Begin » Verslagen » Effectief BOL troeft FC Aalsmeer zaterdag af

Effectief BOL troeft FC Aalsmeer zaterdag af

Wie de ruim tweehonderd toeschouwers deze middag op het sportcomplex aan de Beethovenlaan na 25 minuten in de eerste helft zou vragen wat de verwachte eindstand zou zijn na 90 minuten, had iedereen het gehouden op een 3-1 of misschien 4-2 overwinning. Vijf grote kansen – twee van Jordy de Groot en drie van Calvin Koster – werden door goed combinatie voetbal op de kunstmat gelegd. Misschien wel het beste voetbal van de FC deze competitie. Maar op het ‘moment suprême’ ging het mis. De afwerking leek nergens op.
De gasten uit Broek op Langedijk hadden daarentegen zoveel kansen niet nodig. Onder aanvoering van spits Sietse Brandsma (deze speler was overal aanwezig) liet BOL bij sporadische counters al zien hoe je een verdediging uiteen speelt. Kansen voor FC waren er in de 7e minuut van Jordy de Groot en van Calvin Koster na een scrimmage in de 14e minuut. En in de 16e minuut dook Daan Vaneman, uit een vrije trap van Aalsmeer, voor doelman Xander Snoek op. Zijn inzet werd goed gepareerd door de doelman. De beste kans op een doelpunt kreeg Calvin Koster in de 19e minuut. Uit een voorzet van de goed spelende Daan Vaneman verzuimde hij de 1-0 te scoren. Keeper Xander Snoek van BOL werd in de 20e minuut vervangen door Steven Boon. Aalsmeer ging door met goed combinatievoetbal van achteruit. Sietse Brandsma liet in de 32e minuut zien dat het oppassen geblazen was bij de counters. toen een misrekening in snelheid van Burak Sitil bijna fataal werd. Oog in oog met Nick van der Wiel liet hij het echter afweten. Het eerste scheurtje was daar in de verdediging. In de 35e minuut had BOL succes. Mistasten van de verdediging van Aalsmeer bracht Bas Jonker vrij voor Nick van der Wiel. De doelman was kansloos op het gerichte schot, 0-1. Drie minuten later werd het nog erger voor de FC. De verdediging werd op de achterlijn (!) uitgespeeld door Timo Plak en wie anders dan Sietse Brandsma maakte het keurig af met een kopbal, 0-2. Aalsmeer was even de weg kwijt en snakte naar de pauze die de goed leidende scheidsrechter Pedro Raven na 45 minuten dan ook besloot.
Martin Campbell maakte in de tweede helft zijn entree voor Solomon Pinas. Aalsmeer zette weer veel druk op BOL. Het geluk was niet aan de Aalsmeer zijde. De verdediging van BOL stond als een betonnen muur en alles werd gewoon linea recta naar voren geknald waar altijd weer Sietse Brandsma klaar stond. Wissel: Gilliano Eijken voor Jordy de Groot. Een gericht schot van Daan Vaneman vanaf de 20 meter werd door doelman Steven Boon uit de kruising getikt. De tijd verstreek en BOL gaf geen krimp. Ook niet bij een schot van Daan Vaneman in de 75e minuut dat van de lat spetterde. Wissel 75e minuut: Sander Aznar Martinez voor Junior Riller. In de 77e minuut wat het over en uit voor de FC. Een overtreding van doelman Nick van der Wiel werd gestraft met een penalty. Geen probleem voor Sietse Brandsma, 0-3. En zo eindigde de goed begonnen wedstrijd in een nederlaag.
Komend weekend is FC Aalsmeer (zat.) vrij. Op zaterdag 6 april speelt men uit tegen ARC uit Alpen aan den Rijn, Olympiaweg 6, 2406 LG.

Jack van Muijden

Bekijk ook

Spelers update (5) Zaterdag 1. Aanvaller Calvin Morena Valies maakt selectie compleet

Op de valreep heeft de technische commissie van de FC Aalsmeer (zat.) een goede slag …