Begin » Verslagen » Zaterdag 1 op de valreep naar winst 2-3
'Matchwinner' Daan Vaneman na afloop dolblij.

Zaterdag 1 op de valreep naar winst 2-3

Het reeds gedegradeerde Victoria heeft FC Aalsmeer tot aan de blessuretijd in de tweede helft in onzekerheid gelaten of zij wel een punt naar Aalsmeer mee konden terugnemen. Maar in de 94e minuut was het Daan Vaneman (de beste speler aan Aalsmeer zijde) die vanaf 18 meter loeihard de bal in de kruising joeg, 2-3. Van plaats 12 in de na-competitie schoof FC Aalsmeer (zat.) op naar plaats 10 en hebben nu alles nog in eigen handen met nog twee wedstrijden voor de boeg, Argon thuis en Zuidvogels uit en is een plaats op behoud in de eerste klasse een stuk rianter geworden. Over de wedstrijd is niet veel te vertellen. Victoria kon vrijuit spelen en FC Aalsmeer speelde ronduit zwak (zenuwen misschien?). Al in de 3e minuut lag de bal op de stip bij Victoria, omdat Martin Campbell onderuit werd gemaaid.

Martin Campbell onderuit in de 16, penalty!

Burak Sitil knalde de bal onhoudbaar voor Daniel van Veen tegen het net, 0-1 voor Aalsmeer. Van rust was er geen sprake bij de FC. Te veel getreuzel en foute passes bepaalden het beeld van de wedstrijd. De aangeschoten Martin Campbell moest na 10 minuten toch het veld verlaten. Jordy de groot was zijn vervanger. Bij Victoria moest men maar één man echt in de gaten houden en dat was nummer 10 Rick Langhout. De spits/middenvelder was niet te houden en kreeg in de 14e minuut de bal na mistasten achterin bij Aalsmeer op een presenteerblaadje, 1-1. Aalsmeer was even de kluts kwijt en Nick van der Wiel moest in de 20ste minuut de bal uit de hoek tikken. De FC stelde hier weinig tegenover, maar een goed uitgevoerde aanval in de 30ste minuut werd door Junior Tiller op aangeven van Calvin Koster via de handen van Daniel van Veen in het doel gerost, 1-2.

Junior Tiller ziet zijn inzet ‘tegen de touwen aan vliegen’.

Victoria liet zich niet kennen door deze tegenslag en koos vol voor de aanval, maar miste ook de kwaliteit om het af te maken. De goed fluitende scheidsrechter Jesse Knetsch vond het na 45 minuten genoeg. Aalsmeer speelde aanvallender in de tweede helft, maar echte kansen waren er nog niet. Uit een voorzet van Daan Vaneman in de 60ste minuut kopte Jordy de Groot op de lat. Een overwinning was nog allerminst zeker en het was soms knijpen, ook voor de Aalsmeer supporters. Wissel 75ste minuut: Giliano Eijken voor Sander As nar Martinez. Na een domme overtreding van Sergae Kogeldans in de 75ste minuut in het strafschopgebied (aan het shirtje trekken) ging de bal op de stip. Nick van der Wiel was kansloos 2-2 en gezien het spelbeeld reëel. Wissel 81ste minuut: Mark Ruessink voor Junior Tiller. Wanneer de FC een goede kans kreeg dan liepen zij elkaar in de weg. Ook Nick van der Wiel moest een paar keer handelend optreden.

Daan Vaneman haalt verwoestend uit en brengt Aalsmeer de overwinning.

In de laatste minuten kreeg Aalsmeer drie grote kansen voor de overwinning tot Daan Vaneman in blessuretijd met een schot waar hij al zijn agressie in legde, de luid bejubelde 2-3 scoorde en FC Aalsmeer opgelucht kon adem halen. Komende zaterdag 18 mei speelt FC Aalsmeer (zat.) thuis tegen SV Argon uit Mijdrecht. Aanvang wedstrijd 14.30 uur. 

Jack van Muijden

Fotografie: Ton van Eenennaam mede mogelijk gemaakt door Business club FC Aalsmeer.

Voor meer wedstrijdfoto’s klik HIER

Bekijk ook

Champions League strikes again en neemt afscheid!!!

Toen wij in september begonnen aan dit avontuur met ze vijven. Werd ons al snel …