Begin » Verslagen » Zaterdag 1 start nacompetitie met 3-1 overwinning
Berry Kramer baalt als hij in de gaten heeft dat zijn doelpunt vanwege buitenspel is afgekeurd. Daan Vaneman beseft het nog niet.

Zaterdag 1 start nacompetitie met 3-1 overwinning

Op een zonovergoten sportcomplex met op de achtergrond de muziek van het sixentoernooi heeft Aalsmeer de eerste horde genomen voor behoud in de eerste klasse. De 3-1 overwinning op de periodekampioen ASV Arsenal uit de 2e klasse A kwam niet zo maar uit de lucht vallen. Arsenal kwam met een goed portie vechtlust naar de Beethovenlaan en pas aan het einde van de wedstrijd kon Aalsmeer het verschil duidelijk maken. FC Aalsmeer zonder de twee spitsen Calvin Koster (geschorst) en Jordy de Groot (werk) koos nu voor Berry Kramer in de spits die tegen de boomlange laatste man Jan Roeters koppend niets had in te brengen, maar het meer moest hebben van zijn voetballend vermogen. De eerste helft bood weinig voetbal voor  de ongeveer 300 toeschouwers. Veel lange ballen die niet aankwamen aan weerskanten en spelers die de bal te lang aan de voeten hielden. Dat kwam het spel niet ten goede. Krachtverschil was er nauwelijks. FC Aalsmeer probeerde het met meer combinatiespel maar strandde vaak voortijdig. Daan Vaneman kreeg in de 8e minuut een goede schietkans, maar zijn schot ging voor langs. Een afstandschot in de 27e minuut van Sander Aznar Martinez had meer succes. Keeper Danny de Lange had geen zicht op de bal, 1-0 voor Aalsmeer. Arsenal moest het meer hebben van zijn aanvallers, Tyrell Perri en Aziz Ercan. Achterin bij Aalsmeer had men het goed voor elkaar en hoefde Nick van der Wiel maar een paar keer handelend op te treden. Thomas Harte moest zich in de 35e minuut geblesseerd laten vervangen door Eder Delgado. Voor de rest was er weinig loos in de eerste helft en floot de goed leidende scheidsrechter Ferit Akkaya na 45 minuten voor een hoognodige verkoeling. 

De tweede helft gaf een ander beeld van de wedstrijd. Vooral in de eerste 20 minuten bepaalde Arsenal de wedstrijd en schoot Sven Gomes in de 53e minuut met een slim balletje de gelijke stand 1-1 achter Nick van der Wiel. Aalsmeer moest wat anders en trainer ad interim Roel Turkenburg bracht Martin Campbell in voor verdediger Sergae Kogeldans. De wedstrijd werd nu open gebroken. Met een paar steekpasses van Berry Kramer bracht de snelle en technische Campbell de achterhoede van Arsenal in paniek.

Invaller Martin Campbell bracht meer diepte in het Aalsmeerse spel.

En na een afgekeurd doelpunt van Berry kramer (buitenspel) maakte doelman Danny de Lange een fout in de 80e minuut op Berry Kramer. Burak Sitil kon vanaf de stip aanleggen en maakte het goed af, 2-1 voor Aalsmeer.

Burak Sitil heeft zojuist een penalty verzilverd.

Arsenal kwam niet meer aan voetbal toe en Aalsmeer combineerde beter. De eindstand werd bepaald op 3-1 in de 85e minuut door Giliano Eijken, toen Martin Campbell vanaf rechts voortrok. De volgende wedstrijd is zaterdag a.s. op 8 juni tegen Z.O.B uit Zuid-Oost Beemster. ZOB heeft gewonnen van B.F.C.  met 3-1. De wedstrijd wordt gespeeld bij ZOB, sportpark Zuidooster, Purmerenderweg 55, 1461 DE Zuidoostbeemster. Aanvang 14.30 uur. 

Jack van Muijden

Fotografie: Ton van Eenennaam mede mogelijk gemaakt door Businessclub FC Aalsmeer.

Voor meer wedstrijdfoto’s klik HIER

Bekijk ook

Champions League strikes again en neemt afscheid!!!

Toen wij in september begonnen aan dit avontuur met ze vijven. Werd ons al snel …