maar liefst 54 (!!) teams op zaterdag hun wedstrijden spelen. Daar tegenover op zondag 6 seniorenteams.
Onderzoek in de verschillende leeftijdsgroepen heeft het afgelopen seizoen uitgewezen dat voor het nieuwe seizoen nog niet voldoende draagvlak bestaat om met jeugdteams op zondag te gaan spelen. Neemt niet weg dat het bestuur zich ten doel heeft gesteld om vanaf 2019-2020 een aantal hogere jeugdteams op zondag te laten spelen. De komende maanden keert dit onderwerp met regelmaat terug op de agenda.

Het Weekaatje 2018 is eind juni wederom een groot succes geweest. Vanwege het late competitieprogramma moest het grote evenement eenmalig uitwijken naar het einde van de maand en daarbij een dag inleveren. Mede door het prima weer kijkt de organisatie terug op een succesvol verlopen weekend met 275 deelnemers. Onze complimenten gaat uit naar de organisatie die, met behulp van veel vrijwilligers, de kinderen voor de 41ste keer een onvergetelijke weekend hebben bezorgd.

De invulling van de trainersstaf bij de jeugd is nagenoeg rond. Voor de jongste spelers (Champions League) wordt op dit moment nog gezocht naar een of meerdere (vaste) begeleiders op zaterdag. Het gaat hier om ouders die m.n. op zaterdag actief willen ondersteunen bij de spelvormen van de kinderen. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Ruben Uithol (jeugdvoorzitter FC Aalsmeer).

Tot slot: het bestuur maakt zich ernstig zorgen over de toenemende overlast op en rond onze velden. Niet alleen in de avonduren, maar ook in het weekend worden niet alleen vernielingen aangericht, maar wordt met scooters het complex betreden.
Het bestuur heeft, vanwege het duidelijk zichtbare bord Verboden toegang — verboden voor onbevoegden, de politie en de ESA op de hoogte gebracht en voor handhaving gepleit. Het uitblijven van een reactie zal vroeg of laat tot verdergaande vandalisme leiden. Dit kan zo niet doorgaan.

Het bestuur van FC Aalsmeer wenst iedereen een goede vakantie en een uitdagende start van het nieuwe seizoen.

Namens het bestuur,

Eef Niezing
(voorzitter FC Aalsmeer)

Bekijk ook

Bestuursbijdrage juni 2019

Beste leden, Het resultaat van het Nederlands elftal in de finale van de Nations League …