Begin » Mededelingen » Bestuursbijdrage september

Bestuursbijdrage september

Het is altijd een prettig moment wanneer de competitie weer van start gaat. Daarmee komt ook een einde aan voorbereidende beslommeringen en irritaties. Neemt niet weg dat het bestuur nog niet eerder met zoveel (negatieve) reacties in de voorbereiding te maken heeft gehad als dit seizoen. Zo blijkt het in toenemende mate moeite te kosten om voldoende begeleiding voor teams te vinden. Daarnaast is het een uitdaging gebleken om voor alle leeftijdsgroepen voldoende kader te vinden. De KNVB beaamt dit overigens en zorgt mede daarom dit seizoen voor een breed aanbod van trainingscursussen.
Het bestuur heeft zorg over deze ontwikkelingen en gaat haar vrijwilligersbeleid aanscherpen. Zoals eerder gemeld, voetballen bij FC Aalsmeer betekent dat er ook een betrokkenheid van de ouders wordt gevraagd.

De samenstelling van teams blijkt in verschillende leeftijdsgroepen dit seizoen een uitdaging te zijn. Oorzaak zit o.a. in het niet tijdig opzeggen van het lidmaatschap, waardoor selecties te groot zijn. Het bestuur gaat hier in het vervolg directer op acteren.

Vrijwilligers zijn de kurk waar een club als FC Aalsmeer op drijft. Ze zijn in hoge mate nodig om de club draaiende te houden. Mooie ontwikkelingen zijn zichtbaar bij het scheidsrechterskorps. De scheidsrechterscommissie met Bert Rijkmans aan het roer heeft de indeling in grote lijnen gereed waarmee alle jeugdspelers vanaf O15 t/m O19 twee wedstrijden verplicht per seizoen fluiten, namelijk een wedstrijd als spelbegeleider in de O8/O9 en een wedstrijd in O11/O12 als scheidsrechter.
De jonge scheidsrechters worden tijdens de wedstrijden begeleid door een vertegenwoordiger van de scheidsrechterscommissie.

Het bestuur is verder dringend op zoek naar vrijwilligers voor de barbezetting op de dinsdagavond. Tot op heden wordt deze bardienst grotendeels door bestuursleden gedaan. Hier is nog versterking nodig.

De eerste elftallen zijn met wisselend succes de competitie gestart.
Het eerste team van de zaterdag boekte, in een voor de neutrale toeschouwer ongetwijfeld aantrekkelijke wedstrijd, een 4-4 gelijkspel tegen OSV. Na vier keer op voorsprong te zijn gekomen, lukte het niet de eerste driepunter binnen te halen. Een overwinning in deze wedstrijd was zeker haalbaar geweest.
De zondag 1 won, mede door een prachtig tweede doelpunt, met 2-0 haar eerste wedstrijd van WVC. De eerste overwinning is binnen in een derde klasse die ongetwijfeld veel leuke duels gaat bieden (RKDES, Nicolaas Boys, VSV (!), Zwanenburg).
De twee jeugdteams (O17 en O19) op zondag zijn goed gestart. Een mooie ontwikkeling, die het bestuur nauwlettend blijft volgen.

Walking football kent een goede start. Er is een voorzichtige toename van het aantal deelnemers zichtbaar. Woensdag 25 september worden de spelers door PACA geïnformeerd over het belang van een goede opbouw. Tevens worden zij getest.

PACA verzorgt in het najaar een avond voor ouders en jeugdspelers over gezonde voeding en bewegen. Een uitnodiging volgt op termijn.

De eerste exemplaren van De Aftrap zijn vorige week aan aanvoerders en trainers van onze standaardteams uitgereikt. Zij leveren, ieder op eigen wijze, een bijdrage aan de inhoud van alweer de vierde editie van de Presentatiegids.

Alle spelers van FC Aalsmeer krijgen deze weken een exemplaar. Dank gaat uit naar alle betrokkenen die een bijdrage bij de totstandkoming hebben geleverd.

Tot slot

Afgelopen week overleed Jan van der Jagt. Jan heeft als wedstrijdsecretaris en penningmeester en voorzitter gedurende een periode van ruim veertig jaar veel voor RKAV betekend.
Met hart en ziel heeft hij zich in de jaren voor de club ingezet.
In de bijdrage In memoriam wordt hij door Peter Springintveld als een betrokken lid van de vereniging op een mooie wijze neergezet.
Op het bord met het overzicht van de leden van verdienste en ereleden, prijkt bij hem de titel Ere voorzitter. De titel toont nog eens extra de grote waarde aan die hij voor de club heeft gehad.
Wij wensen zijn vrouw en naaste familie veel sterkte toe bij het dragen van dit grote verlies.

Namens het bestuur,

Eef Niezing

(voorzitter)

Bekijk ook

Bestuursbijdrage mei/juni 2020

Eindelijk is het zover. Na ruim negen weken Coronacrisis zijn de maatregelen door de overheid …