Begin » Bestuur » Bestuursbijdrage maart 2022

Bestuursbijdrage maart 2022

Beste leden,

Met de aangekondigde versoepelingen vanaf 23 maart zijn alle coronamaatregelen van de baan. De laatste weken hebben velen de weg naar ons complex weer weten te vinden. Dit is een goede ontwikkeling, vooral omdat wedstrijden met supporters veel meer tot de verbeelding spreken. De topper tussen FC Aalsmeer Zaterdag1 en HBOK was daar een mooi voorbeeld van. Vervelende bijkomstigheid tijdens de wedstrijd was dat niet iedereen zich aan de alcoholvoorschriften hield en op de regels van de KNVB moest worden gewezen. Het bestuur heeft een verantwoordelijkheid om de alcoholvoorschriften te handhaven. Belangrijke taak daarbij is bezoekers hierop te wijzen en eventueel maatregelen te nemen. Er mag geen alcohol langs de lijn worden genuttigd. De club kan daarvoor een boete ontvangen.  De reacties, ook vanuit een aantal leden, waren weinig respectvol en in sommige gevallen grensoverschrijdend. We blijven alert en tolereren dit gedrag niet op ons sportcomplex.

De Zaterdag1 heeft met twee nederlagen in de laatste weken tegen respectievelijk HBOK en Waterwijk de aansluiting met de top verloren. De derde plaats met plaatsing voor de nacompetitie lijkt vooralsnog het hoogst haalbare voor dit seizoen. De Zondag1 heeft de laatste weken met o.a. een prima overwinning op Purmerend de weg naar boven weten te vinden. De krachtsverhoudingen in de onderste regionen van de derde klasse lopen niet ver uiteen. Met het wedstrijdprogramma van de komende weken zijn er voldoende mogelijkheden om de laatste plaats los te laten.

Recentelijk is bekend geworden dat de zaterdagselectie voor het nieuwe seizoen versterking krijgt van een aantal spelers. De primeur van nieuwe spelers en trainers is standaard aan de website van de club voorbehouden en onderdeel van de PR van de club. Hier zijn afspraken over gemaakt. Met betrokkenen zullen deze worden doorgenomen.

Eind vorig jaar maakte Peter Neuvel bekend te stoppen als trainer van Zondag1. Inmiddels zijn wij in de afrondende fase van de onderhandelingen met zijn opvolger. Naar verwachting komt het bestuur volgende week met de naam van nieuwe trainer naar buiten.

De zondagafdeling is een belangrijke afdeling voor onze club. Dit willen wij graag zo houden, echter ook binnen onze club zien wij een terugloop van het aantal spelers. Om volgend seizoen een volwaardig en sterk selectieteam op de been helpen, heeft de Zondag1 behoefte aan uitbreiding van de selectie. Aan alle leden doen wij het verzoek deze mooie kans om op zondag te (blijven) voetballen onder de aandacht te brengen.

De trainer van Dames 1 heeft recentelijk laten weten volgend jaar niet door te gaan. Het bestuur vindt dit jammer, maar respecteert zijn keuze. Naar een opvolger wordt inmiddels gezocht.

Ook binnen de jeugdafdeling zijn nog trainersvacatures voor het nieuwe seizoen in te vullen. Wel is bekend dat Danny v.d. Moot aanblijft als TJC groot veld. Belangrijke taak is om in samenspraak met hoofdtrainers voor een goede doorstroming van de jeugd naar de senioren te zorgen. Recentelijk zijn hierover afspraken gemaakt waardoor het voor O19-spelers wekelijks mogelijk is om met de zaterdag- en zondagselectie mee te trainen.

De sponsorcommissie organiseert jaarlijks meerdere activiteiten. Sinds vorig jaar maakt de sloffenactie daar onderdeel vanuit. Voor het tweede opeenvolgende jaar vindt, in samenwerking met bakkerij Hulleman, de uitgifte van overheerlijke taarten plaats. De deelname vanuit de leden blijft op dit moment enigszins achter. Het bestuur brengt daarom de actie nogmaals onder de aandacht. Het gaat hier om de Ferrari onder de taarten. Met een deel van de opbrengst kan de club weer verder vooruit. Daarnaast is het een uitgelezen kans een taart van Hulleman aan iemand cadeau te doen. De ervaring leert dat dit veel bedrijven gebeurt. Bestellen kan tot en met vrijdag 25 maart. Bestel rechtstreeks via: https://www.hullemanbroodenbanket.nl/assortiment/steun-de-fc-aalsmeer-sloffenactie/fc-aalsmeer-bosvruchtenslof

De februaristormen hebben voor de nodige schade op ons complex gezorgd. Mede dankzij de vrijwilligers en gemeente is de schade inmiddels hersteld. De kunstgrasvelden krijgen vanaf april met de plaatsing van kantplanken een belangrijke aanpassing. Het betreft een landelijke maatregel. De gemeente Aalsmeer is verplicht tot plaatsing om de verspreiding van de rubber korrels te voorkomen.

Tot slot
Begin maart werd bekend gemaakt dat het WeeKaatje dit jaar door kan gaan. Van 3 t/m 6 juni staat de 42e editie gepland. Het thema voor dit jaar is Safari. Inmiddels is de inschrijving via de website van start gegaan. Er zijn nog plekken beschikbaar.

Naast het WeeKaatje staat in juni ook het Sixentoernooi gepland. Zaterdag 18 juni vindt de traditionele afsluiting van het seizoen plaats.

Namens het bestuur,
Eef Niezing
(voorzitter)

Bekijk ook

Bestuursbijdrage september 2023

De kop is er af! De bal rolt weer! Clichés die deze dagen weer veel …