maandag , 16 september 2019
Begin » Verslagen » Eindelijk winst voor zondag 1 – Update

Eindelijk winst voor zondag 1 – Update

Eindelijk winst voor de zondag tak van FC Aalsmeer tegen het ook onderstaande Warmunda en het was dus echt broodnodig. Voordat de wedstrijd begon was er 1 minuut stilte voor de zaterdagavond overleden Dolf Wilting, die vooral voor de zaterdagafdeling en zeker voor het veteranenvoetbal veel betekend heeft.

FC Aalsmeer startte de wedstrijd  met 2 wijzigingen in het team ten opzichte van 1 week geleden, Pim Doeswijk op doel ( Pim rouleert met Bart Koopstra) en Bewar Kasim voor de met liesklachten geblesseerde Yoeri v.d. Schraaff. FC Aalsmeer zocht goed zonder echt gevaarlijk te worden de aanval en dat resulteerde met 2 corners achter elkaar, maar we moesten echt tot de 20e min wachten voordat de wedstrijd loskwam. FC Aalsmeer was de bovenliggende partij en eindelijk in de 28e min een prima lopende aanval op links, Bewar Kasim gaf met een listig hakje op Richard Melman de aanzet hiervoor. Richard Melman ging met bal aan de voet naar achterlijn en gaf een prima voorzet op Jeroen Ezink en dat betekende 1-0, een prima doelpunt en daar was duidelijk op getraind. In de 35e min weer een mooie aanval en nu aan de rechterkant waar Mo Alaswad na een op maat gegeven bal van Richard Melman, zijn loop vermogen  uit testte en de bal opzij lag voor Sten Piet, die op zijn beurt de bal doorschoof naar Bewar Kasim en dat was 2-0 en dat was wel heel erg lang geleden, dat de 119 supporters die stand op het scorebord gezien hadden. Remi Pasternak kopte nog een keer over het doel en Mo Alaswad haalde ook nogmaals verwoest uit maar keeper Rens v.d Zwet, 17 jaar, speelde een prima wedstrijd en wist ook dit schot te keren.

2e helft.

De 2e helft was minder dan de 1e helft, of dat kwam door de warmte op het veld, maar kansen waren er genoeg deze helft om de toeschouwers een leuke middag te bezorgen. In de 60e min was het Nick Sluijs, die bij een schermutseling de dupe werd en met een rugblessure van het veld werd gehaald en zijn vervanger was Robin Kruisman.  FC Aalsmeer wilde wel, maar werd onzorgvuldiger doordat de opbouw niet goed uitgevoerd werd , deels door de bal niet mee te geven aan de opkomende speler om zo de bal meer in het centrum van de aanval te brengen. 70e. Min. Bewar Kasim ( kan terugzien op prima wedstrijd) vervangen door Pim Brinkhorst, 2 kansen volgden elkaar snel op, met Remi Pasternak en Sten Piet, maar beide schoten werden geblokkeerd. Ook bij Jeroen Ezink, die schuin op doel afkwam de bal goed aan Mo Alaswad gaf, maar zijn schot werd tot corner verwerkt. Uit de corner van Jeroen Ezink belandde de bal op de lat, maar keeper v.d. Zwet voorkwam erger en dat deed hij nog wel een paar keer. Het moet gezegd Warmunda weigerde zich toch neer te leggen bij de naderende nederlaag, maar Pim Doeswijk reageerde verschillende keren zeer attent, zowel bij een vrije trap in uiterste hoek en even later bij een verraderlijke schot op zijn doel, prima verwerkt. In de 80e min kwam Sebastiaan Huigsloot erin voor Mo Alaswad. De achterste linie met Alex , Karol en Pawel liet het verder dicht en speelde de wedstrijd rustig uit. Ook Jereon Ezink kreeg nog een prima kans om de wedstrijd echt in het slot te gooien, maar weer was keeper v.d. Zwet Jeroen de baas. Remi probeerde het nog één maal, maar het lukte voor hem helaas niet. Gelukkig van de 0 af,  Jeroen man of the match en het bleef nog lang erg gezellig in de kantine. a.s Zondag naar Van Nispen, dat zal een ander verhaal worden, maar dit hebben we al vast binnen. Pupil van de week Mick Uithol had in ieder geval een heerlijke middag, prima initiatief van de spelersgroep.

Pupil van de Week
Bij de thuiswedstrijd van Zondag 1 tegen sv Warmunda was, voor het eerst dit seizoen, weer een pupil van de week aanwezig. De gelukkige was de 11 jarige Mick Uithol uit Aalsmeer. Mick is aanvaller bij JO13-(2007)-1 met welk team hij een dag eerder met 2-2 gelijkspeelde tegen de leeftijdsgenoten van FC Amsterdam.
Ruim voor de aftrap werd de enthousiaste Mick hartelijk ontvangen door de spelers en trainer Marco Bragonje. Na deze kennismaking en de wedstrijdbespreking was het eindelijk zo ver. Mick mocht de aftrap nemen en handig slalomde hij door de Warmunda-verdediging heen om vervolgens met een subtiel lobje de Warmondse doelman te verschalken.
De aanwezigheid van Mick gaf ons eerste zondagteam de nodige spirit want de mannen boekten een keurige 2-0 overwinning. Na afloop werd Mick nog verrast met een heuse gouden bal en een oorkonde waarmee hij op de foto mocht met de tot Man of the Match gekozen Jeroen Ezink.

 

Bekijk ook

Daan schiet JO17-2 naar fraaie beker winst

Zaterdag 7 sept. jl. speelden de FCA boys JO17-2 thuis hun eerste beker wedstrijd tegen …