Begin » Geen categorie » FC Aalsmeer JO8-4 wint allereerste wedstrijd!

FC Aalsmeer JO8-4 wint allereerste wedstrijd!

De winterstop is voorbij en dat betekende voor 9 jongens uit de “Champions League” van FC Aalsmeer, dat zij voor het eerst competitie mochten spelen. De “Champions League” is voor de meesten de eerste ontmoeting met het spelletje voetbal. Als 4/5 jarige worden ze dan speelsgewijs enthousiast gemaakt voor het voetbal. Deze 9 jongens van 5/6/7 jaar zijn heel enthousiast geworden voor het spelletje. Ze ontgroeide het mini-voetbal en daarom is er in de winterstop besloten deze talentvolle groep vervroegd door te laten stromen naar de JO8 competitie. Zaterdag 14 januari 2023 gaat de boeken in als de eerste wedstrijd van de nieuw opgerichte Jo8-4. Het team (bestaande uit Sven, Misha, Senn, Sam, Lars, Bart, Lesley, Roan en Mayson) kreeg de maandag voor de eerste wedstrijd een extra training voorgeschoteld, woensdag de puntjes op de i en zaterdag vlammen. Om 9 uur werden wij verwacht in Mijdrecht bij Sv Argon.

Dat betekende dus niet standaard om 9:30 aanwezig bij Fc Aalsmeer, maar 8 uur bij de Waterlelie. Voor sommige ouders was dat nog even wennen. Om 8:10 vertrokken we met 8 dood nerveuze jongentjes richting Mijdrecht (8 i.p.v. 9). Roan was helaas geveld door griep dus gaat volgende week zijn vuurdoop krijgen. In de kleedkamer kreeg iedereen een nieuw tenue van de hoofdsponsor 123-Inkt. Voor de meeste kinderen kon de dag nu al niet meer stuk: voetballen in een eigen tenue! Warming up werd vluchtig afgewerkt, want het was heel koud dus snel beginnen.

Sv Argon begon en vanaf seconde 1 vloog Fc Aalsmeer er boven op. Het duurde niet lang of Mayson opende de score. De 1-1 stond helaas ook snel op het scorebord. Dan doe ik het nog maar een keertje dacht Mayson (1-2). Dat de coach uitgerekend hem dan naar de kant haalt, werd door het in grote getalen meegereisde publiek niet begrepen. Zijn vervanger Lesley gaf daarop snel een antwoord door net voor de eerste time-out de 1-3 binnen te schieten. Het was helaas ook het laatste wat we van Lesley hebben kunnen zien die dag, hij voelde zich niet lekker en stopte na zijn prachtige goal. Ondertussen kwam het met bakken uit de hemel, maar dat weerhield de toppers van JO8-4 er niet van om te blijven gaan. Op het natte gras kwamen de slidings van Lars goed tot hun recht, deze waren ook hard nodig. Want ook SV Argon ging nog voor de winst. Een talent van de blauw-witte wist onze goed keepende Sven te verrassen met een geplaatst schot (2-3).  Misha maakte met zijn eerste gelukkig snel 2-4. Ook Senn wilde graag op het score formulier, met een mooie solo maakte hij 2-5. Sam en Lars die achterin de boel goed dicht hielden zagen dat Bart met veel kunst en vliegwerk de bal bij Misha wist te krijgen, die aan alle spanning een einde maakte (2-6). Toch deed SV Argon voor rust nog wat terug (3-6). Sam ging in de rust op doel en Sven mocht zijn voetbal kwaliteiten gaan laten zien aan het inmiddels doorweekte publiek. Na Mayson en Misha kon ook Senn niet achterblijven met zijn tweede doelpunt (3-7). Sam werd nog verrast door een schot van dichtbij en kon niet voorkomen dat de eindstand 4-7 werd. Na de wedstrijd werden er nog penalty’s geschoten en afscheid genomen van Argon Jo8-3 met een dikke high five.

De eerste wedstrijd van velen die nog zullen volgen, want ik kan me niet voorstellen dat deze talenten dit spelletje snel zullen verlaten. Wat was dit een mooie vuurdoop: gewonnen maar ook nog eens met heel leuk samenspel. Jullie mogen allemaal heel trost zijn op jezelf en op elkaar! In dit verschrikkelijke weer zo’n resultaat neerzetten, petje af.

Bekijk ook

SAVE THE DATE…….

Op 8 juni vieren we het 10-jarig bestaan van onze mooie vereniging FC Aalsmeer! 🔴🟢⚫️ …