Begin » Mededelingen » Bestuursupdate december

Bestuursupdate december

De eerste helft van voetbalseizoen ‘23/24 loopt op z’n einde. Ik denk dat we nog nooit zoveel regen hebben gehad in een seizoenshelft dan deze keer. Dit heeft gevolgen gehad voor een behoorlijk aantal wedstrijden en een flink aantal trainingen, want op de grasvelden viel regelmatig helaas echt niet te voetballen. Het geeft ook de urgentie aan, voor de uitbreiding qua kunstgrasvelden en ook qua verlichting van de velden. We zijn druk bezig om met de gemeente en de ESA te kijken wat er mogelijk is om de bestaande verlichting te vervangen door LED-verlichting (wat veel duurzamer is en ook goedkoper, dus gunstig voor de club). Daarnaast gaan we kijken of de velden die nu nog niet zijn verlicht ook van verlichting voorzien kunnen worden.

Pijlers

Dit kwam ook al aan de orde in de jaarlijkse algemene ledenvergadering van 24 november j.l., waar ook even werd stilgestaan op waar vanuit het bestuur de focus op is in het lopende seizoen. FC Aalsmeer heeft enige tijd geleden 5 pijlers gepresenteerd, maar helaas is afgelopen seizoen door onderbezetting en andere aandachtspunten daar maar beperkt voortgang geboekt. Daarom is er voor dit seizoen gekozen om 2 pijlers de focus te geven. Die pijlers zijn Ontwikkeling & Opleiding van de jeugd en Clubgevoel & Plezier. Bij de laatste heeft het werven voldoende vrijwilligers de hoogste prioriteit!

Binnen de pijler prestatievoetbal aandacht voor: impact van eventuele doorstroming van zaterdag 1 naar 4e divisie, ontwikkelingen rondom zondag-voetbal en damesvoetbal.

Binnen de pijler recreatievoetbal blijvende aandacht dat elk team plezier houdt in het voetbal door de teams over de juiste middelen te laten beschikken.

Feestdagen en activiteiten!

In het weekend van 16/17 december zullen de laatste wedstrijden van 2023 plaatsvinden. Daaraan voorafgaand zal op donderdag 14 december de traditionele laatste trainingsavond plaatsvinden en op vrijdagavond 15 december de Kerstkien. Dus de naam “december feestmaand” doen we zeker eer aan bij FC Aalsmeer!

Vanaf half december tot half januari zal de winterstop plaatsvinden

De Club van 100

Elke bestuursupdate zetten we een vrijwilliger of groep vrijwilligers in het zonnetje en deze maand is dat de Club van 100. Een harde kern van 9 vrijwilligers zorgt ervoor dat er jaarlijks een fors aantal activiteiten wordt georganiseerd (ook vaak samen met nog meer vrijwilligers) of ondersteund, waarvan een aantal al echte klassiekers zijn! Ik noem bijvoorbeeld de Nieuwjaarsrally, de Laatste trainingsavond, de Voetbalquiz, de Muziekquiz, maar ook de Beachavond en in april 2024 ook de Medewerkers-/vrijwilligersavond. De lijst is te lang om alles hier te noemen. Dit soort activiteiten zijn enorm belangrijk om van de club ook echt een hechte vereniging te maken en willen daar dus ook onze waardering voor uitspreken!

Langs deze weg wil het bestuur van FC Aalsmeer iedereen heel fijne feestdagen wensen en alvast een gezond en sportief 2024!

 

Bestuur FC Aalsmeer

 

Bekijk ook

Mededeling van het bestuur

Geen prestatievoetbal meer op zondag Met ingang van het seizoen ‘24/’25 zal er bij FC …