Begin » Verslagen » Champions League kids worden 1ste en 2de op KDO toernooi!!!

Champions League kids worden 1ste en 2de op KDO toernooi!!!

20 April “Stille Zaterdag” 2019, en stil was op de parkeerplaats bij FC Aalsmeer om 8:15. Een handje vol ouders en 14 “Champions League kinderen” stonden zenuwachtig te wachten op wat de dag brengen zou. Billy moest helaas ziek afmelden s’morgens, waardoor we met een jongen minder richting de Kwakel vertrokken. Fabe die op eigen gelegenheid naar de velden van KDO was gekomen, sloot zich als 15de aan bij de groep, die door Barry en Henning mee werden genomen naar kleedkamer 8. In die kleedkamer werden de teams samengesteld en het strijdplan d.m.v. Henning’s (inmiddels beruchte) bidons aan de jongens en meisje uitgelegd. We speelden weer in ons vertrouwde 1-3-2 formatie en nadat iedereen zijn mening daarover gegeven had werden de spelregels en doelstellingen van die dag nog even benoemd. We dribbelen de bal in bij een uitbal, we gaan vandaag SAMEN spelen als een team, vooruit verdedigen, maar we gaan vooral heel veel plezier maken.
De eerste wedstrijd was een bijzondere, we moesten namelijk tegen elkaar: FC Aalsmeer 1 tegen FC Aalsmeer 2

Een beter resultaat voor de coaches was er niet denkbaar. 2-2 betekende dat we allebei konden gaan strijden voor de 1ste plek.
Aalsmeer 1 speelde daarna tegen KDO 2. Met Duco op doel, die de eerste wedstrijd knap stond te keepen, gingen we voor de 3 punten. Al snel werd duidelijk dat KDO 2 nog niet zo ver waren als onze jongens en meisje. De doelpunten vlogen er achter elkaar in. Eerlijk gezegd weet niemand precies hoe veel het is geworden. Toen we het aan de doelpuntenmakers zelf vroegen kwamen we wel tot 34-0, maar dat was een gevalletje elkaar overbluffen. We hebben het op 15-0 gehouden.

Aalsmeer 2 moest daarna tegen KDO 1 die waren fysiek wat sterker als KDO 2 en het SAMEN spel van Aalsmeer 2 liet ook te wensen over. Bram en Valentijn zorgde voor de 2 doelpunten. Maar de magere 2-0 overwinning deed de wenkbrauwen fronzen bij beide trainers. Even snel een donderspeech van trainer Henning en de jongens konden meteen door tegen KDO 2. Voor Sem, Borg en Siem was het hun eerste ontmoeting met spelers van een andere club. Maar daar was om het veld niks van te zien. Ze beten goed van zich af en gingen elk duel vol aan. Thijs die de eerste wedstrijd zijn keepers talenten had laten zien aan het publiek kreeg deze 2 wedstrijden weinig ballen, en besloot zelf ook mee naar voren te gaan om te scoren. Max, Valentijn en Bram zagen de tegenstanders meer als pionnen en liepen die zigzaggend voorbij, maar ze kwamen en gelukkig achter dat 5 pionnen voorbij spelen ook voor hun nog te lastig is. Ook deze wedstrijd eindigde in een stand boven de 10-0, iedereen had gescoord dus het Samenspel zat er al iets beter in.

Toen moest alleen Aalsmeer 1 nog tegen KDO 1. Siem die de eerste wedstrijd knap scoorde en de 2de er meerdere inlegde met zijn fluwelen linker. Wilde de 3de wedstrijd op doel. Zo kon Duco zijn kwaliteiten op het veld laten zien, en dat lukt goed want hij pikt zijn goaltje mee. Voor Fabe en Lotte was dit wel fysiek de zwaarste wedstrijd. Fabe nog geen 6 jaar en Lotte als enige meid op het veld lieten zien dat zij absoluut niet onder doen voor de rest. Het was prachtig om te zien dat het driehoekje Luc, Dex en Kaj weer op volle toeren draaide. Met als hoogte punt een bal van Luc op Kaj langs de lijn, Kaj een hoge voorzet en Dex uit de lucht de actie bekroonde met een goal. Rest mij een speler nog te noemen en dat is Finn, waar deze jongen de energie vandaan haalt weet ik niet maar hij blijft acties maken, voorzetten geven en goals maken. KDO 1 redde de eer van de dag nog door toch 1 keer te scoren, Aalsmeer deed dit 4x waardoor Aalsmeer 1 eerste van het toernooi werd op doelsaldo en Aalsmeer 2 tweede.

Van “stille zaterdag” was toen niks meer te merken. De kids waren door het dollen. Ze kregen allemaal een teamfoto mee naar huis en een wisselbeker. Het was een geslaagde ochtend in de Kwakel, mooi weer, mooi voetbal, geen ruzies en een hoop blije gezichten. Jongens en Meisje blijf zo doorgaan dan gaan jullie nog een hoop plezier met elkaar beleven volgend jaar. Als laatste wil ik Remy nog even bedanken voor het fluiten van de wedstrijd en Hugo voor de prachtige foto’s.

Mvg Trotse Coach

Bekijk ook

Champions League strikes again en neemt afscheid!!!

Toen wij in september begonnen aan dit avontuur met ze vijven. Werd ons al snel …