Begin » Jeugd » Carpentier Mooren Champions League sluit seizoen 2017/2018 af

Carpentier Mooren Champions League sluit seizoen 2017/2018 af

Met prachtig weer en 4 veldjes uitgezet op het 2e veld hebben de talenten van de Champions League van FC Aalsmeer het seizoen afgesloten op zaterdag 2 juni. Het was een drukte van jewelste met 44 kinderen op het veld, maar dat kwam ook door de spanning van de laatste finale van het seizoen. Het was prachtig om de 8 teams in die hele mooie shirts op de lijn te zien staan voordat we zouden gaan beginnen aan de wedstrijden. De vele meegekomen toeschouwers zorgden voor de aanmoedigingen zodat de kinderen tot grote hoogten stegen in hun prestaties.

Finales groep A

Bij groep A was er 1 grote favoriet. Met veel punten voorsprong begonnen zij deze laatste wedstrijddag en kon het bijna niet meer mis gaan. Veel fouten werden ook niet gemaakt en Barcelona was dan ook de eerste finalist van de dag. PSV, Feyenoord en Liverpool zouden gaan uitmaken wie de andere finalist zou gaan zijn. Het bleek dat de club uit Engeland net wat meer punten uit het vuur had gesleept en konden zij zich ook opmaken voor de grote prijs.

De finale voor de 3e plek en 4e plek werd dus gespeeld door PSV en Feijenoord. Met het kleinst mogelijke verschil won PSV van de Rotterdammers, 1-0. En wie ging er dam met de 1e prijs vandoor: de topfavoriet Barca of de underdog Liverpool? Ze konden de grote druk weerstaan en lieten met duidelijke cijfers blijken dat zij de terechte kampioen waren: Barcelona!  De laatste kampioen van groep A dit seizoen. Dit keer geen wisselbeker maar een andere leuke prijs mochten het winnende team met Esja, Koen, Felix, Dex, Luc en Ilber in ontvangst nemen.

In groep B was andere een Spaanse grootmacht oppermachtig. Met maar 1 verloren wedstrijd op de 1e zaterdag en de rest gewonnen, was al snel duidelijk wie de eerste finalist zou zijn. Met mooi voetbal en combinaties bonden zij week na week de andere ploegen aan de zegekar. En als ik praat over de andere Spaanse grootmacht, is dit natuurlijk Real Madrid.

Finales groep B

Ajax, Juventus en Bayern Munchen moesten gaan uitmaken wie aanspraak had op de tweede ticket voor de finale. Ajax en Bayern hielden elkaar goed in evenwicht en de sprokkelden de punten bij elkaar. Echter Juventus was vaak aan het eind van de wedstrijden net wat scherper en konden dan meestal de drie punten meenemen. Daarom speelden de Juve de grote finale tegen de absolute favoriet. Ajax werd derde door met 3-1 van Bayern Munchen te winnen. De enige ploeg die mee kon met Real was de oude dame uit Turijn, zoals zij genoemd worden, namelijk Juventus. Juve had ook veel gewonnen de afgelopen weken, maar….. niet tegen Real. Alle drie voorgaande zaterdagen was Real de winnende partij. Maar zoals iedereen weet, in een finale tellen de eerder behaalde punten niet meer mee en heeft elke ploeg evenveel kans. Toen Juventus dan ook op een 3-1 voorsprong kwam, dachten sommigen uit dat team dat de buit binnen was, ondanks de waarschuwingen van hun coach. Maar dan, een totale inzinking en Real denderde over Juve heen met 6 doelpunten binnen 5 minuten. Einduitslag 7-3 voor Real!!  Het winnende team bestond uit: Samuel, Kaj, Tygo, Roan en Okke en ook zij kregen een i.p.v. de wisselbeker een andere leuke prijs.

