Begin » Mededelingen » Bestuursbijdrage oktober 2023

Bestuursbijdrage oktober 2023

Competitie is aantal weken op weg

Na een aantal competitieronden worden al een aantal contouren zichtbaar: Zaterdag 1 heeft een behoorlijke start qua resultaten. Ondanks het feit dat de selectie door vele blessuregevallen wordt geteisterd en dus niet altijd het voetbal heeft kunnen spelen zoals gewenst. Het is ook een veel betere start dan vorig seizoen, dus dat stemt tot tevredenheid. Zaterdag 2 heeft een vergelijkbare start, waarin al zowel gewonnen, verloren als gelijkgespeeld is en ook in de stand zit alles nog dicht bij elkaar. Bij zondag 1 loopt het nog niet zo lekker. Zij moeten de eerste punten nog binnenhalen. We hebben er alle vertrouwen in, dat dat binnenkort gaat lukken.

Vrouwen 1 laat eenzelfde beeld zien: elk van de eerste drie wedstrijden leverde een ander resultaat op, zodat er op moment van schrijven 4 punten zijn vergaard. Bij de jeugd valt vooral het kampioenschap van de JO12-1 in de Hoofdklasse op: 5 gespeeld, 15 punten en vaak overwinningen met dubbele cijfers. Kijken of dit op een niveau hoger ook gaat ! Daarnaast natuurlijk ook alle lof voor de JO13-1, de MO17-1 en de MO17-3. Ook deze teams zijn kampioen of zitten daar dichtbij.

De vereniging is groter dan ooit!

In de 10 jaar dat FC Aalsmeer nu bestaat hebben we nooit meer teams ingeschreven dan dit seizoen, namelijk 63! En voor vele leeftijdscategorieën hebben we nu zelfs een wachtlijst. Dat is iets waar we natuurlijk zo goed mogelijk mee om willen gaan. Het is dan ook van het grootste belang, dat we met extra kunstgrasvelden en verlichting meer trainingsmogelijkheden op de velden kunnen bieden, om dit allemaal in goede banen te kunnen leiden. Hierover wordt uiteraard ook met de gemeente gesproken en we hopen hierin progressie te boeken. Natuurlijk hangt hier een behoorlijk kostenplaatje aan, maar we moeten alle opties bekijken om de groei en ambitie van de vereniging gestalte te kunnen geven!

Scheidsrechters

Wat is een wedstrijd zonder scheidsrechter? Hoewel iedereen wel eens wat te mopperen heeft op een scheidsrechter, zijn we als vereniging toch heel blij met onze trouwe groep fluiters. Om dit nog eens duidelijk te maken, hebben al onze scheidsrechters in de week van de scheidsrechter een lekkere taart (van Hulleman!) en een attentie van onze 123Inkt ontvangen. U heeft de foto’s vast voorbij zien komen.

Meld je aan!

We zijn nog steeds op zoek naar een aantal vrijwilligers. Op de site hebben we een pagina met de meest prangende vacatures: https://www.fcaalsmeer.nl/vacatures/. Neem daar vooral een kijkje en meld je aan als je iets ziet staan dat je aanspreekt, of waar je iemand voor zou weten! Als je je steentje wilt bijdragen met iets anders, is de club daar natuurlijk ook heel blij mee. Laat het even weten.

Weetje van de maand:

Wist je dat we bij FC Aalsmeer al sinds 6 jaar een vertrouwenscontactpersoon hebben? Iedereen bij FC Aalsmeer moet met plezier zijn of haar sport kunnen bedrijven en zich thuis voelen. Toch kunnen er zich ook bij onze vereniging ongewenste gebeurtenissen voordoen, die je als vervelend ervaart zoals ongewenste aanrakingen of opmerkingen. Jij hebt altijd het recht om nee te zeggen. Dat kan een moeilijke stap zijn. Weet dat je daarom voor hulp of het kwijt kunnen van je verhaal altijd terecht kan bij de vertrouwenscontactpersoon.

Zij is het eerste aanspreekpunt bij grensoverschrijdend gedrag. Ze luistert naar je en kan je advies geven wat te doen. Je kan te allen tijde je emotie en verhaal bij haar kwijt, ook als je wilt dat er verder geen vervolgstappen worden ondernomen. De regie ligt bij jouzelf. Een gesprek kan, indien gewenst, anoniem blijven. Er zijn echter uitzonderingen, bv als de situatie in die mate ernstig is dat er ander mensen in gevaar kunnen komen. Maar jouw informatie wordt altijd vertrouwelijk behandeld Meer weten (inclusief contactgegevens)? Kijk op Vertrouwenscontactpersoon – FC Aalsmeer

Save the date!

Zoals ook al eerder op de site vermeld: vrijdag 24 november is de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van FC Aalsmeer in het clubgebouw aan de Beethovenlaan. Aanvang is 20.00 en komt allen! Tijdens deze vergadering zal o.a. worden teruggeblikt op het afgelopen seizoen 2022/2023.

 

Namens het bestuur,

Martijn van der Neut

 

 

 

 

Bekijk ook

Bestuursupdate december

De eerste helft van voetbalseizoen ‘23/24 loopt op z’n einde. Ik denk dat we nog …