Begin » Verslagen » Champions League strikes again en neemt afscheid!!!

Champions League strikes again en neemt afscheid!!!

Toen wij in september begonnen aan dit avontuur met ze vijven. Werd ons al snel verteld dat we in ieder geval aan het eind van het seizoen een toernooi hadden bij Overbos een 4×4 toernooi met 2 teams. Maandenlang hebben wij hier na toe geleefd en vorige week was het dan zo ver. 1 Juni, Overbos, Ben Mesman Toernooi. Aangezien we ondertussen al twee toernooien hadden gespeeld gingen we vol vertrouwen dit toernooi tegemoet. De communicatie met de toernooi leiding was wat stroef, zo werd er pas laat gemeld dat wij niet in de ochtend maar het middag programma waren ingedeeld. Wat resulteerde in een late afmelding binnen de 12 spelers die uitgenodigd waren, waardoor we met 10 jongens vanaf de kinderboerderij richting het zonnige Hoofddorp vertrokken. De elfde jongen woont in Hoofddorp en ging dus liever op de fiets. Het idee was 4×4 te spelen zonder keeper, eigenlijk wat we elke zaterdag ochtend bij FC Aalsmeer ook doen.

Aangekomen op het terrein van Overbos, bekroop ons het gevoel van een voetbaltoernooi georganiseerd op een mega camping aan de Spaanse kust. Heel veel jeugd, weinig organisatie en niemand die echt wist hoe het nou zat allemaal. Enfin we vonden de velden, waar we verwacht werden. Daar aangekomen zochten we een plekje in de schaduw, die was er niet dus werd het in de zon, en werden de teams verdeeld:

Aalsmeer 1:                          Aalsmeer 2:
Ravell                                    Rami
Luc                                         Bram
Valentijn V.                           Siem M.
Dex                                        Jayden
Siem T.                                 Finn
Kaj

Jurgen en Ron namen de talenten van Aalsmeer 1 onder hun hoede, Barry en Mark het tweede team. Jurgen nam voor de wedstrijd elk van zijn spelers nog even apart voor een pep talk, en met een tot in Excel uitgewerkt wissel systeem kon daar niks fout meer gaan. Voor Rami, Jayden en Valentijn was het de eerste keer dat ze meededen aan een toernooi, super spannend natuurlijk maar naar een paar minuten voetbal was daar niks van te zien. Deze jongens deden niks onder voor hun tegenstander en vlogen met veel passie in elk duel. Jayden was met 6 doelpunten wel echt de uitblinker van de 1ste jaars. Met als hoogtepunt een voet beweging waarbij hij 3 Overbossers terug het bos instuurde en vervolgens heel droog van 15 meter afstand de bal in het doel wist te schieten. Laat ik voorop stellen dat iedereen het fantastisch heeft gedaan. In die hitte en het duurde allemaal erg lang, zo’n prestatie neerzetten, complimenten. Hieronder zal ik de standen vermelden, u zal zien dat zowel Aalsmeer 1 als 2 geen wedstrijd heeft verloren, er zaten ‘makkies’ tussen maar ook hele spannende wedstrijden.

Aalsmeer 1 – Hoofddorp 1            6-2                  Aalsmeer 2 – ZSGOWMS 1          8-0
Aalsmeer 1 – Overbos 2               9-6                  Aalsmeer 2 – Hoofddorp 2            5-3
Aalsmeer 1 – Overbos 1               6-5                  Aalsmeer 2 – Overbos 3                8-0
Aalsmeer 1 – Osv                         9-5                   Aalsmeer 2 – RCH 1                      3-2

Alles gewonnen dat betekent dat je 1ste bent. Een tegenvaller voor de jongens en de coaches was dat de organisatie niet de standen van Jo7 wilden bijhouden en dus ook geen prijzen voor deze teams had. Wel kregen ze allemaal een vaantje, een ijsje en waren ze weer een ervaring rijker.

Het is super leuk om te zien met hoeveel fanatisme en enthousiasme alle Champions League jongens en meisjes de toernooien, maar ook de wedstrijden doordeweeks en zaterdag in gaan. Ik denk dat ik voor ons vijf spreek dat we dat nog het leukste van allemaal vonden. Tuurlijk is winnen leuk maar het voetbal plezier wat van de meeste afstraalt is veel dankbaarder. Wij willen jullie bedanken voor een prachtig seizoen. We hebben het met veel plezier gedaan. Enthousiaste kinderen en ouders zijn zo belangrijk geweest om het elke zaterdag weer te laten slagen. We waren zaterdags met ze vieren zodat we niet elke week hoefden, we zijn 1x met z’n 2 geweest en 2x met z’n 3en de rest waren we compleet, zegt wel hoe leuk we het stiekem toch wel vonden. We willen in het bijzonder Edwin nog ff bedanken voor zijn wijze lessen aan onze kids en voor het opzetten van deze structuur. We komen elkaar bijna allemaal weer tegen volgend seizoen. En ook daar hopen we weer op jullie steun. We gaan dan 2x in de week trainen (dus nog meer hulpmogelijkheden), wedstrijden spelen op zaterdag, met rijden, spelbegeleiders, leiders enz. Binnenkort zal er een uitnodiging komen tot een informatie avond over dit soort zaken. Zo en nu gaan we 11 juni nog een keer trainen als het goed is dan is het vakantie. Namens ons vieren een hele fijne zomer en tot volgend seizoen.

Sportieve groet, Mark, Jurgen, Henning, Edwin en Barry

Bekijk ook

Spelers update (5) Zaterdag 1. Aanvaller Calvin Morena Valies maakt selectie compleet

Op de valreep heeft de technische commissie van de FC Aalsmeer (zat.) een goede slag …