Begin » Old Stars

Old Stars

Voetbal voor oude sterren, dat kan bij FC Aalsmeer. Vanaf 60 jaar ben je welkom om bij ons op het kunstgras de sterren van de hemel te spelen.

Natuurlijk vind jij jezelf nog te jong en te vitaal om mee te doen. Dat heet de ontkenningsfase, je bent er nog van overtuigd dat je mee kunt komen bij de veteranen of zo. Helaas kan dat niet meer en heeft je leeftijd het lichaam ingehaald, maar niet getreurd. De oplossing heet Walking Football, het zonder rennen een heerlijke partij voetbal spelen. Techniek en inzicht spelen bij Walking Football de hoofdrol. Zelfs met lichte lichamelijke ongemakken kun jij de hoofdrol vervullen bij de Old Stars.

Een paar waarschuwingen vooraf: er zijn een aantal criteria waar je aan moet voldoen. Humor, absoluut noodzakelijk om mee te doen. Lachen om je eigen capriolen en die van anderen is zeer bevorderlijk voor je geestelijke gezondheid. Het ‘Technisch Hart’ van de Old Stars zal jouw voetbalcapaciteiten en je gevoel voor humor beoordelen en waar nodig bijsturen, wat wil je nog meer?

De bijwerkingen. Ja, die zijn er. Het kan zijn dat u dagenlang glimlachend terugdenkt aan die woensdagochtend op het voetbalveld, wees gerust dat gaat niet over. De kramp in uw kaken van het lachen moet getraind worden en zal na elke woensdag soepeler worden.

Verslavingen. Die zijn er óók. Mensen die eerst gaan kijken komen meestal de volgende keer terug om het een keertje te proberen. Kijken is meedoen en meedoen doet u tot u geen spier meer kan bewegen. Mee spelen met de Old Stars kan vele jaren duren dus u bent gewaarschuwd.

Ook bij de Old Stars is er een derde helft, weliswaar niet met een alcoholische versnapering want daar is het te vroeg voor. Wel heeft het bestuur van FC Aalsmeer besloten dat de koffie voor Old Stars op woensdagochtend gratis is. Wat wilt u nog meer? Voetballen, kopje koffie met een koekje en maar opscheppen over je eigen voetbalkwaliteiten en over het gemis daarvan bij de rest, lachen toch?

Gaat u het een keertje proberen of heeft u nog twijfels? Schiet mij gerust aan, vraag maar wat u wilt en ik vertel u alles over de Old Stars wat u wilt weten. U kunt mij elke woensdagochtend om 10:00 uur vinden op het kunstgras aan de Beethovenlaan en op zaterdagmiddag langs het hoofdveld of in de kantine tijdens de thuiswedstrijden van Zaterdag1.

Fred Ottenhof