zondag , 23 september 2018
Lilinho Martins schiet zijn derde doelpunt binnen

Duidelijke zege Zaterdag 1 in Hoorn

Zaterdag 1 heeft in Hoorn bij Zwaluwen’30 een verdiende overwinning behaald. Met drie treffers was Lilinho Martins de blikvanger. De 0-3 zege was terecht. De laatste jaren was het moeilijk winnen in Hoorn. Nu ging het de aalsmeerders prima af. De thuisploeg, waar de programmaboekjes nog van vorig seizoen waren herdrukt (een zeer slechte zaak en beneden alle niveau..) en waar men zich nog steeds in de hoofdklasse waant, kon het eerste deel van de wedstrijd nog wel meekomen. Het kreeg zelfs nog een goede kans via Schipper maar daarna was het Zaterdag 1 wat de baas was. Zwaluwen’ 30 was ten aanzien van vorig seizoen nauwelijks versterkt en zal het op deze manier moeilijk gaan krijgen. Ook Serdar Ozturk, toch een goaltjesdief, was afwezig vanwege zijn slepende knieblessure.

Na een half uurtje onderschepte Lulinho Martins een knullige pass van een Zwaluwen’30- verdediger en bediende broertje Lilinho op maat. Lilinho bleef kalm en liet doelman Coco in de verre hoek kansloos. De ploeg van Ron van der Gracht, die het gelaten aanzag, bleef maar wat aanmodderen en Zaterdag 1 kreeg steeds meer de wedstrijd in handen. Op het mooiste moment in de wedstrijd, 1 minuut voor rust, kreeg Zwaluwen’ 30 eigenlijk al de genadeklap toegediend. Een mooi schot van Daan van Huffel kon Coco nog wegboksen, maar Michal Kocon kon de bal nog voor de achterlijn terugtrekken op Lilinho Martins. De snelle aanvaller kon de bal zo via een stuit binnenwerken. Scheidsrechter Raven floot eigenlijk direct voor rust. 0-2. Wat trouwens nog meer opviel was de geringe belangstelling in Hoorn. Bij een kleine 100 toeschouwers hield het toch echt op.

Daan van Huffel haalt uit

In de tweede helft ging de gastheer al snel één op één spelen maar dat leverde niet het gewenste effect op. Verder dan een strakke vrije trap net over van routinier Ivo Rottiné kwam Zwaluwen’30 niet. Zaterdag 1 speelde de wedstrijd geconcentreerd uit en zag ruim 10 minuten voor tijd ook nog de 0-3 binnenvallen. Een opzichtige blunder van Brian Sno en goed jaagwerk van Michal Kocon stelde opnieuw Lilinho Martins in staat zijn derde van de middag te maken. Lekker voor Lilinho, maar nog lekkerder voor het hele team.

Michal Kocon zet Brian Sno onder druk

Waar het vorige week tegen Breukelen niet lukte, in Hoorn werd de aanvallende instelling wel beloond. Zo blijft Zaterdag 1 ongeslagen en hijgt het in de nek bij de koplopers ARC en Sportlust ’46. De komende twee wedstrijden zijn beiden in Aalsmeer. Zaterdag komt Westlandia op bezoek. Voor Zaterdag 1 een nieuwe tegenstander.

Foto’s: Ton van Eenennaam

Bekijk ook

Feestelijke opening hoofdveld FC Aalsmeer a.s. zaterdag!

Aanstaande zaterdag wordt het super nieuwe hoofdveld van onze vereniging feestelijk geopend door onze wethouder …