Begin » Bestuur » Bestuursbijdrage mei 2022

Bestuursbijdrage mei 2022

Beste leden,

De maand mei is standaard de maand waarin de beslissingen vallen; zo ook deze maand.

Aalsmeer zaterdag 1 is na de ruime overwinning op FC Zaandam nagenoeg zeker van plaatsing voor de nacompetitie en strijdt mee om promotie naar de eerst klasse. Een mooi resultaat van het elftal dat de laatste weken een mooie reeks neerzet en de directe concurrenten ver achter zich laat.

De recentelijk midweekse inhaalwedstrijd en topper tegen Waterwijk liet in een (te) harde wedstrijd een strijdvaardig team zien dat zich bewust is van de promotiekansen. Nare bijkomstigheid was de op het eerste gezicht ernstige blessure die Daan Vaneman na een harde charge aan de wedstrijd overhield. We wensen Daan een voorspoedig herstel toe. In de voorafgaande week werd ook bekend dat Burak Sitil de club gaat verlaten. Na veertien jaar stopt de verdediger en sterkhouder van het eerste uur bij onze club. Zijn vertrek laten wij begin volgende maand niet onopgemerkt voorbijgaan.

Aalsmeer zondag 1 bevindt zich duidelijk in de gevarenzone. In de laatste wedstrijden worden te weinig punten vergaard die kans bieden op rechtstreekse handhaving in de derde klasse. Naar de laatste nederlagen tegen Swift en Sporting Martinus zijn de promotie-degradatie wedstrijden het maximaal haalbare. Opvallend is de bijdrage van O19-spelers in wedstrijden en de blessures bij de keepers. Het laatste heeft ervoor gezorgd dat inmiddels oud-keeper Pim Doeswijk tussen de palen staat en het team daarmee verdienstelijk uit de brand helpt.

Beide standaardteams zijn in de race voor de nacompetitie. Deze finales worden door het bestuur als een welkom toetje beschouwd. De wedstrijden trekken immers veel publiek, staan boordevol spanning en, niet onbelangrijk, dragen bij aan de inkomsten van de club. Er bestaat nog een geringe mogelijkheid dat ook zaterdag 2 aan het slot(voet-)bal deelneemt.

Zoals het zich laat aanzien, handhaaft Aalsmeer Vrouwen 1 zich in de derde klasse. Het team maakt dit seizoen veelvuldig gebruik van speelsters vanuit Vrouwen 2 en MO19-1.

Belangrijk nieuws verder is dat het bestuur en technische commissie het aanstaande vertrek van Peter Neuvel hebben weten op te vangen met de aanstelling van Bas Groenveld als nieuwe trainer van zondag 1. Bas is al jaren werkzaam bij de club, kent de jeugdafdeling goed en kan daarmee een actieve bijdrage leveren aan de doorstroming van jeugdspelers.

Het proces rond de doorstroming van de O19-spelers heeft de nodige hobbels gekend en is beslist nog voor verbetering vatbaar. Bestuur en TC evalueren eerdaags het proces. Neemt niet weg dat begin deze maand bekend is geworden dat acht spelers volgend seizoen de zondagselectie komen versterken. De keuze van de jeugdspelers geeft voldoende body aan de selectie van FC Aalsmeer zondag 1 en bestaansrecht voor het nieuwe seizoen.

Ook Eric Zethof gaat FC Aalsmeer verlaten. Hij stopt als trainer van zaterdag 2. Het bestuur bedankt Eric voor zijn inzet en sterke betrokkenheid bij het tweede elftal. De zoektocht naar een geschikte opvolger is inmiddels gestart.

Aan de bestuurstafel doen zich vanaf mei de nodige wijzigingen voor. Het bestuur is bijzonder blij te kunnen melden dat Roald Koster bereid is gevonden de vacature voor bestuurslid technische zaken in te vullen. Roald neemt daarmee de opengevallen plek in die door het vertrek van Robert Jan Jansen is ontstaan. Om deze stap mogelijk te maken, heeft hij recentelijk zijn bestuursrol binnen de Business Club opgegeven.

Zoals al eerder gemeld, stopt Ruben Uithol aan het einde van het kalenderjaar als jeugdvoorzitter. We zijn erin geslaagd met Marco Koehler de opvolger binnen te halen. Marco sluit vanaf mei aan bij de vergaderingen om de overgang zo goed mogelijk te laten verlopen.

Daarentegen heeft Arjan Levarht te kennen gegeven aan het einde van het lopend seizoen te zullen stoppen als bestuurslid Sponsorzaken en PR. Zijn termijn loopt weliswaar eind dit kalenderjaar af, toch heeft Arjan na negentien (!!) jaar te kennen gegeven eerder zijn bestuurslidmaatschap te willen neerleggen. Het bestuur vindt dit jammer, maar respecteert zijn keuze. Op korte termijn zal met de zoektocht naar een opvolger worden gestart.

Er hebben zich tot op heden nog geen kandidaten bij het bestuur gemeld voor de voorzittersrol. In december stopt ondergetekende na negen jaar als voorzitter. Eventueel ge├»nteresseerden kunnen zich vrijblijvend melden voor een ori├źnterend gesprek met het bestuur. De komende weken zal zij ook kandidaten benaderen.

Het Pinksterweekend nadert en dat betekent dat de contouren van het Wkaatje zichtbaar worden. Ruim 250 kinderen zullen vanaf vrijdag 3 juni weer een weekend op ons complex verblijven. Thema voor dit jaar is Safari. Een prominente Aalsmeer zal dit jaar de opening verrichten.

De voorbereiding van het Wkaatje vraagt in de aanloop flexibiliteit van iedereen. In de week voorafgaande worden de nodige voorbereidingen getroffen, waardoor voor trainingen mogelijk naar een ander veld moet worden uitgeweken. Wij rekenen op de medewerking van de teams.

Voor zaterdag 18 juni staat het Sixentoernooi. Het thema is Welcome to America. Er zijn al veel aanmeldingen. Inschrijven kan tot uiterlijk 12 juni.

Namens het bestuur,

Eef Niezing

(voorzitter)

Bekijk ook

Presentatie beleidspijlers

Beste leden, Woensdagavond 14 september jl. heeft er een buitengewone ledenvergadering bij FC Aalsmeer plaatsgevonden. …