Begin » Verslagen » Gelijkspel voor zondag 1

Gelijkspel voor zondag 1

We kennen allemaal het spreekwoord ‘’laat het kaas niet van je brood snoepen” nou dat kwam zondag van pas bij de wedstrijd tussen FC Aalsmeer—SJZ. Twee keer een voorsprong kwijt raken, en dat door gestuntel in de achterhoede.

Het zag er in het begin niet naar uit dat de thuisclub de punten zou delen. Als je alle kansen bij elkaar optelt, dan had de score er heel anders uitgezien. Een in het begin aanvallend FC Aalsmeer gaf via Mohammad Al Aswad te kennen dat zij de winst in eigen hand wilden houden. De aanvaller probeerde het, maar de doelman van SJZ, Niels van Diemen, stond succes in de weg. In de vijftiende minuut was het Mitchell Hensing die de 0-1 op zijn schoen had, maar door te lang wachten werd deze kans om zeep geholpen. Mark Schut had de 1-0 voor het in knikken, uit een vrije trap van Elias el Hadji, de kopbal ging rakelings over. De kansen voor de FC Aalsmeer wisselden zich nu af, maar het vizier stond niet op scherp. Joeri van de Schraaf probeerde het vijftien minuten voor de rust, maar zijn inzet ging tegen de lat. SJZ moest even later het doen met 10 man nadat Roy Verstegen met rood het veld moest verlaten nadat hij Daan Vaneman onderuit had gehaald. De toegekende vrije trap werd door Mark Schut naast geschoten. Met nog twee minuten te spelen werd een als voorzet bedoelde voorzet van Daan Vaneman door een verdediger van SJZ van richting veranderd en doelman Van Diemen was kansloos 1-0. Na de thee was het Mark Schut die met een boogbal de doelman verraste maar de inzet belande op de lat. Geen 2-0, maar de 1-1 was dichterbij geworden. De organisatie klopte voor geen kanten in de Aalsmeerse verdediging, hopeloos gestuntel, niet tijdig de bal wegwerken was er de oorzaak van dat de SJZ op 1-1 kwam. De inzet van Sjoerd Hulsbos was teveel voor Veldman. Even later was het toch weer Veldman die zijn kwaliteiten toonde en een fantastische reflex de kopbal van Mark Jan Vermeren uit het doel te ranselen. Maar de 2-1 zat er toch aan te komen. Het was Remi Pasternak die een perfecte voorzet bekroonde met een doelpunt 2-1. De kaas lag nog op het brood, maar niet lang meer. Vlak voor tijd in een periode van alles of niets was het Stefan Sleijser die de eindstand op 2-2 bepaalde. De wedstrijd stond onder leiding van de hr Steven van Erven

FC Aalsmeer speelde met de volgende spelers;

Jeremaih Veldman, Mark Schut ,Richard de Vries, Elias el Hadji, Pawel Kcon, Mohammad Alaswad, Remigiusz Pasternak, Daan Vaneman, Karol Mirowski, Nick Sluis, Joeri van de Schraaff, Jeroen Ezink, Joost van der Zwaard, Piet Sten.

Volgende week 18 maart; FC Rijnland—FC Aalsmeer.

Theo Nagtegaal

Bekijk ook

Champions League strikes again en neemt afscheid!!!

Toen wij in september begonnen aan dit avontuur met ze vijven. Werd ons al snel …