Begin » Verslagen » FC Aalsmeer zaterdag verliest in Wilnis
Doelpuntmaker Sander Aznar Martinez, hard gewerkt en toch met lege handen naar huis.

FC Aalsmeer zaterdag verliest in Wilnis

De ruim 290 toeschouwers zullen zich verbaasd hebben afgevraagd hoeveel kansen je moet krijgen om dan toch nog met 3-1 te verliezen. De plaatselijke C.S.W. kreeg welgeteld vijf scoringskansen en scoorde driemaal waarvan de eerste een eigen doelpunt was. De 2-1 en 3-1 in de tweede helft waren absoluut klasse doelpunten. De kansen van de FC waren op twee handen te tellen, maar verder dan een doelpunt van Sander Aznar Martinez (met de knie uit een corner) kwam men niet.
Dit was ook de rode draad van de FC Aalsmeer tijdens de gehele wedstrijd. FC Aalsmeer begon vanaf het fluitsignaal van scheidsrechter Gyuri Takács met aanvallende bedoelingen. C.S.W. moest het hebben van hun inzet en hun straffe verdediging. De twee backs van C.S.W. Robert Mulder en Elroy Baas zaten boven op hun tegenstanders Lilinho Martins en Michal Kocon van FC Aalsmeer. Toch kwamen er kansen voor de FC. In de 11e minuut kreeg Lilinho een kopkans die werd gekeerd door keeper Giovannie Santangelo, waarna op de inzet van Calvin Koster Michal Kocon te laat reageerde en de kans was voorbij. Vooral Michal Kocon was teveel met zichzelf bezig en vergat verschillende keren de bal voor te zetten op Calvin Koster (beste man van het veld). Het was best leuk wat Aalsmeer liet zien in het voorjaars zonnetje, maar de echte ‘schwung’ zat er niet in. Wat dat betreft deed C.S.W. het beter. In de 18e minuut uit een weggegeven corner genomen door Menno v.d. Leeden toucheerde Thomas Harte de bal licht met het hoofd en verdween de bal in het eigen doel 1-0. Aalsmeer toog weer ten aanval en uit een corner van Lilinho kopte Sander Martinez in. Zijn inzet werd door Elroy Baas van de lijn gehaald. Ook Menno v.d. Leeden van C.S.W. kreeg een doelkans maar zijn schot ging over. Tot aan de pauze kreeg Aalsmeer nog talrijke kansen: 34e minuut Calvin Koster alleen voor de keeper, redding Santangelo, 38e minuut Sander Martinez vrij voor doel, schiet over, 40e minuut op aangeven van Sander Martinez schiet Calvin Koster de bal via de paal achter, 44e minuut Lilinho Martins vrij voor de keeper, schiet naast. Het zat de FC in deze fase van de wedstrijd niet mee. En zo bleef het 1-0 voor C.S.W. na 45 minuten.

Calvin Koster stuit op ex Aalsmeer doelman Giovanni Santangelo.

FC Aalsmeer begon de tweede helft met een offensief dat in de 48e minuut een doelpunt opleverde. Uit een corner van Lilinho scoorde Sander Martinez met de knie, 1-1. Toen iedereen dacht nu wordt het erop en erover voor Aalsmeer was het C.S.W. dat uit een counter in de 55e minuut scoorde. Uit een voorzet van Guus Verhoef knalde Vincent van Hellemondt prachtig in, 2-1. FC Aalsmeer moest nu wel komen en ging één op één spelen achterin, zodat Daan van Huffel opschoof naar het midden. Het zette veel druk op het C.S.W. doel. C.S.W. loerde nu alleen op de counter en had in de 72e minuut succes. Dave Cornelissen schoot de bal in de uiterste hoek, 3-1 en de wedstrijd was beslist. Trainer Cor van Garderen bracht nog twee wissels in: Epi Kraemer voor Michal Kocon en Mike van Eenennaam voor Thomas Harte. Het mocht niet baten. Kansen kwamen er nog genoeg. Zelfs op drie meter voor een leeg doel was aan Aalsmeer niet besteed of men liep elkaar in de weg om te scoren.

Lilinho Martins met een grote kans maar krijgt de bal niet tegen de touwen.

Zaterdag a.s. 31 maart speelt FC Aalsmeer (zat.) thuis aan de Beethovenlaan tegen Forum Sport uit Voorburg. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.

Jack van Muijden

Foto’s Ton van Eenennaam

Voor meer wedstrijdfoto’s klik HIER

Bekijk ook

Champions League strikes again en neemt afscheid!!!

Toen wij in september begonnen aan dit avontuur met ze vijven. Werd ons al snel …