Begin » Verslagen » D.V.V.A. – FC Aalsmeer  (zat.)  –  2 – 2
Felicitaties voor De Vreugd na aansluitingstreffer.

D.V.V.A. – FC Aalsmeer  (zat.)  –  2 – 2

Een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft een tegenvallend Aalsmeer dat zich liet ringeloren door D.V.V.A.. Op een oneffen grasmat (!) liet D.V.V.A. zien dat de lange bal effectiever te gebruiken is dan het spel via de grond dat Aalsmeer probeerde te spelen en wat vaak op niets uitliep. De bal werd vaak door D.V.V.A. achter de verdedigingslinie van Aalsmeer gepompt en bracht er veel paniek. Aalsmeer had hier geen antwoord op en ging veelal in de fout. Een corner in de 10de minuut bracht de vrijstaande Julian Laan koppend de 1-0 achter Nick van der Wiel. Een terechte voorsprong. Aalsmeer had in de 13de minuut pech toen Mike Dam koppend de paal raakte. Het werd nog erger. In de 15de minuut toen een fout op het middenveld werd afgestraft door Denzel de Landes, 2 – 0 voor D.V.V.A.. Aalsmeer was de weg even kwijt en had geen vat op het fysieke spel van D.V.V.A.. Elke tweede bal was een prooi voor D.V.V.A.. Het middenveld van Aalsmeer liet zich in de eerste helft afbluffen en het was dat D.V.V.A. de kansen niet benutte, anders was de score in de eerste helft hoger geweest. Nu bleef het nog 2-0. Trainer Ted Verdonkschot begon de tweede helft met twee wissels: achterin maakten Marten Baarse en Burak Sitil plaats voor Arie de Vreugd en Jordi van Gelderen. Vooral de lang geblesseerde Arie de Vreugd bracht rust achterin en bemoeide zich ook regelmatig aanvallend voorin. Het was een metamorfose in de tweede helft die Aalsmeer liet zien. D.V.V.A. moest terug naar de 16 meterlijn en kon nog sporadisch een counter plaatsen. De aansluitingstreffer kwam in de 52ste minuut. Uit een voorzet van Mike Dam (wat een karakter) kopte Arie de Vreugd onhoudbaar in, 2-1. Voor het doel van D.V.V.A. speelde zich soms bloedstollende taferelen af.

In de slotfase waren de kansen voor Aalsmeer. De Vreugd kopt hard in maar stuit op de sluitpost van DVVA.

Maar het zat Aalsmeer niet mee in deze fase van de wedstrijd. Voor meer aanvallende pressie werden in de 65ste minuut Stefan de Bruin en Thierry van der Kooye ingebracht voor Diederick Hoogerwaard en Criss Dias. Door het aanvallende spel van Aalsmeer moest men wel letten op de gevaarlijke counters van D.V.V.A.. Maar Nick van der Wiel hield het hoofd koel. Een knal vanaf 25 meter van Daan Vaneman spatte op de lat uiteen. Dan moet je mazzel hebben. De 2-2 kwam in de 83ste minuut. Uit een pass van Mark Ruessink knalde Axel Wendt de bal onhoudbaar tegen de touwen. Tot aan de laatste minuten kreeg Aalsmeer nog kansen op de overwinning, maar de 2-2 was gezien over de 90 minuten de terechte uitslag. 

Komende zaterdag 7 mei speelt FC Aalsmeer (zat.) uit tegen A.S.V. Arsenal uit Amsterdam. Aanvang wedstrijd 14.30 uur. Locatie: IJsbaanpad 50, 1076 CV Amsterdam. 

Tekst: Jack van Muijden 

Fotografie: Ton van Eenennaam

Voor meer wedstrijdfoto’s klik HIER

Bekijk ook

Zaterdag 1 winnaar in strijd om periodetitel

Aalsmeer pakte in een rechtstreeks duel om de periodetitel tegen concurrent vv Kagia de volle …