Begin » Bestuur » Bestuursbijdrage juli 2023

Bestuursbijdrage juli 2023

Op het moment, dat u dit leest, zijn velen al op vakantie. Een tijd om even terug en vooruit te kijken. We kijken als FC Aalsmeer terug op een mooi seizoen. Diverse teams hebben wisselende resultaten laten zien. De eerste elftallen van de heren op zaterdag en zondag hebben het goed gedaan. Het eerste elftal van de zondag heeft de nacompetitie voor promotie gehaald. Voorwaar een mooi resultaat, daar vorig jaar nog tegen degradatie werd gevochten.

De heren van zaterdag 1 zijn kampioen geworden en zijn rechtstreeks gepromoveerd. Ze hebben het nog even spannend gemaakt, maar hebben uiteindelijk een mooi feest kunnen vieren. Volgend jaar morgen ze het in de eerste klasse laten zien. De indelingen zijn inmiddels bekend en gepubliceerd op deze site. Met een frisse en deels vernieuwde selectie gaat het team volgend jaar eerste klasse spelen.

Voor zaterdag 2 was het een heel moeilijk seizoen. Het team begon met een magere selectie. Helaas hebben ze zich niet kunnen handhaven. Volgend jaar gaan ze in een nieuwe regio terug in de eerste klasse. Trainer Marco Bragonje wensen we veel plezier en succes met zijn nieuwe uitdaging en we zien hem ongetwijfeld volgend seizoen een paar keer terug. Eric Zethof neemt het stokje van hem over.

Afgelopen periode (mei en juni) is een enorm drukke periode geweest op de club. Buiten de normale gang van zaken en de voorbereidingen op komend seizoen waren er een paar mooie evenementen:

Het Weekaatje – tijdens het Pinksterweekend. Onder mooie weersomstandigheden hebben bijna 300 kinderen onder leiding van de kampstaf een fantastisch weekend gehad. Het thema van dit jaar was de Efteling.

Het Sixen: Een groep “oude getrouwen” heeft de handschoen opgepakt en een sportieve en gezellige dag georganiseerd. Ruim 40 teams hebben onderling gestreden om de sportieve eer en de originaliteitsprijzen. Na het sportieve deel werd de honger gestild met een lekkere barbecue en daarna barstte het feest los.

Schoolvoetbal: De week na het Sixen-toernooi streden zo’n 1250 basisschoolleerlingen om de voetbalprijzen van Aalsmeer. De wedstrijden werden begeleid door meer dan 50 scheidsrechters uit onze eigen vereniging! Ook het schoolvoetbaltoernooi had enorm mooi weer. Het fruit van het JOGG vond gretig aftrek en de ijsjes waren bijna elke avond uitverkocht.

Na het schoolvoetbal vonden er nog twee toernooien plaats: het eigen 123Inkt toernooi en het eindtoernooi voor de meiden. Dit was een nieuw experiment van de KNVB: Voor alle teams vanaf de MO13 was er een toernooi. Beide waren een groot succes met veel goede resultaten van de eigen teams en complimenten voor de organisatie.

Het bestuur wil alle vrijwilligers, van wie sommige nog net niet hun bed bij de club hadden neergezet, enorm bedanken voor hun inzet bij de diverse evenementen!

Ook volgend jaar zijn er weer veel handen nodig. Vele handen maken licht werk. Lijkt het je/u wat om zo’n evenement te (helpen) organiseren? Vraag informatie of meld je aan bij ondergetekende. Ook op diverse andere plekken zijn er nog handjes nodig. Vind je het leuk om een team te trainen? Te helpen met de schoonmaak? De website en/of de socials bij te houden? Een extra bardienst te draaien? Te klussen? Slechts een greep uit de klusjes en klussen, die gedaan moeten worden.

Marco Koehler heeft, zoals u eerder heeft kunnen lezen, zijn bestuurstaken neergelegd. Daarmee is er een tweede vacature ontstaan, naast die voor beheer en onderhoud. Als u belangstelling heeft voor een bestuurstaak, dan kunt u altijd contact opnemen met één van de huidige bestuursleden voor meer informatie.

Vanaf deze plek wenst het bestuur van FC Aalsmeer u allen een fijne vakantie en hopen u volgend jaar weer langs de lijn te zien!

Namens het bestuur,

Elly Zekveld
Secretaris

Bekijk ook

Bestuursbijdrage september 2023

De kop is er af! De bal rolt weer! Clichés die deze dagen weer veel …