Begin » Verslagen » Zaterdag 1 veroordeeld tot nacompetitie
Invaller Berry Kramer ontglipt aan twee 'bewakers'.

Zaterdag 1 veroordeeld tot nacompetitie

De zware nacompetitie wacht na de 0-0 tegen Zuidvogels dat genoeg had aan dat ene punt om eerste klasser te blijven. Aalsmeer heeft er alles aan gedaan om de drie punten in de wacht te slepen, maar waren niet in staat om een doelpunt te fabriceren. Ook niet na de wissels in de tweede helft. De kwaliteit ontbreekt gewoon. Ook Zuidvogels was niet bij machte om de wedstrijd te beslissen, hoewel het in de eerste helft aanvallend een paar keer gevaarlijk doorkwam. Jermain Heldoorn en Emanuel Davies schoten net voor de rust over of vonden Nick van der Wiel op hun weg. Alleen Sander Aznar Martinez van Aalsmeer kreeg in de 43e minuut een open kans. Hij gleed half uit en de kans was verkeken. De twee defensies hadden de touwtjes goed in handen. De goed leidende scheidsrechter Erwin Dam floot na 45 minuten voor een 0-0 ruststand. Aalsmeer was na de rust de bovenliggende partij maar eenmaal voor het doel van Zuidvogels wist men het net niet te vinden. En alleen met balbezit kom je er niet. De wissel in de 60e minuut Berry Kramer voor verdediger Mark Ruessink was wel te voorspellen, maar bracht niet het voorspelbare resultaat. Een grote kans was er voor Calvin Koster. Een ongelukkige botsing met keeper Frank Mol leverde geen doepunt op maar wel een blessure en werd Chelton Linger in de punt van de aanval gezet.

Invaller Chelton Linger in duel.

De tijd begon te dringen en Aalsmeer gooide alles wat het nog had in de aanval. Junior Tiller werd nog ingebracht voor Gilliano Eijken. De laatste minuten brak er nog paniek uit voor het doel van Zuidvogels. Drie corners op rij en een gesmoord schot van Daan van Huffel was het laatste wapenfeit deze middag.

De inzet van Daan van Huffel levert helaas geen doelpunt op.

En moet FC Aalsmeer de komende weken zien te overleven in de eerste klasse. Te beginnen zaterdag 1 juni tegen ASV Arsenal, de periode kampioen in de 2e klasse A uit Amsterdam. FC Aalsmeer speelt zijn eerste wedstrijd thuis aan de Beethovenlaan. Aanvang wedstrijd 14.30 uur (onder voorbehoud). 

Jack van Muijden

Fotografie: Ton van Eenennaam mede mogelijk gemaakt door Businessclub FC Aalsmeer.

Voor meer wedstrijdfoto’s klik HIER

Bekijk ook

Champions League strikes again en neemt afscheid!!!

Toen wij in september begonnen aan dit avontuur met ze vijven. Werd ons al snel …