Begin » Geen categorie » FC Aalsmeer 5 nieuwe CLUB scheidsrechters rijker!

FC Aalsmeer 5 nieuwe CLUB scheidsrechters rijker!

Een wedstrijd zonder scheidsrechter dat kan eigenlijk niet.
Er moet iemand in het veld staan die leiding geeft aan de 22 spelers/speelsters. Bij FC Aalsmeer hebben we een aardige poule van mensen die graag een
wedstrijd willen fluiten voor onze jeugd of senioren teams. Echter hebben we er meestal niet genoeg om alle wedstrijden ingevuld te krijgen in een weekend. Bij FC Aalsmeer beginnen we met de opleiding tot scheidsrechter, als spelers en speelsters O15 zijn. We geven ze een cursus pupillen scheidsrechter en laten ze vervolgens wedstrijden fluiten op half veld. Zo zijn er nu een aantal jeugdige spelers, die dit traject gevolgd hebben en nu zover zijn dat zij de volgende stap wilden gaan maken
naar het fluiten op groot veld 11 tegen 11..

Hiervoor heeft de KNVB de cursus Clubscheidsrechter beschikbaar. Deze cursus heeft afgelopen periode bij FC Aalsmeer plaatsgevonden. Afgelopen februari was de eerste cursusavond van totaal vier. Tijdens de cursus werden de spelregels besproken. Daarnaast was er een praktisch gedeelte: waar staat een scheidsrechter, hoe loop je in het veld etc. Daarnaast moesten de cursisten onder begeleiding vier wedstrijden in de competitie bij je eigen club fluiten. Een pittig traject, maar uiteindelijk met een mooi resultaat.
Afgelopen dinsdag 16 mei was de laatste cursusavond. Onze Aalsmeerse jongens, Brian, Rocco, David, Bryan en Mark waren niet nerveus, maar aan de gezichten te zien was er wel enige spanning.
Cursusleider Ivo begon de avond met een aantal theorievragen die gezamenlijk werden behandeld. Vervolgens waren er vragen in groepjes en moest ieder individueel als examen 10 vragen beantwoorden.
Nadat alles was ingeleverd en nagekeken door Ivo, bleek dat alle cursisten waren geslaagd. Gefeliciteerd!
Op de foto zie je de nieuwe scheidsrechters met hun diploma, vergezeld door hun begeleiders tijdens deze cursus: TonMai Prent en Ton Meijer.

Mannen: nogmaals gefeliciteerd met dit diploma en we zien jullie straks graag fluiten bij een van de wedstrijden van de jeugd of Senioren bij FC Aalsmeer!

Bekijk ook

Getuigen gezocht!!

In de avond/nacht van zaterdag 4 juni zijn drie partytenten die wij gehuurd hebben vernield …