Begin » Bestuur » Bestuursbijdrage maart 2023

Bestuursbijdrage maart 2023

Vanuit de standaardelftallen zijn positieve berichten te melden. Zowel de zaterdag- als de zondagselectie zijn begin januari op trainingskamp geweest in respectievelijk Ommen / Hardenberg en Eindhoven. Volgens de verhalen is het zeer gezellig geweest. Door de goede resultaten van de afgelopen weken staat het team van Ted inmiddels bovenaan de ranglijst. Het elftal van Bas staat op een keurige vierde plaats. Het is goed om te zien, dat de trainers van de zaterdag- en zondagselecties en de JO19 goed met elkaar samenwerken. Dat gebeurt niet alleen bij het samenstellen van de O23 selectie voor de geplande oefenwedstrijden. Zo hebben inmiddels ook spelers vanuit de zaterdagselectie een wedstrijd op de zondag gespeeld. Ted en Bas hebben, zoals eerder op de site gemeld, inmiddels hun contract met een jaar verlengd. Voor Zaterdag 2 breken belangrijke weken aan waarin punten gepakt moeten worden, zodat zij ook volgend seizoen Hoofdklasse kunnen blijven spelen. De trainer van zaterdag 2, Marco Bragonje, heeft aangegeven na dit seizoen te stoppen bij FC Aalsmeer. Hij start in september een opleiding in Papendal en kan dit niet combineren met het trainerschap bij FC Aalsmeer.

Wie regelmatig in de kantine komt is het vast opgevallen: op sommige zaterdagen is het drukker in de keuken. Een aantal enthousiaste bewoners van Ons Tweede Thuis help het barhoofd van dienst met tosti’s, broodjes gezond etc. Een mooie ontwikkeling! Daarnaast zijn er ook scholieren, die bij FC Aalsmeer een stage doen, of – voor bijvoorbeeld het Alkwin Kollege – bij FC Aalsmeer hun vrijwilligers-uren invullen. Mocht je belangstelling hebben, dan horen we dat graag.

Het Jeugdbestuur heeft ook goed nieuws: Het jeugdbestuur is aangevuld met Ruan Heeren en Mark Kesting. Deze heren gaan zich met name bezighouden met de voetbalinhoudelijke kant. Jeffrey Hausel is toegevoegd aan de groep, die de meidentak onder hun hoede heeft. We wensen ze veel succes en plezier! Hiermee zijn natuurlijk niet alle open plekken opgevuld. De jeugdafdeling kan nog steeds enthousiaste mensen gebruiken, die een team (mede) willen trainen en/of coachen. Voor begeleiding wordt natuurlijk gezorgd. Meld je aan bij het jeugdbestuur, of geef je naam door aan de secretaris. Zij zal je in contact brengen met het jeugdbestuur.

Ook op andere plekken zijn handjes hard nodig. Het gezegde luidt: vele handen maken licht werk. Dat geldt ook bij een vereniging. Vrijwilligerswerk kost niet per sé 20 uur of meer per week. Er zijn ook een hoop klussen en klusjes, die een ochtend of middag per maand kosten, of – bijvoorbeeld bij een evenement- gedurende een korte periode tijd en inzet vragen. Niet alleen geeft het een voldaan gevoel (toch maar weer even gefikst!): het is vaak ook nog heel gezellig.

Bestuursfuncties kosten wel meer tijd dan een halve dag per maand. Het is wel een uitgelezen mogelijkheid om uw/jouw visie en ideeën in de vereniging in te brengen en verschil te maken. Een club kan niet zonder bestuurders! We zijn nog steeds op zoek naar een voorzitter en daarnaast heeft Dolf Groenveld (bestuurder facilitaire zaken) aangegeven zijn bestuursfunctie aan het einde van het seizoen neer te leggen. Als u belangstelling heeft voor één van deze twee functies, neem dan contact op voor een informeel gesprek met één van onze bestuursleden.

Vanuit het scheidsrechterskorps is ook één en ander te melden. Zoals op de site was te lezen heeft betaald voetbalscheidsrechter Clay Ruperty een interessante avond verzorgd. Daarnaast is de cursus verenigingsscheidsrechter van de KNVB inmiddels van start gegaan. Hieraan doen zes veelal jonge scheidsrechters van FC Aalsmeer mee. We wensen ze veel succes met de cursus.

Na een succesvolle VoetbalQuiz op 10 maart, wordt op 25 maart de Paasbingo georganiseerd. Iedereen van harte welkom. Ook de inschrijving van het Weekaatje is inmiddels gestart.

Aan het einde van deze bestuursbijdrage willen wij stilstaan bij het overlijden van twee van onze leden van verdiensten, te weten Peter Kruijer en Hans Vermeule. We wensen familie en vrienden veel sterkte met dit verlies.

Wij wensen tenslotte alle teams sportieve weken toe, met hopelijk mooie resultaten, maar bovenal met veel plezier.

Tot snel langs de lijn!

Het bestuur.

Bekijk ook

Bestuursbijdrage oktober 2023

Competitie is aantal weken op weg Na een aantal competitieronden worden al een aantal contouren …