Begin » Verslagen » FC Aalsmeer zaterdag: 2-0 winst op S.V. Marken
Calvin Koster juichend na het binnenschieten van de 1-0.

FC Aalsmeer zaterdag: 2-0 winst op S.V. Marken

Onder Siberische omstandigheden met windkracht zes en een gevoelstemperatuur van -15, kwamen toch nog 130 toeschouwers naar de Beethovenlaan. Onder leiding van scheidsrechter Roelof Luinge probeerde FC Aalsmeer van meet af aan Marken onder druk te zetten. Vooral de harde zijwind had veel grip op het spel. De FC bepaalde het spel, maar pas in de 25e minuut kreeg Calvin Koster op links een goede kans. Zijn schot werd door Dominic Zeeman van de doellijn gehaald. Ondanks het overwicht wisten Michal Kocon, Calvin Koster en Lilinho Martins keeper Yort Willems niet te verrassen. Aan de andere kant hoefde Nick van der Wiel ook weinig in te grijpen, want Burak Sitil hield de gevaarlijke spits van Marken, Youran Burggraaf goed in de tang. Mede daardoor kon Daan van Huffel regelmatig sterk opkomen. In de 40ste  minuut was het eindelijk raak. Vanaf de middenstip startte Calvin Koster zijn run naar het doel. Achtervolgd door drie spelers van Marken liet hij met een bekeken schot met het linkerbeen ook doelman Yort Willems kansloos en bracht zo de verdiende 1-0 op het scorebord. Het had net voor de rust nog beter gekund. Lilinho Martins omspeelde de doelman in de 42ste minuut, maar kwam een teenlengte te kort om te scoren. Kort daarna konden de 22 spelers en de leiding zich gaan warmen aan de thee.

Michal Kocon dook een paar keer gevaarlijk op in het strafschopgebied van SV Marken maar wist niet te scoren.

De thee had de FC goed gedaan, want vanaf de 45ste minuut met Lulinho Martins voor Michal Kocon kwamen er verschillende kansen. Berry Kramer vrij voor doel lepelde de bal over, Calvin Koster schoot net naast en Lilinho Martins aarzelde bij het schieten en zo konden zij de marge niet verhogen. De supporters moesten tot de 66e minuut wachten. Toen was het wel raak. De voorzet van Lulinho Martins werd met het hoofd van Calvin Koster verlengd op Lilinho Martins die Yort Willems kansloos liet, 2-0.

Lilinho Martins zorgde met regelmaat voor gevaar in de defensie van SV Marken en zette zijn ploeg op 2-0.

Na de 2-0 probeerde Marken er nog een offensief tegenaan te gooien. Verder dan een goede schietkans van Youran Burggraaf die doelman Nick van der Wiel uitstekend verwerkte, kwam het niet. Uit een voorzet van Lulinho Martins kreeg Thomas Harte de kans om te score te verhogen, maar zijn schot had niet genoeg inhoud. En kon de goed leidende Roelof Luinge er na 90 minuten een eind aan maken, zodat iedereen de kantine op kon zoeken, waar zanger Mark Fledderman de goede noot wist te zingen en FC Aalsmeer eindelijk weer drie punten kon bijschrijven. Komend weekend zaterdag 24 maart speelt FC Aalsmeer (zat.) uit tegen C.S.W. uit Wilnis. Aanvang wedstrijd 14.30 uur, locatie Pieter Joostenlaan 7, 3648 XR Wilnis.

Jack van Muijden

Foto’s Ton van Eenennaam

Meer wedstrijdfoto’s vind je hier.

Bekijk ook

Champions League strikes again en neemt afscheid!!!

Toen wij in september begonnen aan dit avontuur met ze vijven. Werd ons al snel …