Begin » Jeugd » Carpentier Mooren Finales Champions League

Carpentier Mooren Finales Champions League

Na 4 weken strijd op het mooiste grasveld van FC Aalsmeer stonden de finales weer garant voor superspannende wedstrijden in de twee groepen van de jongste strijders van onze vereniging.

Hoe mooi is het om de spanning en emotie te zien van die kleine talenten, enkel bij het idee om die felbegeerde wisselbeker misschien mee te kunnen nemen. Ook het echte verdriet nadat blijkt dat die beker je neus voorbijgaat omdat de tegenstander er eentje meer heb gescoord dan jij, het lijkt soms wel een WK finale.

 

Finales Groep A

In groep A streden er nog 3 ploegen om een plekje in de finale voor de beker. Er was al 1 ploeg zo goed als zeker van een plek, omdat ze al heel veel punten bij elkaar gevoetbald hadden de voorgaande weken. Dit was Barcelona en nadat zij ook deze zaterdag hun twee wedstrijden wonnen, was het wel duidelijk dat zij als favoriet de grote finale in gingen.

Omdat Ajax en Manchester United teveel punten lieten liggen op deze ochtend, had Juventus genoeg aan 1 winstpartij om de tweede finalist te worden.

Ajax en Manchester maakten zich op voor een spannende wedstrijd, want 3e  worden is ook niet verkeerd natuurlijk. Nadat de rook was opgetrokken na 12 minuten spelen, bleek dat het 3-3 was geworden. Hoe spannend kan dat zijn, met een zeer late gelijkmaker!

Maar, zoals altijd zijn de eerder genomen penalty’s dan doorslaggevend. Het bleek dat Ajax er een paar meer in had geschoten dan de Engelse grootmacht, dus werd Ajax 3e.

En dan de finale voor de beker. Juventus maakte Barcelona zeer moeilijk met hard werken, maar Barcelona liet zich niet van de wijs brengen. Zij hadden niet voor niets al zo veel punten binnengehaald. De coach van Barcelona hield team rustig en kort voor de wedstrijd maakte hij de taken duidelijk voor een ieder. De favorietenrol maakten Barcelona dan ook waar en met mooi voetbal sleepten zij een verdiende 2-0 overwinning binnen en konden zij na 4 weken bikkelen de wisselbekers hoog in de lucht steken!


Op de foto de winnaars van groep A v.l.n.r.: Bart, Dex, Pim, papa van Luc als coach, Luc en Nick

 

Finales groep B

En dan de finale voor groep B. Ook deze was zeer spannend, eindigend in een lach en een traan.

Dat er twee groepen waren die aanspraak maakten voor een finaleplek was wel duidelijk gezien het puntenaantal.

Maar toch, die twee laatste wedstrijden voor de finale kan vaak toch nog voor een verrassing zorgen……. Maar deze keer niet. Real Madrid en AC Milan bleken net iets tekort te komen tegen Bayern München en Feyenoord. De strijd om de 3e plek werd een prooi voor AC Milan die Real met 2-1 versloeg. Real maakte een late goal toen zij 2-0 achter stonden maar het was net te laat, helaas. Het fluitsignaal klonk snel na deze goal en er was geen tijd meer om die gelijkmaker binnen te schieten.

Op het andere veld maakten de spelers zich op voor een titanenstrijd. Bijna evenveel punten en penalties gemaakt. De onderlinge uitslagen lieten zien dat het geen gelopen race was voor welke ploeg dan ook.

Wie zou de beker in de lucht gaan steken? Het publiek zou op de banken gaan staan als die er stonden, wat een spannende wedstrijd! Het gejuich was over alle velden van FC Aalsmeer te horen toen Bayern München de 1-0 maakte. Een prachtig doelpunt was gemaakt! Maar Feyenoord liet zich niet uit veld slaan en ging hard aan de slag voor die belangrijke gelijkmaker. En die kwam er ook! De 1-1 lag er in, maar niet veel later ook meteen de 2-1 voor Feyenoord. Dit was een grote domper voor de Duitse rekordmeister maar de strijd gaven zij nog niet op. Pijntjes werden verbeten want een finale is een finale, die speel je niet elke week. De minuten kropen weg, maar Feyenoord hield nog steeds stand. Nadat er geroepen was dat er nog 1 minuut te spelen was, werd de trainer zelfs nog benaderd om even te melden dat de blessuretijd er nog bij opgeteld moest worden. In de wandelgangen gaat rond dat dit een fanatiek supporter was van Bayern München. Maar ook dit mocht niet baten, Feyenoord stapte van het veld af als winnaar! Veel spelers van Bayern konden de emoties even niet de baas, het doet toch even pijn, een finale verliezen. Maar ook dit hoort bij het spelletje voetbal.

Op de foto zijn de winnaars van groep B te zien, v.l.n.r.:

De coach papa van Luca, Daniel, Luca, Joep en Max

Finn was afwezig.

Volgende week gaan we weer beginnen met nieuw ingedeelde teams. En na 3 of 4 zaterdagen zijn er weer nieuwe finales met weer de bekers als trofee.

 

Presentatie voetballen in onder 8

Op dinsdag 13 februari is er om 20.00 uur in de kantine van FC Aalsmeer een presentatie over het voetballen in de afdeling onder 8. Veel kinderen van de Champions League gaan volgend seizoen over naar deze afdeling en voor de ouders (en natuurlijk alle andere geïnteresseerden) is het belangrijk dat de spelregels en verwachtingen worden uitgelegd. Dus, U bent van harte welkom en neem vooral ook andere vaste supporters mee zoals opa, oma etc.

Bekijk ook

zonder spelregelbewijs…………niet voetballen

Het nieuwe voetbalseizoen staat op het punt van beginnen en dat betekent voor spelers/speelsters geboren …