Begin » Verslagen » Finales Champions League Carpentier Mooren : Penalty’s doorslaggevend

Finales Champions League Carpentier Mooren : Penalty’s doorslaggevend

Afgelopen zaterdag mocht het dan eindelijk gebeuren: De finales van de Champions League. We hebben er lang op moeten wachten, maar nu het erop lijkt dat de echte kou het land heeft verlaten konden de Champions League tijgers zich opmaken voor de strijd om de bekers. En wat voor strijd! Ik denk misschien wel de spannendste finales ooit waarbij in twee finales de penalty’s van de 4 zaterdagen de beslissing moesten brengen.

Finale groep A

In de eerste groep streden alle teams nog om een plek in de grote finale. In de eerste wedstrijd won favoriet Barcelona van Feyenoord, maar kreeg de favoriet een wedstrijd later een pak op de broek van AC Milan. De coach van Barca had ook door dat grote consequenties kon hebben voor de finaleplaats.

Ondertussen had Real Madrid 1 puntje overgehouden aan de eerste 2 wedstrijden. Was dit genoeg voor een finaleplaats? Het antwoord was daarop ja, want Real had genoeg punten gesprokkeld op de zaterdagen daarvoor. De finale werd dan ook een Spaans onderonsje met Real tegen het Barcelona die met de meeste punten de finale in ging. Maar dat is geen garantie voor een zekere overwinning is in het verleden al gebleken.

De finale voor de 3e en 4e plek ging dus tussen Ac Milan en Feyenoord. AC Milan had op de finaledag 4 punten bij elkaar gevoetbald en miste op een haar na de finale. Waarschijnlijk was de teleurstelling groot dat de beker aan deze 2 teams de neus voorbij ging, want de concentratie in het veld was tijdens deze troostfinale soms eventjes weg. Er was  1 ploeg die zich op tijd herpakte en dat was Feyenoord. Zij wonnen uiteindelijk met 2-0 van AC Milan.

En dan de finale om de beker. En wat was deze spannend zeg. Real maakte er een echte strijd van en Barca had daar wat moeite mee. Het technische Barca konden niet in hun spel komen en toen de kruitdampen waren opgetrokken, de modder van de knieën was geklopt en het zweet van het voorhoofd was geveegd was de stand nog steeds 0-0. De lijsten met de genomen penalty’s moesten worden teruggekeken en opgeteld. De twee teams stonden in grote spanning op de lijn te wachten wie dit de afgelopen 4 zaterdagen het best had gedaan. En met het kleinst mogelijk verschil, namelijk 1 penalty, won Real Madrid de beker!! Spannender kon het niet zijn.

Op de foto  de winnaars v.l.n.r.: Nick, Yannick, Britt, Finn, Bart en Dex

Finale groep B

En dan de tweede groep van de Champions League. Ook in deze groep was het uitermate spannend met drie teams die aan de finaledag begonnen met elk 16 punten en 1 team dat een behoorlijke achterstand had op de rest. Een echte favoriet was er niet in de poule en de spanning op het veld was te snijden. Sommige kinderen hebben al vaker finales gespeeld, maar nog nooit de beker gewonnen. En seizoen duurt ook niet zo lang meer, dus de tijd begon te dringen. Chelsea had misschien de afgelopen zaterdagen het beste voetbal laten zien met veel strijd, maar vooral in de samenwerking. Dit team was een voorbeeld van hoe goed spelers van de Champions League al konden overspelen en elkaar hielpen om de bal te veroveren. Het was dan ook teleurstellend dat zij met dit goede spel zo weinig punten hadden gehaald. Maar, op deze zaterdag zou Chelsea bepalend zijn en waren ze onverslaanbaar deze dag. Alle puzzelstukjes vielen op hun plek en Chelsea versloeg zowel Ajax als Juventus met 1-0. Het is dat Oranje niet wist te winnen van deze twee teams en hun kans op de grote finale daardoor verspeelde.

De grote finale werd Daarom Ajax-Juve en de finale om de derde plek ging tussen Chelsea en Oranje. Zoals eerder gezegd waren penalty’s tijdens deze finaledag beslissend, dus ook in deze groep. Het werd 2-2 tussen Chelsea en Oranje en penaltylijsten moesten er weer bijgehaald worden. Ik had al gezegd dat Chelsea deze dag onverslaanbaar was en dat bleek ook nu. Chelsea hadden hun penalty’s beter genomen de afgelopen weken en mochten met recht trots zijn op hun derde plaats.

En dan naar de andere twee ploegen. Beiden met 19 punten naar de grote finale. Op de andere zaterdagen hadden Juve al twee keer gewonnen van Ajax, terwijl Ajax 1 keer de wedstrijd tegen de Italianen winnend wist af te sluiten. Echter, statistieken doen niet mee in een finale. Het zag er lang uit dat er niet gescoord zou worden, want de beiden teams waren aan elkaar gewaagd. Ouders wilden eigenlijk zelf het veld in om de bal in het doel te schoppen, zo spannend was het. Beide teams waren aan het bikkelen en strijden, mooie acties afgewisseld met ouderwets poetswerk. Technisch zagen we al een hoog niveau en wat hebben de kinderen al grote stappen gemaakt in dit mooie spelletje. Plots een actie van Ajax op de rechterflank, een actie, mannetje voorbij, verwoestend schot en binnenkant paal in de lange hoek: Goaaaaaallll !!!! De spelers vielen elkaar in de armen, zou het dit keer eindelijk gaan gebeuren, die felbegeerde beker. Nog 5 lange minuten te spelen. Gespannen blikken naar de trainer die op zijn horloge kijkt. Er klinkt gejuich. Er is niet gescoord. Het zijn de Ajax spelers die juichen omdat Juventus een grote kans mist en de bal langs het doel zien rollen. En dan het fluitsignaal, afgelopen! Eindelijk! Kampioenen wordt geroepen.

Op de foto de winnaars v.l.n.r.: Roy, Thomas, Joep en Stijn (Froukje was afwezig

Bekijk ook

Champions League strikes again en neemt afscheid!!!

Toen wij in september begonnen aan dit avontuur met ze vijven. Werd ons al snel …