Begin » Mededelingen » Bestuursbijdrage oktober 2019

Bestuursbijdrage oktober 2019

Wanneer resultaten op het hoogste niveau uitblijven, komen “supporters” in het geweer. Onvrede wordt op allerlei wijze geuit. Clubs als Feyenoord, Olympique Lyon en Anderlecht kunnen erover meepraten.
Dergelijke excessen zijn bij het uitblijven van resultaten bij FC Aalsmeer gelukkig niet zichtbaar. Wel klinken er met regelmaat geluiden van onvrede bij de samenstelling van (jeugd)teams. Coördinatoren en trainers doen wekelijks hun uiterste best bij de samenstelling van de teams. Iets meer begrip (van ouders) voor hen is beslist op zijn plaats. Voor de goede orde: de club is nog steeds op zoek naar vrijwilligers. Aanmelden kan bij het (jeugd)bestuur.

De eerste elftallen laten in oktober sterk wisselende resultaten zien.
Het zaterdagteam weet inmiddels wat verliezen in de extra tijd betekent. Zowel tegen HBOK als ASV Arsenal wordt in de extra tijd een onnodige nederlaag geleden. Oktober wordt gelukkig afgesloten met een overwinning op NITA. Na een comfortabele voorsprong in de eerste helft levert de tweede helft, mede dankzij goed keeperswerk, de eerste thuiszege van het seizoen op.
Zondag 1 ziet de laatste twee (thuis)wedstrijden tegen Zwanenburg en Alliance ruimschoots verloren gaan, waardoor de verdienstelijke derby tegen RKDES van 13 oktober volledig naar de achtergrond wordt gedrongen.
Beide teams kunnen en moeten beter.
Dames 1 presteert daarentegen boven verwachting. Het jonge team is nog zonder puntenverlies en staat stijf bovenaan in haar klasse. Volgende week de derby tegen RKDES.

De kantine heeft een verfrissende aanblik gekregen met de door de leerlingen van De Groenstrook gevulde plantenbakken. Iedereen kan zien dat hun praktijkopdracht op een goede manier is uitgevoerd. Een mooi voorbeeld van wat met behulp van scholen kan worden gerealiseerd.
Dank ook aan de vrijwilligers vanuit de club bij het in goede banen leiden.

Een gevoel van trots overheerst bij het zien van de eerste invulling van de tweede ring voor bordsponsors rond ons hoofdveld. De sponsorcommissie slaagt er wederom in om nieuwe sponsors aan de club te binden.
Over sponsors gesproken: voor het seizoen 2020-2021 is de club op zoek naar nieuwe rugsponsors voor de jeugdteams. Met 123Inkt is in juni van dit jaar een nieuwe sponsorovereenkomst overeengekomen. Het volgend seizoen worden daarom alle teams in het nieuw gestoken. Ook krijgen alle jeugdspelers een nieuwe tas. Verder komt ook een plek vrij op één van de mouwen. Geïnteresseerd om mouw- of rugsponsor van het prachtige nieuwe tenue te worden of de sporttas van bedrijfsnaam te voorzien? Aanmelden kan bij Arjan Levarht of Bert Klaassen.

Zaterdagavond 16 November staat in het teken van de vrijwilligers van onze club. Wederom is de Club van Honderd met ondersteuning van Puur Events erin geslaagd een zeer gevarieerd programma in elkaar te zetten. Alle leden die op een of andere wijze een actieve bijdrage aan onze club leveren zijn, als het goed is, uitgenodigd. Mocht de uitnodiging aan de aandacht zijn ontsnapt of je niet hebben bereikt: van harte welkom.
Vrijdag 22 november vindt de algemene ledenvergadering plaats. De agenda wordt een dezer dagen toegezonden.
Aandacht deze avond o.a. voor de koers van FC Aalsmeer de komende jaren. Het bestuur presenteert haar visie op de toekomst van de club. Deze maand is reeds met een aantal leden gesproken over de visie voor de langere termijn. De positieve reacties en waardevolle aanvullingen van deze leden stemmen het bestuur tevreden. Begin november wordt een tweede groep uitgenodigd.

Tot slot
Het sportcomplex heeft de laatste weken met ongenode gasten te maken. Zo wordt er, zonder lid van de club te zijn, gebruik van veld en kleedkamer gemaakt. Klap op de vuurpijl is wel het recentelijk stelen van een aantal fietsen.
Het bestuur gaat strenger toezicht houden en heeft inmiddels de politie geïnformeerd en gevraagd intensiever te handhaven.

Eef Niezing,

voorzitter Football Club Aalsmeer

Bekijk ook

Update Corona protocol 24 september

Het bestuur van FC Aalsmeer heeft deze week besloten om met ingang van donderdag 24 …