donderdag , 20 februari 2020
Begin » Mededelingen » Bestuursbijdrage mei 2019

Bestuursbijdrage mei 2019

Het bestuur van FC Aalsmeer is vanaf februari druk bezig met het bepalen van de koers voor de komende jaren. Onderdeel daarvan is het (her)formuleren van de ambities van de club. Deze moeten leiden tot toekomst vast beleid met een duidelijke visie en missie. Bij de verdere uitwerking zullen ook leden worden betrokken. Daarover volgende maand meer.

Ontwikkelingen staan echter niet stil. Zo staat er inmiddels een jeugdafdeling waar vol lof over wordt gesproken en welke in toenemende mate een aantrekkingskracht heeft op de omgeving.
De zaterdagafdeling probeert met o.a. een nieuw derde team komend seizoen meer body voor selectieteams te creëren. De zondagafdeling ontwikkelt zich in de breedte waarbij voor het nieuwe seizoen wordt ingezet op een tweede elftal. Jeugdspelers en (oud-)spelers komen deze afdeling versterken. En last but not least ontwikkelt de meisjes- en damesafdeling zich naar een steeds hoger niveau. Jeugdteams maken indruk en de seniorentak bij de dames krijgt uitbreiding.
Genoemde ontwikkelingen worden mede mogelijk gemaakt met gekwalificeerde trainers en jeugdtrainers die bereid zijn zich verder te ontwikkelen. Een aantal selectiespelers gaat daar het nieuwe seizoen onderdeel van uitmaken. Een mooie ontwikkeling.
De zondagafdeling is en blijft (financieel) een belangrijke poot binnen de club en staat daarom niet ter discussie. Om de komende jaren door te kunnen groeien, is spreiding van wedstrijddagen nodig. Met de pilot van een aantal jeugdteams denkt het bestuur een nieuwe stap te zetten. Zoals vorige maand al aangegeven, moet er wel een keuzemogelijkheid voor zaterdag en zondag blijven bestaan.
Voor nu voldoende hierover en reden om weer vooruit te kijken.

In mei vallen de beslissingen voor onze standaardteams. Voor beide teams is dit een uitdaging. De zaterdag 1 heeft het meeste baat bij een maximum score tegen Victoria, Argon en Zuidvogels. Daarmee worden promotie-/degradatiewedstrijden afgewend. Het moet mogelijk zijn.
De zondag 1 is bij winst in haar laatste twee wedstrijden nagenoeg zeker van rechtstreekse handhaving in de derde klasse. Een aantal (ongelukkige) puntendelingen zijn hier de oorzaak van, waardoor het team van Marco Bragonje nu ook van andere resultaten afhankelijk is.
Voor een aantal jeugdteams breken spannende weken aan. Komt het kampioenschappen zicht? In juni ruimte voor de eregalerij.

Met het Weekaatje 2019 (Pinksterweekend) en het Schoolvoetbaltoernooi (17 tot en met 21 juni) zijn twee grote evenementen in aantocht. De ervaring leert dat veel vrijwilligers nodig zijn om deze evenementen tot een succes te laten worden. Het kan zo maar zijn dat leden al benaderd zijn voor een actieve bijdrage. Advies: zeg deze keer geen “nee”.
In april werd een oproep gedaan voor uitbreiding van vrijwilligers voor het wedstrijdsecretariaat. Tot op heden heeft zich nog niemand aangemeld. De tijd begint te dringen.

Het zal niemand ontgaan zijn dat parkeren op zaterdag een groot probleem is/blijft. Mede door de gewijzigde spelregeling van de KNVB is er sprake van een verdergaande toename van het aantal jeugdwedstrijden. Het bestuur schat in dat de wijzigingsplannen van het tenniscentrum de problematiek verder zullen vergroten. Voldoende reden voor het bestuur om haar zorg opnieuw richting de gemeente kenbaar te maken met daarbij het verzoek het voormalige veld bij (voorheen) De Bok op piekmomenten te mogen gebruiken. De gemeente beroept zich erop dat het huidige bestemmingsplan het niet toelaat het hondentrainingsveld als parkeerruimte te gebruiken. Zij gaat dus niet akkoord en stelt dat het aantal parkeerplaatsen toereikend genoeg is. Het tegendeel blijkt echter waar te zijn, getuige de parkeerbonnen regen van begin april. De afdeling Handhaving zou beter moeten weten.

Namens het bestuur ,
van FC Aalsmeer,

Eef Niezing
(voorzitter)

Bekijk ook

Bestuursbijdrage februari 2020

Beste leden, De maand januari heeft bol gestaan van (sportieve) activiteiten. Na een drukbezochte nieuwjaarsreceptie …