vrijdag , 26 april 2019

Bestuursbijdrage juni 2018

Beste leden,

Het seizoen nadert zijn einde. De eerste elftallen hebben met wisselend succes de competitie afgesloten. De zaterdag 1 heeft in de eerste helft van de competitie een goede prestatie neergezet. Na de winterstop zijn er echter weinig punten meer behaald. Blessures en het grote verloop (!!) van spelers heeft veel van de overige selectiespelers en trainer gevraagd. Aan de inzet heeft het gelukkig niet ontbroken. Met veel moeite werd nog een aantal punten bij elkaar gesprokkeld, waardoor de rode streep nooit in beeld is gekomen. Een plaats in de middenmoot als eindresultaat, waar aanvankelijk op veel meer was gerekend. De selectie ondergaat voor het nieuwe seizoen een behoorlijke gedaantewisseling. Hopelijk wordt hiermee de basis voor een constanter seizoen gelegd en krijgt het elftal een vast(er) gezicht voor de komende jaren.
De zondag 1 daarentegen heeft in de tweede helft van het seizoen aangetoond met de besten mee te kunnen. Elf (!!) wedstrijden op rij zonder nederlaag laat zien dat er wellicht veel meer in dit seizoen had gezeten. Jammer van het resultaat in de laatste thuiswedstrijd tegen Kickers Leimuiden waardoor de kansen op de derde periodetitel verkeken waren.
Een aantal selectiespelers heeft aangegeven te zullen stoppen. Met trainer, bestuur en technische zaken wordt op dit moment driftig gewerkt om een volwaardige selectie voor het nieuwe seizoen op de been te krijgen. Een wervingscampagne via social media maakt daar onderdeel vanuit.

Cupfighter van het seizoen 2017-2018 is ongetwijfeld de JO15-3. Het team van leider Martin van Weerdenburg reikte tot de finale van de KNVB-beker in deze leeftijdsgroep. Helaas was tegenstander CDW in de eindstrijd, onder grote publieke belangstelling van supporters, een maatje te groot. Toch kunnen deze jongens vol trots op hun seizoen terugkijken. Zij beschikten over stalen zenuwen. Maar liefst drie ronden werden immers pas na strafschoppen beslist. In de geschiedenis van FC Aalsmeer en haar voorgangers is dit nooit eerder voorgekomen.

Het team van Dames 2 is de eerste kampioen van het seizoen geworden. Met een klinkende overwinning op concurrent Wartburgia werd de titel in de wacht gesleept. Gefeliciteerd met het behalen van dit fantastische resultaat. Welke teams volgen nog?

Het hoofdveld wordt grondig onder handen genomen en geschikt gemaakt voor de nieuwe (kunst)grasmat. Vanaf eind juni ligt er een veld dat kwalitatief nog beter is dan de velden twee en drie en zich met beste velden in de omgeving kan meten. Een visitekaartje voor de club. Hiermee is ons complex zo goed als op orde.
Bij de werkzaamheden is ook een groep vrijwilligers uit de club betrokken. Zo zijn zij betrokken bij het verwijderen en terugplaatsen van alle reclameborden. Een zeer arbeidsintensieve klus die een behoorlijke tijdsinvestering van hen heeft gevraagd. De pet gaat af voor deze vrijwilligers waar wij beslist niet zonder kunnen.
De huidige dug-outs zijn op dit moment nog een doorn in het oog en passen kwalitatief niet meer bij het nieuwe veld. Met de ESA wordt gesproken over vervanging. In juni meer helderheid.
Zorg blijft er bestaan t.a.v. de kwaliteit van het natuurgras op veld 6. Met de komst van de lichtinstallatie zal dit veld het nieuwe seizoen frequenter als trainingsveld worden gebruikt waardoor de belasting toeneemt.

Het seizoen bevindt zich in de fase van toernooien en andere activiteiten.
Zo kan er worden teruggekeken op een wederom zeer geslaagd AA Sloopwerken Sixentoernooi. Dit jaar met een record aantal teams en deelnemers. In tegenstelling tot vorig jaar waren de voetbalcondities stukken beter.
De thematische formule met regie van de Trots van Aalsmeer werkt goed en toont aan dat steeds meer voetballers (uit de omgeving) het toernooi gaan vinden. Daarbij geldt het toernooi inmiddels als een reünie voor menig oud-voetballer van RKAV en/of VV Aalsmeer.
Komende weken volgen de toernooien van onze hoofdsponsors van de jeugd 123Inkt en Carpentier & Mooren. De toernooicommissie o.l.v. Ingrid Kempers is er in geslaagd een groot deelnemersveld te strikken.
Na de toernooien volgen nog het Griezel Weekaatje 2018 (22-24 juni) en het Bedrijventoernooi.

Donderdag 7 juni is een avond voor sponsors en leden van de Businessclub FC Aalsmeer georganiseerd.  De organisatie was in handen van de sponsorcommissie en de businessclub. Beiden kijken, ondanks de enigszins achtergebleven belangstelling, terug op een prima verlopen avond met het bedrijfsleven uit de regio. Mede dankzij de inspirerende sprekers John Celie (Celie Plant), Frank Vaneman (Vaneman Automotive) en Jan de Boer (Barendsen Flowers Aalsmeer) is de avond een succes geworden. Er wordt vol lof over de accommodatie gesproken en benadrukt hoe belangrijk het kan zijn wanneer bedrijven de handen in een slaan en zich verbinden aan de verenigingen in de gemeente Aalsmeer. Hierdoor kan een extra boost aan het verenigingsleven in het algemeen en FC Aalsmeer in het bijzonder worden gegeven. De sponsorcommissie en businessclub gaan met deze aanbeveling aan de slag.

De gekozen vorm voor de avond is voor herhaling vatbaar en krijgt zeker een vervolg in het volgend seizoen.
Dank aan o.a. Jacco v.d. Laarse en Bert Klaassen voor het vele (voor)werk achter de schermen.

Met Paramedisch Adviescentrum Aalsmeer (PACA) heeft recentelijk de evaluatie van het seizoen plaatsgevonden. Bestuur en PACA zijn zeer tevreden over de samenwerking op het medische vlak. Dit verklaart dat ook voor het komend seizoen gebruik wordt gemaakt van de medische ondersteuning door de fysiotherapeut (Glenn Smink) voor de selecties en de jeugdafdeling.

In oktober wordt een informatieavond voor ouders en jeugdspelers georganiseerd. Onderwerpen zijn Voeding en Biologische leeftijd. Nader informatie volgt.
Begin volgend seizoen wordt het nieuwe contract ondertekend.

Tot slot: zaterdag 5 mei was de Vrijwilligersavond een groot succes. Maar liefst 150 vrijwilligers werden deze avond in het zonnetje gezet. Complimenten naar Puur Events voor de organisatie en professionele invulling die nog meer recht heeft gedaan aan wat deze mensen voor onze club betekenen.

Eef Niezing
(Voorzitter FC Aalsmeer)

Bekijk ook

Bestuursbijdrage april 2019

De aankondiging dat er volgend seizoen een pilot wordt gestart met jeugdvoetbal op zondag heeft …