Begin » Verslagen » Zaterdag1 –  Waterwijk 1-1 
Terwijl de scheidsrechter al een paar keer geel voor de tegenpartij had kunnen trekken, was het eerste geel voor Axel Wendt (8)

Zaterdag1 –  Waterwijk 1-1 

De eerste helft was geen afspiegeling wat er allemaal in de tweede helft gebeurde. Rust 0-0, eindstand 1-1. Aalsmeer voetbalde als vanouds uit de verdediging en Waterwijk veelal met de lange bal op hun snelle buitenspitsen, die vrijwel onmiddellijk het doel opzochten. Al in de 12de minuut moest Daan Vaneman geblesseerd de kleedkamer opzoeken. Jordi van Gelderen nam zijn positie in. Er werd hard gewerkt over en weer maar echt grote kansen waren op één hand te tellen. Uit een voorzet van Mike Dam in de 34ste minuut kopte Rachid Yaghmouri in de handen van de keeper. Ook Waterwijk kreeg zijn kans in de 42ste minuur maar de bal ging voor langs. En zo was de ruststand nog 0-0. Maar toen de tweede helft. 

Waterwijk kwam het beste uit de kleedkamer. Grote kansen in de 51ste en 57ste minuut werden of weggehaald of Nick van der Wiel stak er een stokje voor. Sporadisch kwam Aalsmeer aan aanvallen toe. In de 58ste minuut was de voorzet van Axel Wendt op Mike Dam een serieuze kans, maar Mike kopte net naast. Aalsmeer kwam langzaam onder de druk uit. Waterwijk begon met grof geschut (overtredingen) waar ze om bekend staan en probeerde op die manier de wedstrijd naar hun hand te zetten. Het  doelpunt voor Waterwijk viel in de 67ste minuut. Nadat eerst Nick van der Wiel een schot overtikte verdween de corner ongehinderd in de bovenhoek, 0-1 voor Waterwijk. Er werd pittig geschoffeld bij tijd en wijle maar de scheidsrechter had zo zijn eigen regels. Aalsmeer kreeg in de 78ste  minuut een vrije trap. Axel Wendt vond het hoofd van Mike Dam en de keeper was kansloos, 1-1.

Mike Dam schreeuwt het uit nadat hij Aalsmeer met een fraaie kopbal op gelijke hoogte heeft gebracht.

Wissel 79ste minuut: Stefan de Bruin voor Criss Dias en in de 83ste minuut Thierry van der Kooye voor Mike Dam en Arie de Vreugd voor Jordi van Gelderen. De laatste 15 minuren waren voor Aalsmeer. Een spervuur van schoten en kopballen op het doel van Waterwijk werden in de raarste standen weggewerkt maar het bleef 1-1. Het is jammer dat zo een goede ploeg op zo een vervelende manier het spelletje speelt. 

Komende zaterdag 14 mei speelt FC Aalsmeer (zat.) thuis aan de Beethovenlaan tegen FC Zaandam. Aanvang wedstrijd 14.30 uur. 

Tekst: Jack van Muijden 

Fotografie: Ton van Eenennaam

Bekijk ook

Zaterdag 1 winnaar in strijd om periodetitel

Aalsmeer pakte in een rechtstreeks duel om de periodetitel tegen concurrent vv Kagia de volle …