Vooruitgang

Hoe mooi is het om te zien dat de jongsten van onze vereniging heel erg vooruit zijn gegaan. Waar er aan het begin van het seizoen nog angst was voor de bal en tegenstander, is er nu strijd en passie in het voetbalspelletje. Waar de bal aan het begin 5 meter vooruit rolde bij een pass of trap, wordt nu soms met veel kracht een bal 20 meter door de lucht gespeeld. Waar een spelertje alles met zijn ‘goede’ been deed, wordt nu ook het ‘ mindere’ been gebruikt. Waren de kinderen in het begin nog de grassprieten aan het tellen tijden trainingen en wedstrijden, nu lukt het vaak om de concentratie vast te houden voor een uur. De kinderen zijn op meerdere vlakken flink gegroeid en dat hebben ze toch maar mooi zelf gedaan! Waarbij het ene kind sneller zal zijn met zijn ontwikkeling wat betreft techniek en motoriek, zal het andere kind met een portie extra werklust gaan voetballen. Belangrijkste is het plezier in het spel en dan komt alles goed.

Seizoen 17/18

Op papier begonnen we in september 2017 met 14 kinderen in de Champions League. Verrast was ik dan ook toen er plots 32 kinderen op de eerste training verschenen! Dat was even omschakelen en trainingsopzet aanpassen, maar dat kwam gelukkig al snel goed. We begonnen met een heel nat en regenachtige september en werd meteen de eerste wedstrijdzaterdag afgelast omdat het grasveld helemaal blank stond. De groep kinderen bleef het gestaag doorgroeien en nog voor de winterstop werd de groep in tweeën gesplitst. De groep werd te groot om elk kind de juiste begeleiding en aandacht te kunnen geven en daarom zijn we op twee verschillende tijden gaan trainen en voetballen. Na de winterstop dachten we weer lekker te kunnen voetballen maar door extreme kou en ook een laag sneeuw zijn er nog heel wat trainings-en wedstrijddagen uitgevallen, helaas.

Afsluiting

In totaal heeft de Champions League 50(!) kinderen te voetballen gehad. Een aantal kinderen hebben alleen getraind en niet op de zaterdag meegedaan en er zijn ook drie kinderen tussentijds gestopt. Een ongelooflijk aantal waarvan het grootste gedeelte volgend seizoen in de afdeling onder 8 zal gaan voetballen onder begeleiding van trainer Jeffrey.

En dan de allerlaatste minuten van de Champions League van dit seizoen. Verrast met een prachtig boeket bloemen waarbij mooie woorden werden gesproken door een afvaardiging van het bestuur en vreselijk verwend met prachtige cadeaus van de ouders en kinderen van de Champions League. Van PSV strandbal, collage met alle foto’s van de kinderen, een gesigneerde bal met alle namen tot een prachtige spaarpot (gevuld!) van een clubje ergens uit Amsterdam….

Met een heerlijk ijsje van de vereniging en een zakje chips van de trainer vertrokken de kinderen goed gevuld weer huiswaarts Sommige kinderen zal ik nog tijdens het Weekaatje gaan zien want er gaan heel wat kinderen van de Champions League mee. Leuk! En ik kom natuurlijk volgend seizoen op de zaterdag kijken of ze tijdens de zomervakantie wel goed geoefend hebben.

 Bedankt!

En dan als laatste, ik wil iedereen bedanken die een aandeel heeft geleverd om de kinderen van Champions League heerlijk te kunnen laten voetballen. De ouders (of broers en zussen) die geholpen hebben tijdens de trainingen en wedstrijden, de dames van het wedstrijdsecretariaat voor de limonade en het altijd welkome bakje koffie (vooral op de koude zaterdagen!), de mensen die de prachtige shirts en trainingspakken hebben geregeld voor de kinderen, Raymond die mij in de vroege ochtend hielp met doeltjes sjouwen, en de vele vrijwilligers die voor de meesten onzichtbaar zijn maar waar de club niet zonder kan, namelijk de mensen die het veld en complex onderhouden, schoonmaken, ledenadministratie doen etc.etc.

Maar natuurlijk een hele grote dank aan de kinderen. Zonder hen geen Champions League en geen plezier.

Jullie hebben het fantastisch gedaan en zijn allemaal toppers!

Alvast een hele fijne vakantie!

Groet Anton

Bekijk ook

zonder spelregelbewijs…………niet voetballen

Het nieuwe voetbalseizoen staat op het punt van beginnen en dat betekent voor spelers/speelsters geboren …