Begin » Programma » Dit jaar geen Vaneman toernooi

Dit jaar geen Vaneman toernooi

Na 17 edities te hebben georganiseerd komt er komend seizoen geen vervolg op het Vaneman Toernooi bij FC Aalsmeer. Aanvankelijk leek een 18e toernooi gewoon z’n doorgang te kunnen vinden, echter werd de deelname eerder door meerdere teams in twijfel getrokken en later werd zelfs door KDO afgezegd.

Het toernooi, dat in 2002 voor het eerst werd georganiseerd onder de vlag van RKAV, was jarenlang de traditionele start van het voetbalseizoen. Deelnemende ploegen waren standaard VVA en RKAV (later Zaterdag 1 en Zondag 1 van FC Aalsmeer) en in de loop der jaren aangevuld met ploegen uit de omliggende omgeving als RKDES, SCW, KDO, Legmeervogels, Sporting Martinus, RODA’23, Nicolaas Boys en sv Ouderkerk.
Tijdens het toernooi werd altijd gespeeld om wedstrijdpunten (winst 3 pnt en gelijkspel 1 pnt) en om doelpunten (ieder doelpunt 1 pnt), hetgeen ervoor zorgde dat menig jaar tot op de laatste minuut niet zeker was wie de uiteindelijke winnaar was. Uiteindelijk is het Zaterdag 1 die het toernooi het vaakst heeft gewonnen (8 keer), op de tweede plaats staat RKDES met 6 overwinningen, terwijl Zondag 1 met 2 overwinning op de derde plaats staat voor SCW, dat het toernooi slechts 1x wist te winnen in 2006.

Sinds 2012 werd het toernooi gesponsord door FrankVanemanAutomotive, merkdealer van Alfa Romeo, Jeep, FIAT, Abarth en KIA met vestigingen in Aalsmeer, Hoofddorp en Amsterdam. Een succesvolle samenwerking met een gezamenlijk doel om FC Aalsmeer te ondersteunen en de lokale voetbal verenigingen te verbinden. Daarnaast voor FrankVanemanAutomotive een mooie gelegenheid om alle nieuwe modellen op locatie aan alle bezoekers te tonen.

In samenspraak met FrankVanemanAutomotive is de afgelopen maanden de invulling van het Toernooi geëvalueerd en ontstonden er verschillende ideeën om de samenwerking tussen FC Aalsmeer op een andere manier in te vullen. Op dit moment zijn wij met Frank Vaneman in gesprek, hoe wij dit volgend seizoen gaan vormgeven en uitrollen.

Vanuit de organisatie en de club willen we VanemanAutomotive, en met name Frank, bedanken voor de jarenlange samenwerking. Ook geldt dit dankwoord richting alle teams en vrijwilligers die mee hebben gedaan en alle bezoekers van de 17 edities van het toernooi.