Begin » Verslagen » FC Aalsmeer JO9-1 – Spakenburg JO9-1

FC Aalsmeer JO9-1 – Spakenburg JO9-1

Met de nieuwe corona-regels onder de arm, verzamelde de J09-1 van Aalsmeer om 8 uur bij het club gebouw aan de Beethovenlaan. Nadat we eerst een compliment van onze jeugd voorzitter in ontvangt namen, over onze prachtig 1,5 mtr cirkel, kreeg ik de vraag: “waarom ik geen verslag geschreven had over de vorige wedstrijd”. Buiten het feit dat ik er niet bij was geweest, wat moet je schrijven over een 11-0 verliespartij. Eerlijk gezegd kun je ook daar best wel wat over schrijven. In essentie is de liefde voor het spelletje de drijfveer om elke zaterdag weer de te gaan voetballen. Tuurlijk is winnen leuk, maar als een ploeg van 8 jarige jongentjes zo mooi samenspelen en individueel zoveel technischer zijn, dan mag je daar ook wel een keer van genieten. Zeker als je weet dat de Jo9-1 van BFC Bussum 3x in de week getraind wordt door een full time trainer. Fc Aalsmeer een off-day en BFC een top dag, dan kan het hard gaan. Na een goede week trainen, werd de focus weer gelegd op de volgende tegenstander, Spakenburg Jo9-1.

Na een goede gesprek in de kleedkamer over selectie voetbal, en spelen op het hoogste niveau, vertrokken de 8 talentjes richting veld 2B. De eerste 10 min. waren weer om te genieten, iedereen gaf meteen 100 % alleen de bal wilde niet tussen de palen, bij de tegenstander helaas wel, met 0-1 als gevolg. Dat je van verlies partijen ook veel kan leren liet onze sluitpost zien. Bussum speelde vorige week met een meevoetbalde keeper, waar iedereen heel lovend over was. Thijs een fantastische keeper kan ook gewoon goed voetballen en dat liet hij meteen even zien aan zijn trainers. Na de time out ging het fout. Of het nu Spakenburg, Volendam of IJmuiden is, de jongens die daar spelen zijn altijd net even groter als de rest. En of er een relatie is te leggen met vis eten of niet, de linksback van Spakenburg ontbijt, luncht en dineert waarschijnlijk met vis, want deze jongen had in de J013 ook niet mis staan. Hij was niet alleen groot en sterk, maar kon ook verschrikkelijk goed voetballen en dat bevestigde hij met een prachtige goal, strak in de kruising. De twee nul zorgde voor een mentale klap, wat resulteerde in tranen en rommelig voetbal, tot overmaat van ramp werd het door middel van een eigen doelpunt ook nog 3-0. De aansluitingstreffer net voor de limonade moest van Mohammed komen, maar als je zo’n dag hebt dat niks lukt is een open doel ook een te grote hindernis. 3-0 met rust dus, er werd gesproken en refereert naar de wedstrijd tegen Alphen waar we ook goed terug kwamen. De woorden kwamen aan en Fc Aalsmeer ging weer voetballen, overspelen en scoren!

Bram haalde uit van dezelfde plek waar vandaar eerder de Obelix van Spakenburg gescoord had, de keeper wist de bal ternauwernood te keren, maar op de toegesnelde Luca had hij geen antwoord! 3-1 Luca, en de koppies begonnen weer wat vrolijker te staan. Door goed druk zetten van Finn en Dex ontstond geen minuut later een corner, na enig gekibbel over wie hem ging nemen, draaide Roy de corner mooi richting tweede paal tegen Obelix aan, waarnaar het voor Bram een koud kunstje was om de 3-2 neer te zetten op het bord. Iedereen raakte in extase, het thuis publiek ging er weer in geloven en het nog al irritante meegereisde Spakenburg publiek eiste van onze goed fluitende spelbegeleider Joost een uitleg over het te weinig houden van afstand. Joost pareerde de aantijging goed, waarna een specifieke “voetbal vader” zich ging richten op de jongens in het veld. Maar de jongens zaten in een flow en liet zich niet van de wijs brengen. Dex benoemde het feit dat man kapperloos was en herhaalde netjes de woorden van onze minister-president eerder deze week, Roy liet het vervolgens stil worden langs de blauw-witte zijde door de 3-3 er van afstand met zijn linkerbeen in te schieten. Met nog 3 minuten op de klok was alles mogelijk, Aalsmeer kreeg vleugels. Lucas, die de hele week al met veel energie trainde vond zijn medespelers steeds makkelijk en bij vlagen werd er goed voetbal getoond. Met in de laatste minuut een prachtige aanval over 4 schijven, maar helaas het vizier stond vandaag bij sommige niet goed afgesteld, tot overmaat van ramp valt een rommelig schot aan de andere kant wel in de touwen en staan we alsnog met lege handen. Teleurstelling? Ja, natuurlijk deze wedstrijd mag je eigenlijk niet verliezen. Ontevreden? Nee, Thijs die heeft laten zien goed mee te kunnen voetballen, Dex die zijn draai begint te vinden, Roy die zijn plek op het middenveld begint te begrijpen, Lucas die veel positieve energie brengt, Finn die na een dip niet opgeeft, Bram zijn medespelers ziet staan, Luca die blijft gaan ook al vallen de goals nog niet en Mohammed die in normale vorm vandaag 3 goals zou maken. Alles bij elkaar lopen we niet hard vooruit maar zeker niet achteruit. Ondanks twee verlies partijen kijken wij weer uit naar de laatste wedstrijd van deze ronde.

Mark en Barry

Bekijk ook

Zaterdag 1 winnaar in strijd om periodetitel

Aalsmeer pakte in een rechtstreeks duel om de periodetitel tegen concurrent vv Kagia de volle …