Begin » Mededelingen » Bestuursbijdrage juni 2019

Bestuursbijdrage juni 2019

Beste leden,

Het resultaat van het Nederlands elftal in de finale van de Nations League heeft de nederlaag van het eerste zaterdagelftal tegen ZOB helaas geëvenaard. Na twee promotie-/degradatie wedstrijden komt er een einde aan drie jaar eerste klasse. De resultaten in mei geven al reden tot twijfel. Het spel is vaak niet goed, veel persoonlijke fouten en dat kleine beetje geluk op beslissende momenten ontbreekt. Tel daarbij het gemis van spelers (verschillende redenen), het gebrek aan scorend vermogen en de nodige blessures, en de glijvlucht in de tweede helft van het seizoen is verklaard.
Het vertrek van de hoofdtrainer aan het einde van het seizoen krijgt volop publiciteit en heeft vanzelfsprekend invloed op een team. Het bestuur is blij dat Roel Turkenburg in de belangrijkste fase van het seizoen bereid is gevonden de vacature van hoofdtrainer tijdelijk in te vullen. Het gehoopte schokeffect heeft echter niet tot handhaving geleid.
Zaak is het nu dat de selectie zich weer herpakt en vooruit kijkt naar het nieuwe seizoen. Er is immers voldoende kwaliteit aanwezig om snel aan een terugkeer te werken.
De procedure voor het aanstellen van een nieuwe trainer is inmiddels gestart. Naar verwachting vindt in de komende weken de benoeming door het bestuur plaats.
Ook het tweede elftal overleeft de promotie-/degradatiewedstrijden niet. De uitwedstrijd tegen HCSC gaat kansloos verloren, waarmee degradatie naar de reserve tweede klasse een feit is.

Is het dan alleen maar kommer en kwel deze weken? Beslist niet. De zondag 1 weet zich zonder te spelen te handhaven in de derde klasse. Een verdiend resultaat voor het team van Marco Bragonje, dat m.n. in de tweede helft van het seizoen progressie heeft geboekt.
Het nieuwe seizoen beschikt de zondagafdeling, zoals het zich laat aanzien, weer over een tweede elftal.
De terugkeer van een tweede elftal heeft een positieve invloed op de zondagselectie en geeft meer body aan het seniorenvoetbal op zondag. Tel daarbij op de twee jeugdteams die op zondag gaan spelen en er liggen meer perspectieven.

Het WKaatje 2019 is wederom een groot succes geworden. De pet gaat af voor de organisatie. Het is niet eenvoudig om in een tijd van AVG-wetgeving en (door Amstelveen) veranderde gemeentelijke spelregels een dergelijk groot evenement goed te laten verlopen.
Dave, Anton, José, Kees en Aster, geweldig bedankt voor jullie inzet. Met alle andere vrijwilligers, van keukenploeg tot bouwploeg, slagen jullie er ook dit jaar in (voor de 42ste keer!!) het evenement voor 285 kinderen tot een onvergetelijk Pinksterweekend te maken. Een geweldig visitekaartje voor de club.
De komende maanden worden spannend. Een aantal van jullie kiest er namelijk voor het stokje over te dragen. Tot op heden is er echter (te) weinig animo voor deze verantwoordelijk taak. Haalt het WKaatje 2020?

Aan het einde van het seizoen worden ook bij de jeugd de prijzen verdeeld. In mei vallen er twee kampioenen te begroeten.De JO13-1 wordt ongeslagen kampioen in de 1e klasse. Een knappe prestatie.
In dezelfde leeftijdsgroep wordt de JO13-3 ongeslagen kampioen. Beide teams van harte gefeliciteerd.

Bij de senioren behaalt het veteranenteam 35+ met overmacht de titel. Het team vol met routiniers snakt het nieuwe seizoen naar meer tegenstand. Het valt te hopen dat Ajax de deelname in een hogere klasse niet tegenhoudt.

Tot slot: zaterdag 1 juni werd het Sixentoernooi gehouden. Het toernooi wordt elk jaar groter en sfeervoller. De organisatie begroette deze keer 48 teams. Onder fantastische omstandigheden wordt niet alleen gevoetbald maar vooral ook plezier gemaakt. Het evenement krijgt inmiddels trekken van een heuse reünie. Veel oud-Rkav’ers en VVA’ers weten de weg naar het complex te vinden.
Een aantal van hen heeft inmiddels de toezegging gedaan bij Schoolvoetbaltoernooi te zullen fluiten maar er zijn nog steeds scheidsrechters nodig. Het Schoolvoetbaltoernooi is het volgende grote evenement in de rij. Met daarnaast nog drie jeugdtoernooien, waaronder die van onze grote hoofdsponsors 123Inkt.nl en Carpentier & Mooren, krijgt het seizoen 2018-2019 in juni daarmee toch nog een mooie afsluiting.

Namens het bestuur
van FC Aalsmeer,

Eef Niezing
(Voorzitter)

Bekijk ook

Bestuursbijdrage december 2019

Beste leden, We kunnen terugkijken op een geslaagde ledenvergadering. Mede dankzij de ondersteuning van Martijn …