Begin » Club van 100 » geslaagd beachvoetbaltoernooi voor jeugd O10 t/m O15

geslaagd beachvoetbaltoernooi voor jeugd O10 t/m O15

Zaterdagmiddag 20 januari jl. verruilden de jongens en meisjes van de O10 t/m O15 het groene gras voor het warme zand in the Beach. In teams van 4 tegen 4 werd er een beachvoetbaltoernooi gespeeld.

Om half 1 kwamen de eerste deelnemers zich melden en kijken in welk team ze ingedeeld waren. Zowel bij de O10, O11 en de MO11 & 13 konden er 5 teams per poule gemaakt worden, zodat elk team 4 wedstrijdjes speelde. Om 13.00 uur werd er afgetrapt voor de eerste wedstrijden. Er werd fanatiek gestreden nu niet voor elke centimeter gras, maar voor de korrels zand. De belangrijkste regel was, dat er geen slidings gemaakt mochten worden. Deed je dat wel, dan kreeg de andere partij een vrije trap. Het risico op blessures bij een sliding in het zand is te groot en op blessures zit niemand te wachten.

Bij de O10 ging de strijd tussen Feijenoord, PSV, FC Utrecht, Vitesse en Heerenveen.  De team waren goed aan elkaar gewaagd met soms een kleine overwinning of verlies. Twee ploegen waren met het gelijke aantal punten geëindigd waardoor het doelsaldo de winnaar moest bepalen. De eindstand was als volgt:

 1. Vitesse
 2. FC Utrecht
 3. PSV
 4. Heerenveen
 5. Feijenoord

Bij de O11 betraden de volgende teams het warme zand: Ajax, AZ, FC Groningen, Heracles en Willem II. Daar was één ploeg die alle wedstrijden wist te winnen. Bij de laatste en één na laatste plaats moest doelsaldo uitsluiting brengen. De eindstand was als volgt:

 1. Heracles
 2. FC Groningen
 3. AZ
 4. Ajax
 5. Willem II

Bij de meisjes O11 en O13 betraden de Italiaanse sterren het zand. Daar ging de strijd tussen AS Roma, AC Milan, Juventus, Torino en Sampdoria. In deze poule was er ook één team die alle wedstrijden wist te winnen en de andere teams verdeelden de overige punten. De eindstand was als volgt:

 1. Sampdoria
 2. Juventus
 3. AC Milan
 4. Torino
 5. AS Roma

Moe gestreden, maar voldaan gingen de spelers en speelsters van de O10, O11 en MO11 en MO13 naar. Intussen waren de spelers van de O12 en O13 al binnen gekomen, hadden zich gemeld en gekeken in welk team zij waren ingedeeld. In deze categorie konden in totaal 10 teams gemaakt worden verdeeld over twee poules, dat betekende, dat er nog finales gespeeld werden om tot een totale eindstand te komen. Bij de O12 en O13 bleven we in Italiaanse sferen want de volgende teams uit de serie A betraden het zand: in poule A – Inter Milan, Napoli, Lazio Roma, Fiorntina en Genua. In poule B ging de strijd tussen Bologna, Udinese, Benevento, Verona en Atalanta. Na de poulewedstrijden was de stand in beide poules als volgt:

Poule A:

 1. Fiorentina
 2. Napoli
 3. Lazio Roma
 4. Inter Milan
 5. Genua

In poule B:

 1. Udinese
 2. Atalanta
 3. Bologna
 4. Verona
 5. Benevento

Na de kleine en grote finales was de eindstand als volgt:

 1. Udines
 2. Fiorentina
 3. Napoli
 4. Atalanta
 5. Lazio Roma
 6. Bologna
 7. Verona
 8. Inter Milan
 9. Genua
 10. Benevento

 

Om half 5 was de strijd tussen de Italiaanse clubs ten einde en de volgende deelnemers van O14, O15 en MO15 stonden te trappelen om het zand te betreden. Ook nu was het een internationaal onderonsje. 13 Clubs uit de premiere league gingen de strijd aan. In een poule van vijf streed de O15 selectie met Chelsea, Everton, Southampton, Leicester City en Stoke City om de overwinning.

Bij de overige O15, O14 en MO15 werd er eerst nog wat geschoven in de teamindelingen, omdat er wat afmeldingen waren, maar in goede harmonie werd dat opgelost en konden zij in 2 poules van 4 de strijd aan gaan. In poule A waren dat Manchester City, Liverpool, Crystal Palace en Newcastle City. In poule B ging de strijd tussen Arsenal, Tottenham, Manchester United en West Ham United.

In poule A waren de teams aan elkaar gewaagd, daar eindigden zowel de nummer 1 en 2 met hetzelfde aantal punten en ook bij de nummer 3 en 4 moest het doelsaldo de rangschikking bepalen.

Poule A :

 1. Crystal Palace
 2. Liverpool
 3. Newcastle City
 4. Manchester City

Poule B:

 1. Manchester United
 2. Tottenham
 3. Arsenal
 4. West Ham United

In de kleine en grote finales waren de verschillen klein en de teams aan elkaar gewaagd en dat leverde de volgende eindstand op:

 1. Manchester United
 2. Crystal Palace
 3. Liverpool
 4. Tottenham
 5. Arsenal
 6. Newcastle City
 7. Manchester City
 8. West Ham United

Om half 7 was het beachvoetbaltoernooi afgelopen en konden de velden in gereedheid gebracht worden voor het beachvolleybaltoernooi van de seniorenafdeling van FC Aalsmeer. Een woord van dank gaat uit naar de ouders/leiders en trainers die geholpen hebben de teams te begeleiden en de wedstrijden te leiden. Zonder jullie hulp kan het toernooi niet gespeeld worden.

 

De jeugdactiviteitencommissie van FC Aalsmeer (JAC) kijkt terug op een gezellig en geslaagd beachvoetbaltoernooi, wat volgend jaar zeker een vervolg krijgt. De nieuwe datum is bekend: op zaterdag 19 januari 2019 zal in de middag de jeugd van O10 t/m O15 in the Beach zijn gevolgd door de senioren in de avond.

 

 

 

 

Bekijk ook

uitslag fietspuzzeltocht FC Aalsmeer 2019

Zaterdag 1 juni was er door de club van 100 weer een fietstocht uitgezet, voor …