maandag , 16 september 2019
Begin » Verslagen » Zaterdag1 pakt geen punt
Aanvoerder Burak Sitil gehuldigd voor 250 wedstrijden in de hoofdmacht.

Zaterdag1 pakt geen punt

Een zwaar gehavend FCA heeft er alles aan gedaan om het sterkere W.V.- H.E.D.W. lastig te maken. En zeker tot het eind van de wedstrijd gloorde er nog een kleine hoop op een punt. Het bleef 1-2. Een verdiende overwinning voor de Amsterdammers.
Vooraf werd een zilveren schaal met inscriptie en een mooi boeket bloemen uitgereikt aan Burak Sitil voor zijn 250ste wedstrijd. 10 jaar geleden begonnen bij toen nog V.V. Aalsmeer en nu als aanvoerder bij FC Aalsmeer, 10 jaar van inzet en karakter.
De wedstrijd was nog maar zeven minuten oud toen scheidsrechter Duindam uit Nieuw-Vennep een spierscheuring opliep en de wedstrijd affloot. Na veel bellen was erevoorzitter Jan Groen met wederzijdse goedkeuring bereid de wedstrijd te leiden en bracht de 83 minuten tot ieders tevredenheid tot een goed einde. De eerste kans was in de 13e minuut toen Berry Kramer zich goed vrijspeelde. Keeper Jordy Heimens van W.V.- H.E.D.W. greep goed in. Bij fout ingrijpen van Daan van Huffel in de 14e minuut kreeg Cees Smaal zijn kans en alleen voor Nick van der Wiel maakte hij geen fout, 0-1. Een paar minuten erna was het weer Cees Smaal die door te laat ingrijpen achterin Nick van der Wiel kansloos liet, 0-2. Het was vooral linkervleugel aanvaller Mick van Moerkerk die vaak ongrijpbaar was voor Aalsmeer. Bij elke aanval was hij de aangever en met Cees Smaal was hij erg lastig voor de FC verdediging. Alleen Michal Kocon kon in de eerste 45 minuten Jordy Heimens testen, maar de keeper had er geen moeite mee.

Invaller Marten Baarse zorgde op aangeven van Mike van Eenennaam voor de aansluitingstreffer.

Marten Baarse verving in de tweede helft Delano Kluft en bracht meer gevaar op rechts. Aalsmeer ging één op één spelen en liet zich niet meer aftroeven. Soms kregen zij ook kansen. Eerst was het in de 49ste minuut Sander Aznar die uit een voorzet van Berry Kramer naast kopte. De FC knokte voor wat het waard was en in de 54ste minuut scoorde Marten Baarse uit een voorzet van Mike van Enennaam de aansluitings treffer, 1-2. Het was weergaloos keepers werk van Nick van der Wiel die zeker drie doelpunten uit zijn doel hield. Een 2-2 stand hing nog tot het laatste moment in de lucht. Michal Kocon in de 87ste minuut en een scrimmage in de 90ste minuut voor het doel van W.V.- H.E.D.W. had nog een punt kunnen opleveren. W.V.- H.E.D.W. bleef de terechte winnaar.

Keeper Nick vd Wiel hielp zijn ploeg tot het laatste fluitsignaal in de race voor punten.

Komende twee weken is FC Aalsmeer (zat.) vrij. Zaterdag 12 mei speelt FC Aalsmeer (zat.) een uitwedstrijd tegen A.R.C. in Alphen aan de Rijn. Aanvang wedstrijd 16 uur. Locatie: Olympiaweg 6, 2406 LG Alphen aan de Rijn.

Jack van Muijden

Foto’s: Ton van Eenennaam

Voor meer wedstrijdfoto’s klik HIER

Bekijk ook

Daan schiet JO17-2 naar fraaie beker winst

Zaterdag 7 sept. jl. speelden de FCA boys JO17-2 thuis hun eerste beker wedstrijd tegen …