Begin » Bestuur » Bestuursbijdrage November

Bestuursbijdrage November

Bestuursbijdrage november 2022

Het WK is gestart, met hopelijk een mooi resultaat voor het Nederlands elftal in het vooruitzicht. De lat is door de bondscoach onmiddellijk hoog gelegd. Ambities kunnen hem niet worden ontzegd, en dat siert hem. Voor dit elftal liggen er beslist kansen om ver te komen. De overwinning op Senegal is het eerste bewijs.

De ALV van 2021-2022 stond aanvankelijk voor vrijdag 25 november gepland. Deze dag valt echter samen met de tweede wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Ecuador. Op verzoek van verschillende leden is naar een alternatieve datum gezocht. Met woensdag 7 december is een avond gevonden waarop niet wordt gevoetbald. De agenda wordt in de week van 21 november naar alle leden verstuurd.

Was het vorige maand nog een en al treurnis over Zaterdag 1, de maand november laat een stijgende lijn zien. Helaas gaat de wedstrijd van 20 november tegen DONK verloren, waardoor de top 3 nog (even) buiten beeld blijft. De krachtsverhoudingen ontlopen elkaar in deze klasse niet veel, waardoor een hoge klassering voor het elftal mogelijk blijft.
De zondag toont steeds meer progressie. Er worden de laatste weken louter overwinningen behaald, met een stevige positie in het linkerrijtje tot gevolg. Het laatste thuisduel tegen Amsvorde gaat helaas kansloos verloren. Buiten koploper Abcoude, dat met een straatlengte voorsprong leidt, zijn veel teams aan elkaar gewaagd. Belangrijk is om dit seizoen bij de eerste acht in de rangschikking te eindigen.

Er bestaat de laatste tijd ontevredenheid over het uitgevoerde onderhoud door de gemeente. Veel noodzakelijke werkzaamheden, o.a. door vandalisme, blijven te lang liggen. Zo is de deur van het materiaalhok na de brand (juni 2022!) niet gerepareerd en zijn de beloofde kantplanken rond de kunstgrasvelden nog steeds niet bevestigd. Het gaat hierom een wettelijke regel. Het bestuur heeft recentelijk haar onvrede in een gesprek naar de ESA kenbaar gemaakt. Er is beterschap beloofd.

De energiekosten rijzen voor sportclubs de pan uit. Ook FC Aalsmeer ondervindt hier hinder van. In elke kleedkamer hangt sinds kort een poster waarbij alle gebruikers wordt verzocht zuinig met water om te gaan. We rekenen op de volle medewerking van leden en bezoekers.

De recessie heeft zijn effect op veel gezinnen. Het komt voor dat het lidmaatschap van een of meerdere kinderen onder druk komt te staan. Met de landelijke actie “Niemand buitenspel, ook als er even geen geld is” wordt in samenwerking met ING de mogelijkheid geboden leden te ondersteunen in deze financiële moeilijke tijden. Op korte termijn wordt binnen de club een financiële contactpersoon benoemd die voor begeleiding kan zorgen bij de contributiebetaling.

De kledingactie voor Oekraïne heeft veel respons gekregen. Veel leden hebben met warme kleding een belangrijke bijdrage geleverd om de dappere inwoners de koude winter door te helpen. Dank daarvoor!

In de eerste week van juni 2023 wordt het schoolvoetbaltoernooi door FC Aalsmeer georganiseerd. De voorbereidingsgroep bestaat uit oudgedienden maar kan wel wat extra menskracht gebruiken. Wie heeft zin om mee te werken aan dit grote voetbalevenement? Aanmelden kan bij Elly Zekveld en ondergetekende.

In de vorige bestuursbijdrage werd al melding gemaakt van het vertrouwen van sponsors in onze club. Het is dan ook geweldig nieuws om te kunnen melden dat Antenna en Carpentier & Mooren hun naam de komende jaren willen blijven verbinden aan het shirt van alle jeugdspelers. Beide namen prijken ook de komende drie jaar op de mouwen van de shirts. Tegelijkertijd heeft ook AA Sloopwerken laten weten haar contract als hoofdsponsor voor Zaterdag 1 te zullen verlengen.

Tot slot
Onze kleinste afdeling binnen FC Aalsmeer is Walking Football. Wekelijks zijn op woensdagochtend 10-12 spelers actief. Een van de spelers van het eerste uur is Ben v.d. Ham. Ben geldt als sterkhouder en is verantwoordelijk voor de ledenadministratie en de warming up. Recentelijk heeft hij aangegeven per januari 2023 te stoppen. Fred Ottenhof zal een deel van zijn taken gaan overnemen. Neemt niet weg dat er versterking nodig is. Ben je geïnteresseerd in deelname of wil je een keer sfeer proeven? Laat het Ben en/of Fred even weten. Ben, bedankt voor je geweldige inzet in de afgelopen jaren.

Eef Niezing

(voorzitter FC Aalsmeer)

 

Bekijk ook

Bestuursupdate december

De eerste helft van voetbalseizoen ‘23/24 loopt op z’n einde. Ik denk dat we nog …