Begin » Verslagen » FC Aalsmeer (zat.) blij met gelijkspel 2-2
Invaller Jordy de Groot in duel.

FC Aalsmeer (zat.) blij met gelijkspel 2-2

FC Aalsmeer haalde na 95 minuten opgelucht adem na het gelijk spel tegen het Amsterdamse W.V.H.E.D.W. dat eveneens nog voor nacompetitie strijdt (promotie/degradatie). De wedstrijd voor ruim 300 toeschouwers was nog geen minuut op  het scorebord of het stond al 0-1 voor W.V.H.E.D.W.. Na een afgeslagen aanval van Aalsmeer werd Mick van Moerkerk de diepte ingestuurd. De Aalsmeer defensie zag alleen zijn hielen nog en ook invaller doelman Jeremaih Veldman kon de 0-1 niet voorkomen. Geen begin waar je van droomt. Het technisch betere W.V.H.E.D.W. bouwde een groot overwicht en kreeg kansen. Vooral Mark Ruessink had het moeilijk met de snelle Mick van Moerkerk, maar waar bleef zijn rugdekking!! Interim coach Tersteeg heeft ook wel een voorhoede die je om doelpunten kunt sturen. Mick van Moerkerk, Tim Correia, Joost Hey en Damien de Vegt hebben er al 44 op hun naam staan. De FC 31. Een vrije trap van Burak Sitil in de 9e minuut werd onhoudbaar voor Jordy Heimens in de rechter benedenhoek geknald, 1-1.

Felicitaties voor Burak Sitil nadat hij zijn ploeg weer op gelijke hoogte bracht. 1-1

Het gaf de FC weer een stootje in de rug. Aan ‘werken’ lag het niet bij het team. Kansen kreeg W.V.H.E.D.W. genoeg,  Damien de Vegt in de 15e minuut en Mick van Moerkerk in de 25e minuut. Zijn schot werd door Sergae Kogeldans van de lijn gehaald. Een corner in de 31e minuut zorgde voor paniek bij Aalsmeer, maar hij werd van de doellijn gehaald. De defensieve taken bij Aalsmeer werden sowieso slecht ingevuld. Er is niemand die de leiding neemt op zulke momenten.

Doelman Jermaih Veldman gepasseerd. De nog net zichtbaar sprintende Sergae Kogeldans weet nog net op tijd in te grijpen.

Op slag van rust kreeg Aalsmeer nog een goede kans uit een corner, maar de kopbal van Eder Medina leverde geen doelpunt op en de goed leidende scheidsrechter Robin Punt floot na 45 minuten af voor een verfrissing. Ongewijzigd begon FC Aalsmeer aan de tweede helft. Mick van Moerkerk kreeg in de 46e minuut vrij baan naar het Aalsmeer doel. Voor Jeremail Veldman gekomen schoot hij voor langs. Er gebeurde weinig in deze periode. Aalsmeer kwam niet onder de druk van W.V.H.E.D.W. uit. De kansen die zij creëerden werden niet benut en Aalsmeer hoopte op een moment van onachtzaamheid bij W.V.H.E.D.W., echter zij gaven niet veel weg. Vooral de linksback Daan Walraven speelde een goede wedstrijd. Wissel 61e minuut: Thomas Harte voor Junior Tiller. Aalsmeer ontsnapte in de 66e minuut aan een tegendoelpunt bij een vrije trap. Jeremaih Veldman voorkwam een doelpunt. Wissel 67e minuut: Jordy de Groot voor Daan Vaneman. Zelfs een misser van Burak Sitil leverde W.V.H.E.D.W. geen doepunt op. Een doorlopende aanval in de 71e minuut van W.V.H.E.D.W. werd door Joost Hey goed afgemaakt, 1-2. Een verdiende voorsprong voor W.V.H.E.D.W.. Een cadeautje van doelman Jordy Heimens bracht de FC nog onverwacht op 2-2. Een knal op de lat van Calvin Koster in de 76e minuut werd door de doelman zelf in het doel gefrommeld.

Aalsmeer perste er nog een offensiefje uit in de laatste minuten, maar de grootste kans was toch voor W.V.H.E.D.W.. In de 92e minuut tikte Jeremaih Veldman een vrije trap van Ashraf Azzouz uit de bovenhoek en haalde FC Aalsmeer op het  tandvlees een punt binnen. Komende twee weken geen competitie. Het start weer op 11 mei met de wedstrijd tegen Victoria uit in Loosdrecht. Locatie: ’t Jagerspaadje 26, 1231 KJ Loosdrecht. 

Jack van Muijden

Fotografie: Ton van Eenennaam mede mogelijk gemaakt door Businessclub FC Aalsmeer.

Voor meer wedstrijdfoto’s klik HIER

Bekijk ook

Champions League strikes again en neemt afscheid!!!

Toen wij in september begonnen aan dit avontuur met ze vijven. Werd ons al snel …