zondag , 23 september 2018

Bestuursupdate juni

Het seizoen 2016-2017 is zo goed als voorbij. Op de valreep toch nog een aantal verrassende ontwikkelingen. Zo heeft het tweede elftal van de zondag uiteindelijk een nieuwe trainer gevonden. Met de komst van Frank van Tol beschikt het opnieuw gepromoveerde elftal volgend seizoen over een ervaren trainer. Een mooie opsteker. Hetzelfde geldt voor de Champions League. Anton de Haan gaat de jongste groep volgend seizoen trainen. Daarmee is de belangrijke vacature door het vertrek van Nico Boere ingevuld.

Het eerste elftal van de zondag kijkt terug op een goed seizoen, ondanks de onverdiende nederlaag in de wedstrijd tegen ODB die pas na strafschoppen werd verloren. Bij een overwinning was de tweede klasse wel heel erg dichtbij gekomen. De nederlaag betekende wel het afscheid van Eric Jansen en Barry Springintveld. Twee zeer ervaren spelers die in de loop der jaren zijn uitgegroeid tot boegbeelden van zondag 1 stoppen met voetballen op het hoogste niveau. Beide spelers zijn een sieraad voor de club geweest. Het bestuur bedankt hen voor de jarenlange positieve inzet en hoopt dat zij op enerlei wijze betrokken blijven bij de club.
De zaterdag 1 neemt noodgedwongen afscheid van Tom Doeswijk. Een slepende blessure dwingt hem op veel te jonge leeftijd te stoppen met voetbal. We gaan zijn verfijnde spel en positieve mentaliteit op het middenveld missen.

De trainersstaf bij de jeugd is na veel inspanningen volledig bezet. Neemt niet weg dat het zaak is de komende jaren verder in de jeugdtrainers te investeren. Het doel is immers de jeugd geleidelijk aan op een hoger spelniveau te krijgen. Daar horen gekwalificeerde trainers bij. Het mooiste is wanneer dit (ervaren) spelers vanuit de club zijn.

Bij de zoektocht naar trainers speelt de commissie Voetbaltechnische zaken een belangrijke rol. Wouter Koster is jarenlang voorzitter van deze commissie geweest en vindt de tijd aangebroken het stokje over te dragen. Op dit moment is er nog geen opvolger gevonden. De commissie heeft dringend behoefte aan versterking. Met het vertrek van Wouter, die jarenlang geweldig veel tijd en energie in de jeugdafdeling heeft gestoken, komt er tevens een plaats vrij in het jeugdbestuur. Het jeugdbestuur start eerdaags met een actieve werving voor zijn opvolger. Wouter, bedankt voor je geweldige inzet en betrokkenheid voor de club.

De jeugdafdeling is geweldig trots om te kunnen melden dat Carpentier Keukens & Wonen bereid is gevonden de komende drie jaar als sponsor op te treden. De sponsoring zal zich m.n. richten op het investeren in de kwaliteit van de jeugdafdeling en het organiseren van activiteiten (toernooi). Aan het begin van het nieuwe seizoen zal op feestelijke wijze het contract tussen Carpentier Keukens en het bestuur worden ondertekend.

De club is continu in beweging. Dit betekent dat zij zich op allerlei terreinen verder wil ontwikkelen. Nieuw het volgend seizoen is huiswerkbegeleiding voor spelers in de leeftijd van 12-15 jaar. Met Studia, een organisatie met ruime ervaring met huiswerkbegeleiding in Aalsmeer, is een samenwerking overeengekomen, waarbij het de bedoeling is om jeugdspelers in het voortgezet onderwijs in de gelegenheid te stellen, voorafgaande aan hun training, op het complex van FC Aalsmeer met huiswerk te begeleiden. Dit gebeurt tegen een acceptabele vergoeding in de z.g. conferentiekamer. Alle spelers in deze leeftijd ontvangen op korte termijn een brief van Studia met nader informatie.

Zoals in mei al gemeld, wordt in september 2017 de businessclub Aalsmeer nieuw leven ingeblazen. Alle sponsors van FC Aalsmeer ontvangen eind juni een brief waarin zij nog eens nader over dit initiatief worden geïnformeerd. Een initiatief dat los staat van het optreden als sponsor van FCA, maar vooral gericht is op het netwerken van bedrijven tijdens activiteiten die rond de wedstrijden van de eerste elftallen plaatsvinden.  Het is de bedoeling dat op termijn zowel de senioren- als de jeugdafdeling van FC Aalsmeer hiervan profiteren. Voor september staat de eerste bijeenkomst gepland. Een officiële uitnodiging volgt in juli.

Aan het einde van het seizoen een extra woord van dank aan de organisatie van het WKaatje 2017. De veertigste editie is een geweldig succes gebleken. Na de officiële opening door locoburgemeester Robbert Jan van Duijn is nestor Kees van ‘t Schip in het zonnetje gezet. Veertig jaar je inzetten voor zo’n inmiddels groot evenement verdient mooie woorden en een kampioensschaal.

De komende weken is het wat stiller op ons complex. Gelukkig maar getuige de onderhoudswerkzaamheden aan het parkeerterrein. Het bestuur is tot op heden niet overtuigd van het resultaat en maakt zich blijvend zorgen over de veiligheid voor de jeugd. Een ander punt van kritiek richt zich op de hekken rond de nieuwe velden 4 en 5. De door de gemeente verkeerde gemaakte keuze ten aanzien van de hoogte van de hekken blijft ons achtervolgen. Wekelijks verdwijnen veel ballen in de verbrede sloot en worden nooit meer terug gezien. Het bestuur doet een dringende oproep aan de gemeente om voor een oplossing te zorgen. Dit kan zo niet langer.

Om toch positief af te sluiten. Begin juli worden de gesprekken met de gemeente gestart in verband met de vervanging van het hoofdveld. In de Lentenota zijn middelen gereserveerd die het mogelijk maken het kunstgras in de zomer van 2018 te vervangen. Het bestuur had dit liever in 2017 zien gebeuren. Helaas ontbreken bij de gemeente de financiële mogelijkheden om de vervanging naar voren te halen.

Het bestuur van FC Aalsmeer wenst iedereen een mooie vakantie en een frisse seizoenstart in augustus.

Namens het bestuur,

Eef Niezing
(Voorzitter FC Aalsmeer)

Bekijk ook

Bestuursbijdrage juli 2018

Beste leden, De maand juni is vooral gebruikt om de selecties voor de zaterdag- en …