Begin » Verslagen » FC Almere – Zaterdag1 2-10 

FC Almere – Zaterdag1 2-10 

Het reeds gedegradeerde FC Almere moest ook tegen FC Aalsmeer het seizoen afsluiten met een grote nederlaag. Het was dat Aalsmeer in de tweede helft gas terug nam anders was de uitslag nog groter geworden. Al in de 5e minuut was het Mike Dam die op aangeven van Criss Dias de 0-1 scoorde. Hij zou in de loop van de wedstrijd nog zesmaal scoren. FC Aalsmeer al een paar weken zeker van de nacompetitie voor het toetreden tot de eerste klasse A moest niet het risico lopen op blessures en schorsingen. Bij Aalsmeer ontbraken de geblesseerden Nick van der Wiel, Daan Vaneman en Calvin Valies. In de basis maakte Nick Blijleven zijn debuut, evenals de 16-jarige Olivier Mellink die in de tweede helft doelman Caril Heeren verving.

Debutant Nick Blijleven in actie

Op aangeven van Stevan de Bruin in de 12e minuut was het Mike Dam die de 0-2 scoorde, Jordi van Gelderen maakte met zijn borst op aangeven van Stevan de Bruin 0-3 in de 17e minuut en Mike Dam vanaf de 16-meterlijn 0-4 in de 20ste minuut. Een vrije trap van Mike Dam bracht de score op 0-5. Wissel 22ste minuut: Mark Ruessink voor Diederick Hoogerwaard. Op een dieptepass van Nick Blijleven brengt Stevan de Bruin de stand op 0-6. Almere deed in de 26ste minuut wat terug en scoorde 1-6. Voor de rust bracht Mike Dam de stand nog in de 38ste minuut op 1-7. Wissels tweede helft: Thierry van der Kooye voor Axel Wendt en Rachid Yaghmouri voor Arie de Vreugd. Aalsmeer vond het wel goed zo en liet Almere meer aan de bal komen, maar in de 55ste minuut was het Thierry van der Kooye die uit een voorzet van Mark Ruessink 1-8 scoorde. Nadat Almere de stand op 2-8 bracht heeft Mike Dam die in de 82ste en 88ste minuut de eindstand op 2-10 bracht zijn kans op het topscore-klassement van Voetbal in Aalsmeer verder vergroot. 

De nacompetitie start FC Aalsmeer (zat.) op zaterdag 11 juni in een uitwedstrijd tegen S.V. Die Haghe uit Den Haag, de nummer 12 uit de eerste klasse A. Aanvang wedstrijd 14.30 uur. Locatie S.C. Die Haghe, Sportpark Ockenburgh, Wijndaelerweg 9, 2554 BZ Den Haag.

Tekst: Jack van Muijden 

Fotografie: Ton van Eenennaam

Meer wedstrijdfoto’s vind je HIER

Bekijk ook

Zondag1 wint degratieduel en handhaaft in 3e klasse

Afgelopen zondag speelde Zondag1 de finale (en enige) wedstrijd van de nacompetitie voor lijfsbehoud in …