Begin » Mededelingen » Bestuursbijdrage september 2023

Bestuursbijdrage september 2023

De kop is er af! De bal rolt weer! Clichés die deze dagen weer veel klinken. Maar het is natuurlijk ook waar: inmiddels zijn de eerste bekerwedstrijden gespeeld, de trainingen hervat en zitten vele oefenwedstrijden in de benen. Uiteraard hopen we dat iedereen een fijne zomervakantie heeft gehad en weer fit en vol energie is om aan dit nieuwe seizoen te beginnen! Tijdens die zomervakantie hebben veel mensen ook niet stilgezeten. Een drietal mooie evenementen hebben er plaatsgevonden bij FC Aalsmeer, te weten de Kindervakantieweek, het Voetjebal Kamp en de Ajax Camps&Clinics.

En het wordt niet zomaar een seizoen! Op 18 september bestaat FC Aalsmeer precies 10 jaar! Dit zal zeker verderop in het seizoen uitgebreid worden gevierd, houd de berichtgeving daarover in de gaten! Maar ook een seizoen waarin Zaterdag 1 zijn rentree maakt in de 1e Klasse, in een zware poule. Handhaving is uiteraard de minimale doelstelling voor Ted Verdonkschot, zijn selectie en de staf. Ook Zaterdag 2 en Zondag 1 zijn behoorlijk zwaar ingedeeld, maar dat zijn alleen maar mooie uitdagingen, die helpen om op een hoger niveau te gaan komen.

Vrouwen 1 heeft de ambitie kampioen te worden, hoe mooi om dat gewoon uit te spreken! Daarnaast hebben we een recordaantal van 63 teams ingeschreven, wat natuurlijk een prachtig resultaat is! Er zullen ook weer vele jeugdteams acte de presence geven,  een aantal selectieteams bij de jeugd zijn hoog zijn ingedeeld. Het doel is om de selectieteams in de jeugd op een hoger niveau te krijgen, zodat de overgang naar de seniorenselectie makkelijker wordt.

Dit levert uiteraard ook de nodige uitdagingen op het gebied van veldindelingen, voldoende trainers en coaches, noem maar op. Zoals jullie ongetwijfeld weten, is FC Aalsmeer afhankelijk van de inzet en betrokkenheid van vele vrijwilligers om alles soepel te laten verlopen. Zij vormen het kloppend hart van onze club en maken het mogelijk om onze teams te laten trainen en wedstrijden te laten spelen, de kantine open te houden, het complex schoon en goed onderhouden te houden en ook om te club te besturen. Echter, de laatste tijd hebben we een alarmerende daling in het aantal beschikbare vrijwilligers opgemerkt. Dit is al jaren aan de gang, maar lijkt wel in een stroomversnelling te gaan..

De gevolgen van deze situatie zijn direct merkbaar binnen onze vereniging. We moeten constateren dat we momenteel veel te weinig vrijwilligers hebben en de bestaande vrijwilligers geregeld overbelast zijn, door de vele taken en verantwoordelijkheden te vervullen die nodig zijn om de club draaiende te houden.

Bovendien heeft het tekort aan vrijwilligers gevolgen voor de kwaliteit en het aanbod van onze activiteiten. Als dit niet verbetert, kan het gevolg zijn dat we helaas genoodzaakt zijn bepaalde activiteiten te verminderen of zelfs annuleren, simpelweg omdat we onvoldoende mensen hebben om het werk te doen. En dat is natuurlijk het laatste wat we willen!

Als zoveel iedereen een steentje bijdraagt en zich inzet als vrijwilliger, kunnen we deze uitdaging overwinnen. We hebben mensen nodig die willen helpen bij het coachen en trainen van teams, het organiseren van evenementen, het onderhouden van de faciliteiten, het assisteren bij wedstrijddagen. Maar minstens zo belangrijk: als je twee keer per jaar gevraagd wordt om bijvoorbeeld een paar uurtjes bardienst te draaien in de kantine, dan kan dat toch niet teveel gevraagd zijn? En toch is ook die praktijk vaak weerbarstig. Dat kan toch niet waar zijn?

Ook het bestuur heeft nog een aantal vacatures, we zijn dus ook op zoek naar bestuursleden en kader, om onze groeiende club op een goede manier te kunnen aansturen en leiding en richting te kunnen geven. We zijn blij, dat Ruben Uithol inmiddels is begonnen als Jeugdvoorzitter a.i., met zijn ervaring kan hij dit vanaf dag 1 natuurlijk prima oppakken!

Dus meld je aan, zeg ja als je iets gevraagd wordt, kortom: met z’n allen zetten we de schouders er onder en gaan we ook van seizoen ‘23/’24 weer een topseizoen maken, waar prestatie en plezier hand in hand gaan!

 

Bestuur FC Aalsmeer

Bekijk ook

Bestuursbijdrage juli 2023

Op het moment, dat u dit leest, zijn velen al op vakantie. Een tijd om …