Begin » Bestuur » Bestuursbijdrage oktober

Bestuursbijdrage oktober

Beste leden,

Na een lange periode van voorbereiding en een helaas teleurstellend verlopen bekercompetitie is de competitie dan eindelijk begonnen.

De eerste competitiewedstrijden van zaterdag 1 kenmerken zich door wisselvalligheid. Er moet echt een ander niveau worden aangetikt om om de bovenste plaatsen te kunnen meestrijden. Voor de komende weken ligt een eerste uitdaging voor spelers en trainer om de aansluiting met de middenmoot terug te vinden.

Zondag 1 is beter aan het seizoen begonnen. Koploper Abcoude werd weliswaar met te veel respect tegemoet getreden en daardoor kansloos verloren; de andere wedstrijden tonen aan dat het elftal een goede ontwikkeling doormaakt.

Dat Zaterdag 2 in de hoogste klasse speelt, heeft het team de eerste weken ondervonden. Het team van Marco Bragonje treft ervaren tegenstanders die moeilijk te bestrijden zijn. Zij hadden, onder meer tegen Ajax en ZOB, meer verdiend dan ze uiteindelijk kregen.

Zaterdag 29 oktober staat in het teken van de sponsors van onze club. Die dag worden rond de thuiswedstrijd van het eerste elftal activiteiten georganiseerd waarbij sponsors in het zonnetje worden gezet. Sponsors hebben hiervoor inmiddels een uitnodiging ontvangen. Prettige bijkomstigheid is dat een aantal van onze hoofdsponsors onlangs kenbaar heeft gemaakt haar contract met 2-3 jaar te willen verlengen. Dit geeft rust binnen de club en biedt perspectief voor de toekomst. Op een later tijdstip volgt meer informatie.

Het bestuur kijkt terug op een waardevolle extra algemene ledenvergadering. De presentatie van de koers voor de komende jaren op 14 september heeft in de dagen daarna ook vanuit niet aanwezige leden positieve reacties opgeroepen. De inmiddels ook op de website zichtbare vijf pijlers van de club geven een goed beeld van de ambities voor de komende jaren. Vanzelfsprekend worden er kritische kanttekeningen geplaatst bij m.n. de gevraagde (extra) inzet van vrijwilligers. Is het wel mogelijk om in deze tijd zo’n groot beroep op vrijwilligers te doen? Het bestuur ziet, getuige de voorzichtige aanwas van nieuwe vrijwilligers, wel degelijk mogelijkheden.

Het bestuur heeft na 14 september niet stilgezeten. Zo wordt op dit moment hard gewerkt om het vrijwilligersbeleid verder vorm te geven.

Ook wij hebben te maken met hoge kosten voor gas en elektra. Het rendement op de zonnepanelen zorgt ervoor dat de kosten voor elektra nog enigszins binnen de perken blijven, maar met name de kosten voor gas liggen extreem hoog. Wij doen dan ook een beroep op een ieder om zo kort mogelijk te douchen (2-3 minuten) en daarmee het gasverbruik terug te dringen.

De containers ter hoogte van veld 2 zijn al jaren een doorn in het oog. Elk jaar wordt er nagedacht om de bakken een ander aanzien te geven. Recentelijk hebben Huub Scholte en Kees van ‘t Schip ervoor gezorgd dat het veldje tussen veld 2 en veld 4 er weer opgeruimd uitziet en een andere kleur heeft gezeten. De hoed gaat af voor deze twee nestoren onder onze vrijwilligers.

In september/oktober is een aantal (jeugd-)wedstrijden ontspoord. Het gedrag van volwassenen en spelers langs de lijn heeft hierbij duidelijk te wensen overgelaten. Over één ding geen misverstand. Dergelijk gedrag langs de lijn wordt binnen de club niet getolereerd. Met wisselspelers die het veld in lopen en zich met de wedstrijd(-leiding) gaan bemoeien, wordt een grens overschreden. Betrokken staf en begeleiding hebben een voorbeeldfunctie en zijn inmiddels hierop aangesproken.

Tot slot

Een van onze vijf pijlers is Maatschappelijke betrokkenheid. Recentelijk werd door de familie Vaneman het verzoek gedaan om mee te werken aan een winterkledingactie voor de gezinnen in Oekraïne. Vanzelfsprekend hebben wij aangegeven hieraan mee te willen werken. Dit verklaart dat er bij FC Aalsmeer een kledingcontainer wordt geplaatst waarin bruikbare winterkleding van harte welkom is. Vanaf zaterdag 29 oktober tot en met zaterdag 5 november staat in de hal van de kantine een grote blauwe container waar de zakken met warme kleding voor Oekraïne in gedeponeerd kunnen worden. Wij bevelen dit geweldige initiatief van harte bij jullie aan. Voor verdere informatie: volg onze website en social media.

Namens het bestuur,

Eef Niezing

(voorzitter)

Bekijk ook

Bestuursbijdrage september 2023

De kop is er af! De bal rolt weer! Clichés die deze dagen weer veel …