Begin » Geen categorie » FC Aalsmeer investeert in zonnepanelen!

FC Aalsmeer investeert in zonnepanelen!

Vanwege het stormachtige weer in maart moest de installatie iets uitgesteld worden, maar vorige week was het dan zover: op het dak van onze kantine en kleedkamers zijn zo’n 230 zonnepanelen geïnstalleerd. Aan deze installatie is een traject van meer dan een jaar vooraf gegaan. Nadat het bestuur besloten had om de haalbaarheid te verkennen, zijn twee subsidieaanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland ingediend en uiteindelijk gehonoreerd. Met deze subsidies op zak, en met een goede financiële onderbouwing die een aantrekkelijke terugverdientijd liet zien, zag ABN-AMRO heil in de financiering van het restant van de investering. Nadat de leden tijdens de jaarvergadering in november 2018 ook hun goedkeuring gaven aan deze investering, kon het project definitief doorgang vinden.

Met de overstap naar zonne-energie uit eigen panelen laten wij als vereniging zien dat we op het gebied van duurzaamheid ons steentje bijdragen. Daarnaast gaan wij, zeker op de lange termijn, een aanzienlijke besparing op onze energielasten realiseren.

De zonnepanelen zijn geleverd door de firma Hans Stokkel Installatietechniek. De installatie had echter niet kunnen plaatsvinden zonder de hulp van onze trouwe vrijwilligers. Hans Schijf, Kees van ‘t Schip, Ben Hogervorst en Paul en Peter Springintveld hebben een week gebuffeld om de panelen op hun plek te krijgen. Tevens verdient Kees van der Laan een pluim voor zijn bijdrage aan het hele traject rondom de subsidieaanvragen. Chapeau mannen! Namens het bestuur en alle leden heel erg veel dank. Daarnaast hebben een aantal sponsoren de vereniging ook de helpende hand toegestoken bij dit project. Van der Meulen Metaalbewerking, Bouwcenter Blauwhoff en de firma Levarht dank voor jullie bijdrage in de vorm van opslag, materieel en transport. Geweldig!

FC Aalsmeer bouwt aan haar toekomst! Dat het zonnetje maar vaak mag schijnen…

Frank Springintveld
Penningmeester

Bekijk ook

Voorbereiding FC Aalsmeer zaterdag 1 seizoen ’20 – ’21

Dag Datum Activiteit Aanvang Za 1-Aug Trainen 20:15 Di 4-Aug Trainen 20:15 Do 6-Aug Trainen …