Begin » Bestuur » Bestuursbijdrage juni 2022

Bestuursbijdrage juni 2022

Beste leden,

Het weekend van 18 en 19 juni kenmerkt zich door successen en zal nog lang in herinnering blijven. Wat een mooie afsluiting kent het seizoen voor Zaterdag 2. Waren de laatste competitiewedstrijden al finales en kende de stand op de ranglijst onzekerheden over wel of niet regelrechte promotie, de wedstrijden tegen respectievelijk GVVV en De Meern deden daar nog een schepje bovenop. Vooral de laatste wedstrijd tegen De Meern, op het terrein van CSW, was een regelrechte thriller. Pas in de verlenging valt de beslissing met promotie naar de reserveHoofdklasse tot gevolg. Volgend seizoen speelt het team in de “eredivisie” van de tweede elftallen en treft aansprekende tegenstanders als Ajax, IJsselmeervogels en Argon.

De promotie is een mooie afsluiting voor Eric Zethof en Johan Vermeule. Als respectievelijk trainer en leider hebben zij een grote stempel op de prestaties van Zaterdag 2 gedrukt. Beiden nemen afscheid van het team. Het bestuur dankt hen voor de geweldige inzet in de afgelopen jaren. Eric wordt het nieuwe seizoen opgevolgd door Marco Bragonje. Marco is geen onbekende binnen de club. Tot twee jaar terug was hij trainer van Zondag1.

Een dag later is Zondag het stralend middelpunt. In een geweldige ambiance weet het team van Peter Neuvel in de extra tijd, wanneer iedereen zich al bij een verlenging heeft neergelegd, BSM te verslaan. Voor het elftal, trainer Peter Neuvel en scheidend leider John v.d. Hoorn krijgt het seizoen zo toch nog een goed einde. Er is een belangrijke rol voor een aantal jeugdspelers uit O19-1 in de wedstrijd weggelegd. Zij houden zich uitstekend staande in de finale voor handhaving of degradatie. Dit belooft veel voor het nieuwe seizoen, waarin een brede en vooral jeugdige selectie zich wederom in de derde klasse mag bewijzen. Voor trainer Bas Groenveld ligt er een mooie uitdaging met Wilco v.d. Laarse als nieuwe leider, Ruben Beelen als vaste vlaggenist en een nieuwe verzorger. Er staat hiermee een goede organisatie.

De Zaterdag 1 sluit het seizoen in mineur af. De eerste nacompetitiewedstrijd tegen eersteklasser Die Haghe gaat onnodig verloren. De tegenstander toont meer (Haagse) bluf een maakt een einde aan de hoopgevende resultaten van de voorgaande weken. De tweede klasse is hiermee ook volgende jaar het podium waarop wordt geacteerd.

Net als in voorgaande jaren wordt er afscheid van veel spelers genomen. Burak Sitil springt er deze keer als speler uit. Ere wie ere toekomt. Na veertien seizoenen krijgt hij een mooi afscheid. Het bestuur hoopt dat er snel een stabiel elftal staat dat zich met de top kan meten en de uitstraling van Aalsmeer behoudt.

Het bestuur is recentelijk door een aantal leden terecht gewezen op het uitblijven van een nieuwe datum voor de toegezegde extra algemene ledenvergadering over de toekomstvisie van de club. Als nieuwe datum is woensdag 14 september vastgesteld. Leden ontvangen twee weken voorafgaande aan de vergadering een digitale uitnodiging met bijbehorende agenda.

Van de bestuurstafel valt verder te melden dat het bestuur drukdoende is het tussentijds aangekondigde vertrek van bestuurslid Arjan Levarht op te vangen. Naar verwachting volgt in juli meer duidelijkheid over zijn opvolging. Voor de functie van voorzitter hebben zich nog geen kandidaten gemeld.

Bij het verschijnen van de vorige bestuursbijdrage in mei waren nog niet alle kampioenen bij de jeugd bekend. Inmiddels weten wij dat MO11-1, MO15-3 en JO13-4 de titel in de wacht hebben gesleept. Vanaf deze plaats nogmaals proficiat met het behalen van het kampioenschap.

Het zal niemand zijn ontgaan dat het Weekaatje 2022 een groot succes is geworden. Maar liefst 250 kinderen hebben wederom een geweldig Pinksterweekend gehad. Voor de organisatie kende de 43ste editie wel de nodige uitdagingen. Het slechte weer zorgde voor de nodige aanpassingen in het programma en dwong de kinderen er zelfs toe een nacht thuis te slapen. Credits gaan naar organisatie voor hun creativiteit en improvisatievermogen. De vele ontvangen complimenten van ouders zijn beslist op hun plaats. Op naar de 44ste editie!

Het Sixentoernooi is steevast de afsluiting van het seizoen. Dit jaar vond het toernooi met 40 teams (!!) onder tropische omstandigheden plaats. Voor de organisatoren Bart van Duijn, Arjan Rijkmans en Roy van Diemen is deze editie de laatste die zij organiseren. Voor het nieuwe seizoen dragen zij het stokje over aan andere leden van de club. Er wordt naar opvolgers gezocht. Wie pakken het stokje op? Langs deze weg (nogmaals) dank aan Bart, Arjan en Roy voor het organiseren van dit grote evenement, waar inmiddels een run op deelname is ontstaan. Aan het begin van nieuwe seizoen wordt overigens een mini-Sixentoernooi georganiseerd. Dit geldt als voorbereiding voor de lagere seniorenteams op het nieuwe seizoen.

Tot slot
In de zomerperiode bestaat de mogelijkheid om op woensdag door te trainen. De kantine is deze avond geopend.

Namens het bestuur,

Eef Niezing

(voorzitter)

Bekijk ook

Bestuursbijdrage september 2023

De kop is er af! De bal rolt weer! Clichés die deze dagen weer veel …